Hva er en VPN-ruter

Enten du vil streame favorittshowene dine, betale regningene eller få tilgang til viktige skyfiler, er internett din beste løsning. Dessverre er nettaktiviteten din knapt privat. Regjeringer, Internett-leverandører, overvåkingsbyråer og nettkriminelle overvåker og invaderer hele tiden personvernet ditt.

Kriminelle vil stjele identiteten din. Internett-leverandørene vil selge dataene dine. Og myndighetene vil ofte begrense det du ser og sier på nettet. Dette betyr at du trenger et spesielt internettverktøy for å overvinne geografiske begrensninger, slå sensur og beskytte dine elektroniske data.

EN Privat virtuelt nettverk (VPN) er et utmerket verktøy du kan bruke til å surfe på internett privat og sikre dataene dine. Det er imidlertid vanskelig å installere en VPN på flere enheter du eier. Du må laste ned flere apper og alltid huske å slå på VPN før du surfer på internett. Gjør en liten feil på en av gadgetene dine, og du risikerer å avsløre identiteten din.

Heldigvis, hvis du velger å installere et VPN på ruteren din, kan du sikre beskyttelsen av hele hjemmenettverket ditt samtidig.

Hva er en VPN-ruter?

Dette er en type ruter som er kompatibel med VPN-tilkoblinger og har en VPN konfigurert på den. VPN-ruteren kan opprette en sikker nettforbindelse for hele nettverket – både på programvare- og maskinvarenivå. Når du har et aktivt abonnement, kan du sikre flere enheter koblet til VPN-ruteren. Dette inkluderer smarttelefoner, datamaskiner, smart-TV, spillkonsoller, nettbrett og mer. Hvordan fungerer VPN-ruter?

Enkelt sagt, en integrert VPN-ruter krypterer og sikrer nettverkstrafikken din mellom den konfigurerte ruteren og internett. Hver gang du prøver å surfe på internett, krypterer VPN-ruteren dataene dine selv før en ISP kan se dem. Nettlesertrafikken din blir nå sendt til en sikker tunnel og rutet gjennom en VPN-server du er koblet til. Alle eksterne nettsteder og nysgjerrige øyne vil se trafikken din som kommer fra VPN-serverens maskerte plassering – og dermed skjule din faktiske identitet.

Som et resultat blir hver enhet som får tilgang til internett via VPN-ruteren beskyttet automatisk. Dette innebærer at du kan koble flere hjem / kontor-enheter til en enkelt VPN-ruter og surfe på internett uten å se over skulderen.

Hvordan kan jeg få en VPN-ruter?

Det er to måter du kan få en VPN-ruter på. Du kan velge å kjøpe en forhåndskonfigurert ruter, eller du kan velge å laste ned konfigurasjonsfilene og installere dem manuelt på din nåværende router. Kjøpe en forhåndskonfigurert ruter er det beste alternativet – en utmerket løsning for ikke-tekniske brukere. Dette er også det beste valget hvis du vil kjøpe en ny ruter for hjemmebruk.

Men hvis du allerede har en ruter, anbefaler jeg at du laster ned konfigurasjonsfilene fra VPNs offisielle nettsted og konfigurerer VPN. Dette alternativet vil spare deg for kostnadene ved å kjøpe en ny ruter, men konfigurasjonsprosessen kan være vanskelig. Heldigvis kan du enkelt kontakte VPNs kundestøtte, og deres agenter vil hjelpe deg gjennom prosessen. Du kan også følge denne guiden om hvordan du konfigurerer VPN på ruteren din.

Merk: Enten du velger å kjøpe en forhåndskonfigurert ruter eller laste ned konfigurasjonsfilene for ruteren din, gir dette deg ikke automatisk en VPN-tjeneste. Du må kjøpe et VPN-abonnement for å låse opp fordelene med VPN-ruteren din.

Fordeler med å bruke en VPN-ruter

Du spør deg kanskje hvorfor alle disse problemene er verdt innsatsen? Hvilke fordeler gir det å kjøre en VPN-router deg bare å kjøre VPN på vanlig måte?

Engangsinstallasjon


Du trenger bare å konfigurere VPN-ruteren din en gang. Du trenger ikke å laste ned og installere de forskjellige VPN-klientene på hjemmet eller kontoret. Dette betyr at du enkelt kan sikre surfetrafikken til alle tilkoblede enheter uten problemer.

Spar på abonnementskostnader

Det er ingen ekstra kostnader involvert når du kjøper et VPN-ruterabonnement. En enkelt lisens kan tillate deg å beskytte et ubegrenset antall enheter uten å oppgradere pakken. Derfor, hvis du har et budsjett, er å kjøpe en VPN-rutepakke et utmerket valg for å sikre flere enheter samtidig.

Husk at du fortsatt trenger å kjøpe en VPN-ruteplan selv om du eier en forhåndskonfigurert ruter.

Støtt alle enhetsplattformer

VPN-rutere er kompatible med alle enheter som kan koble til internett. Å velge en VPN-ruter sparer deg bryet med å måtte laste ned forskjellige VPN-klienter for alle enhetene du eier. Videre støttes ikke hjemmeenheter som smarte TV-er og spillkonsoller av de fleste VPN-er. Heldigvis kan du bruke en VPN-ruter for å sikre dem alle samtidig.

Det sparer deg også tid til å lete på internett på jakt etter kompatible apper for flere enheter.

Sikre total sikkerhet

Installering av en VPN på en hjemme-router innebærer at hele hjemmenettverket ditt er sikret mot nysgjerrige øyne. En god VPN legger til et ekstra sikkerhetslag som kan avverge eksterne angrep fra nettkriminelle rettet mot nettverket ditt.

Glem aldri å bruke VPN

Det er ingen feil når du bruker en VPN-ruter. Det er sannsynlig at du noen ganger glemmer å slå på VPN når du bruker enheten. Heldigvis er dette ikke tilfelle med VPN-rutere. All innkommende og utgående internettrafikk krypteres automatisk på ruternivå før den kommer til hjemmet ditt. Takket være dette kan du la dine tilkoblede enheter være utilsiktet uten å se over skulderen.

Pakk opp

Utvilsomt er VPN-rutere gode hvis du ønsker å sikre hjemmet eller kontoret, uten problemer.

Det beste: du kan redusere kostnadene du ellers vil bruke når du kjøper flere abonnementer på enhetene dine. Dette er fordi en enkelt premium-lisens er nok for VPN-ruteren din til å sikre mange enheter. Imidlertid er det en fangst.

Hvis de fleste av hjemmebrukerne vanligvis reiser eller tilbringer mesteparten av tiden utenfor hjemmet / kontornettverket, er ikke en VPN-ruter den beste løsningen..

Men hvis du bruker mesteparten av tiden hjemme eller på kontoret, kan du enkelt sette opp en VPN-ruter og nyte internett uten grenser. Mens du nyter anonymitet, førsteklasses sikkerhet og maksimale hastigheter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector