Hva er stablecoins? Løser de kryptovolatilitet?

Det er kjent at kryptovaluta er utsatt for ekstrem volatilitet, og som et resultat har det vært mange forsøk på å prøve å løse dette problemet. Mens en kryptovaluta er soppbar, overførbar, praktisk, omsettelig og verdifull, har den ikke en stabil verdi. På grunn av dette har mange butikker og firmaer vært forsiktige med å akseptere betalinger i Bitcoin eller andre altcoins, ettersom prisendringer ikke er bra for den daglige virksomheten.

Mange har sett på stablecoins som løsningen på kryptovolatilitetsproblemet, men på den andre siden er det skeptikere som mener dette fører til markedsmanipulasjon..

Siden markedet krasjet i januar, har stablecoins vært på vei opp på listen. Den mest bemerkelsesverdige stablecoin er Tether, som for tiden rangerer 8. når det gjelder markedsverdi, som har sin verdi knyttet til den amerikanske dollaren.

Selvfølgelig har mange andre digitale mynter av denne typen dukket opp på markedet. Spørsmålet her er om stablecoins vil løse markedets prisvolatilitet eller generere flere problemer.

Hva har stablecoins til hensikt å løse?

Med kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum som kontinuerlig svinger med raske priser, er ikke alle begeistret for å ri på de skiftende markedsbølgene. Det er her stablecoins kommer inn.

Stablecoins er digitale eiendeler som ble opprettet for å holde en relativt konstant verdi til tross for markedsendringer. Slike mynter er ofte bundet til en fiat-valuta som den amerikanske dollaren eller sivile mot andre virkelige ressurser.

De er en butikk med verdi akkurat som penger du vil ha på en bankkonto og ikke en usikker investering. Avhengig av type bakside, finnes det forskjellige typer stallmynter.

Typer stablecoins

For at en kryptovaluta skal betraktes som en stablecoin, må den støttes av en eiendel (eller eiendeler) som representerer virkelig verdi. Som sådan er det forskjellige kategorier stablecoins:

Fiat-støttet

Disse myntene er sikkerhetskopiert av reserver, noe som betyr at verdien deres er knyttet til verdien av eiendelen som er lagret i reserven. Tether er knyttet til verdien av USD, men en stablecoin kan støttes av alle typer eiendeler eller valutaer, som EURS er støttet av Euro.


Krypto-støttet

Noen stablecoins bruker kryptovaluta i stedet for fiat som sikkerhet. For eksempel, Havven bruker sin opprinnelige kryptovaluta (HAV) for å sikkerhetskopiere stablecoin (Nomins).

Flere bakside

En stablecoin kan støttes av flere eiendeler. For eksempel, Globcoin og X8valuta er knyttet til en rekke fiat-valutaer. TrueUSD er også et USD-knyttet token, men det er avhengig av flere bankreserver i stedet for en reserve som Tether. Det er også mynter som Petro som hevder å være støttet av gull, olje, gass og diamantreserver.

Ikke-støttet

Noen mynter, som f.eks Basisprotokoll (tidligere Basecoin) benytter smarte kontrakter og andre algoritmer for å justere tilbudet samt inflasjon og deflasjon.

Hvilke fordeler tilbyr de?

Stablecoins kan påvirke visse aspekter av kryptomarkedet positivt.

1. Oppfordrer til adopsjon: En mynt med stabil verdi kan oppmuntre folk til å bruke kryptovaluta i daglige transaksjoner. Kryptovalutaer implementeres ikke mye for kommersiell bruk, hovedsakelig fordi kunder og selgere ikke kan stole på prisene. Hvis en mynt viser prisstabilitet, ville kanskje flere være tilbøyelige til å bruke den.

2. Bruk i tilbakevendende betalinger: Stablecoins kan muliggjøre langsiktige avtaler og tilbakevendende betalinger, som å betale husleie eller et lån. Selv om Bitcoin for øyeblikket brukes til direktebetalinger, er det umulig å bruke dem til månedlige eller årlige betalinger.

3. Enkel likviditet for handelsmenn: Stablecoins kan oppmuntre investorer til mer langsiktige investeringer i kryptomarkedet. Siden fiat-valuta vanligvis er mer stabil, velger kryptoinvestorer å konvertere sine virtuelle eiendeler til kontanter i perioder med høy volatilitet, slik at de kan maksimere fortjenesten. Men å bytte krypto i fiat-valuta er ekstremt regulert, sakte og kostbart. Tether ble designet for å være en stabil verdilager som lett kan investeres på nytt i kryptomarkedet.

Hvilke ulemper utgjør de?

Stablecoins har også noen ulemper:

1. Ingen gjennomsiktighet: Fordelen med blockchain-teknologi er at alle transaksjoner er åpne og lagres offentlig. På den annen side bruker fiat-støttede stablecoins private reserver som det ikke er lett å undersøke. Tether fortsetter å sette enorme mengder tokens i omløp, noe som får noen til å tvile på om det faktisk har nok USD i sine reserver til å gjøre det.

2. Sikkerhetstap: Med kryptostøttede mynter er volatilitet fortsatt et problem. Hvis en reserve av en bestemt krypto brukes til å sikkerhetskopiere en stablecoin og verdien faller, kan stablecoin også miste all sin verdi. For å forhindre at noe skjer, må reservene eie overskuddsmidler.

3. Markedsmanipulasjon: Siden noen stablecoins er designet for å lette handelsprosessen, kan denne evnen utnyttes. Tether har blitt beskyldt for vaskehandel, som pumper opp handelsvolumet til forskjellige altcoins ved å bytte dem mot Tether og tilbake igjen. Børser og markedsanalysesider viser da uriktige handelsdata, noe som forstyrrer handel ved å få investorer i panikk.

4. Ingen etterspørsel: Selv om en stablecoin har reservestøtte, kan den bare bli verdiløs da det skjer med mange andre mynter. For mange stallmynt vises på markedet, derfor kan de raskt bli oversett og verdiløse.

For å konkludere

Det er mange stallmynter som utvikles for øyeblikket, og det er sikkert at flere kommer. Selv om disse myntene alltid vil ha en plass i kryptomarkedet, vil de ikke løse problemet med volatilitet alene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector