Hva er sidekjeder? Hvordan fungerer Sidekjeder? (+ VIDEO)

Kilde: www.inc.com

Hva er sidekjeder?

Sidekjeder er ikke et nytt konsept i kryptovalutaområdet. Ideen dukket opp først i 2014 da en rekke viktige figurer innen kryptografi og tidlig digital valutautvikling publiserte et akademisk papir som presenterte Pegged Sidechains. Noen få av forfatterne er sentrale figurer i Blockstream, som er en ledende innovatør innen sidekjeder og andre Bitcoin fremskritt.

En sidekjede er en separat blockchain som gjør det mulig å sikre transport og bruk av tokens pluss andre digitale eiendeler fra en blockchain til en separat blockchain, som deretter knyttes tilbake til den opprinnelige blockchain om nødvendig. Gjennom denne mekanismen kompromitteres ikke det primære blockchain-nettverket når det gjelder hastighet og ytelse, siden sidekjeden opererer uavhengig av den.

Sidekjeder ble opprettet eksklusivt for å forbedre visse trekk ved blockchain og er definert for en spesifikk brukssak. Det kan være flere sidekjeder som har forskjellige oppgaver fordelt tilsvarende for å forbedre effektiviteten i behandlingen. Andre applikasjoner kan omfatte optimalisering for høyere hastigheter og for større beregninger. Uansett kan sidekjeder brukes til å kontrollere bruken av kommersielle blokkjeder.

Hvordan fungerer sidekjeder?

En sidekjede er en uavhengig hovedbok som er festet til sin overordnede (hoved) blockchain via en toveis knagg. Toveisstiften lar digitale eiendeler byttes ut mellom dem med en programmert hastighet mellom hovedblokkjeden og sidekjeden. Den primære blokkjeden kalles vanligvis ‘hovedkjeden’ og alle sammenkoblede blokkjeder kalles ‘sidekjeder’.

Kilde: www.bitcoinwiki.org

Når noen fra foreldrekjeden vil overføre eiendelene sine til en sidekjede, må de først overføre myntene sine til en utgangsadresse, der myntene blir låst slik at brukeren ikke kan bruke dem andre steder.

Etter at transaksjonen er fullført, deles en bekreftelse på tvers av kjedene etterfulgt av en ventetid for ekstra sikkerhet. Etter ventetiden blir korrespondentantallet mynter frigitt på sidekjeden, slik at brukeren får tilgang til og bruker dem der. Den motsatte prosessen skjer når overføringen fra sidekjeden skjer tilbake til hovedkjeden.

Den grunnleggende teknologien

Federasjoner

En føderasjon er en klynge av servere som fungerer som et mellompunkt mellom hovedkjeden og en sidekjede. Føderasjonen avgjør når de sendte myntene blir låst og også når de frigjøres. Utviklerne av sidekjedene kan velge deltakerne i føderasjonen. Sidekjedeskaperne kan velge hvilke servere som danner føderasjonen. Ulempen med å bruke føderasjoner er at de legger et ekstra lag mellom sidekjedene og primærkjeden.


Kilde: www. hackernoon.com

Sikkerhet

Den største fordelen med sidekjeder er at de er uavhengige av hovedkjeden. Dette betyr at sidekjedene håndterer sikkerheten separat. Hvis det skulle oppstå et problem på sidekjeden, kan det være inneholdt uten å forstyrre hovedkjeden. Det samme gjelder hovedkjeden, i tilfelle den blir hacket eller kompromittert, vil sidekjeden ikke bli påvirket selv om knaggen vil ha sin verdi betydelig redusert.

Sidekjeder må ha sine egne gruvearbeidere. Gruvearbeidere kan motta belønninger gjennom sammenslått gruvedrift, en prosess der to forskjellige kryptovalutaer som fungerer på samme algoritme, utvinnes samtidig.

Fordeler med sidekjeder

Sidekjeder tar sikte på å være en løsning på et frustrerende problem – at tillegg av nye funksjoner til en krypto som bitcoin er en farlig satsing siden 230 milliarder dollar er i fare hvis den nye funksjonen ikke fungerer eller ikke fungerer.

Sidekjeder letter interaksjoner mellom kryptovalutaer. De gjør det mulig for utviklere å teste Beta-utgivelser av Altcoins eller programvareoppdateringer før de implementeres på hovedkjeden. Tradisjonelle bankoppgaver som å levere og spore eierskap til aksjer kan prøves først på sidekjeder før de flyttes til hovedkjeder. Hvis sikkerhetsmekanismene for sidekjeder kan økes, kan sidekjede-teknologi brukes til en massiv skalerbarhet i blockchain.

En annen fordel med sidekjeder er at de er permanente. Du trenger ikke å bygge en ny sidekjede hver gang det kreves at du bruker en. Når en sidekjede er opprettet, administreres den og bevares slik at den kan brukes av enhver utvikler som utfører en spesifisert oppgave utenfor hovedkjeden.

Via etableringen av sidekjeder kan mye større transaksjonsvolumer håndteres ettersom den viktigste blockchain er fritatt for byrden. Likevel kan et fungerende nettverk av sidekjeder potensielt tilby blockchain-teknologi muligheten til å vokse til et kommersielt nivå.

Med tanke på dette har sidekjeder ennå ikke blitt implementert i Bitcoin-nettverket, ettersom spørsmål som sikkerhet og sentralisering fortsatt må løses før vi kan begynne å investere bitcoins ved hjelp av sidekjeder..

Ulemper med sidekjeder

Minearbeidere må sørge for at de andre sidekjedene er sikre. Dette gjør etableringen av nye sidekjeder til en kostbar prosess. Det må foretas en betydelig mengde investeringer før noen nye sidekjeder kan bygges. En annen ulempe ved sidekjedene er den må-ha føderasjonen. Det ekstra laget dannet av føderasjonen kan vise seg å være et svakt punkt for angripere.

Konklusjon

I løpet av de siste årene har alle nåværende blockchains utvidet seg sterkt når det gjelder lengde og lagringsplass. Derfor har det vært ganske vanskelig for noen av disse reskontrene (spesielt Ethereum) å takle så store nettverksvolum. Sidekjeder har potensialet til å utvide systemets skalerbarhet og bringe mange andre fordeler til blockchain-nettverket. Alt som trengs er litt tid og ytterligere eksperimenter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map