Hvem er Satoshi Nakamoto: Den mystiske skaperen av Bitcoin?

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Når det gjelder store navn i kryptosfæren, er det få mer fremtredende enn de av Bitcoin, verdens første (og mest verdifulle) kryptokurrency noensinne, og dens mystiske skaper, Satoshi Nakamoto..

Første gang verden hadde hørt navnet på Satoshi Nakamoto var helt tilbake i 2007 da Nakamoto skrev Bitcoin-koden. I november 2008 klarte han å fullføre og publisere den nå berømte whitepaper of Bitcoin, som la grunnlaget for alt Bitcoin-protokollen representerer..

Satoshi Nakamoto var sterkt involvert i hans tankegangsprosjekt og med Bitcoin-samfunnet i prosjektets tidlige dager. Etter to år med engasjement og hardt arbeid bestemte Nakamoto seg for å gi prosjektet til Gavin Andresen og beslagla alle obligasjoner med Bitcoin-prosjektet i desember 2010. Gavin viste seg å være en verdig etterfølger til den legendariske Satoshi og har siden blitt en av de mest innflytelsesrike utviklerne innen kryptosfæren..

Kilde: Bitcoin News

Etter at dette skjedde, kom Nakamoto kort tilbake for å legge igjen en endelig melding til samfunnet og sa at han hadde “gått videre til andre ting”, og at Bitcoin var “i gode hender med Gavin og alle.” Offisielt er det de siste ordene verden hørte om den unnvikende og hemmelighetsfulle Bitcoin-skaperen.

Etter hvert som Bitcoins berømmelse vokste enda større i løpet av de følgende årene, gjorde mysteriet bak Nakamotos sanne identitet merkelig nok. Gjennom årene har Bitcoin og kryptosamfunnene spekulert aktivt i forhold til hvem Satoshi Nakamoto faktisk kan være. Jakten på å oppdage hvem den virkelige Satoshi Nakamoto er, har sett en hær av amatørdetektiver som jobber hardt med saken, men dessverre uten særlig suksess.

Selv om det er lite å gå på, er en ting helt klart: Satoshi Nakamoto er et eksempel på personvern som er gjort riktig. Så mye at han til og med brukte Tor til å registrere Bitcoin.org-nettstedet. Det som sannsynligvis er enda mer imponerende er det faktum at det frem til i dag fremdeles er ukjent om Satoshi er mann eller kvinne, eller om “han” til og med er en enkelt person eller en gruppe individer.

Likevel, denne “hæren” av detektiver og andre entusiaster fra å prøve å grave opp fakta fra Satoshis bakgrunn, fra å trekke forskjellige konklusjoner, samt å slå opp forskjellige kandidater eller mistenkte lister for å fylle ut tomrummet.

Andre interessante ledetråder / fakta om Satoshi Nakamoto

Før vi lanserer den såkalte mistenkte listen, er det et annet veldig interessant faktum om Satoshi som skal være kjent. I følge forskjellige rapporter ble lommebøkene knyttet til Satoshis konto for nesten 1 million BTC utvunnet. Dette betyr at hvis Satoshi faktisk er et enkelt individ, vil dette faktum gjøre ham til en av de 50 rikeste i verden akkurat nå. En million BTC står for omtrent 5% av verdens Bitcoin-forsyning.

Nesten alt om Bitcoins legendariske skaper er innhyllet i spekulasjoner. Imidlertid er det noen ledetråder som er intet mindre enn interessante. For eksempel ble en spesifikk melding oppdaget kodet i den aller første blokken som ble utvunnet i Bitcoin-nettverket. Meldingen lyder: “The Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen av andre redning for banker.” Dette kan være en ledetråd til Satoshis identitet, men enda viktigere, det påpeker at Satoshi kan ha vært en vanlig leser av avisen The Times.

Videre, til tross for det asiatiske navnet, ble ingen deler av Bitcoin-prosjektet eller whitepaper skrevet på et annet språk enn perfekt britisk engelsk. Dette har fått mange til å spekulere i at Satoshi kan være britisk eller australsk, eller i det minste en innfødt britisk engelsktalende. En sveitsisk koder og aktivt medlem i Bitcoin-samfunnet har også tegnet tidsstempler for Nakamotos tidlige 500 innlegg. Resultatene viste at Satoshi var fraværende mellom klokken 00:00. og 6:00 A.M. Greenwich Time.

Mulige kandidater

Craig Wright

Craig Wright er navnet assosiert med en av de mest overbevisende teoriene om Satoshi Nakamotos sanne identitet. Wright hevdet offentlig at han er den virkelige Bitcoin-skaperen basert på hans engasjement i utviklingen i de tidlige dager. Store publikasjoner som Wired, BBC og The Economist var alle litt for raske til å antyde at beviset fra Wright var avgjørende. Beviset var basert på at han sendte meldinger med en kryptografisk signatur som bare Satoshi ville ha tilgang til.

Etter denne hendelsen ble hjemmet hans raidet av australske skattemyndigheter som førte til at Wright slettet sin tilstedeværelse på Internett, før han kom tilbake på “scenen” i mai 2016, da han igjen hevdet å være den “ekte” Satoshi og at han hadde solid bevis . Wright trakk sin uttalelse kort tid etter at han sa at han “ikke har motet” til å bevise at han er den virkelige Satoshi.

Kilde: Ars Technica

Nick Szabo

En annen figur som har blitt kalt Satoshi Nakamoto ved flere anledninger er Nick Szabo, en desentralisert kryptoentusiast som publiserte en artikkel om “bit gull.” Skye Gray, en internettforsker, utførte en omvendt tekstanalyse og fant forskjellige unike setninger som knyttet Szabos skrivestil til den originale Bitcoin-papiret. Imidlertid har Szabo gjentatte ganger benektet at han er skaperen av Bitcoin.

Kilde: Ungarn i dag

Hal Finney

Kilde: Wikipedia

Hal Finney er nok en potensiell kandidat til å være Bitcoins far. Utan tvil har Finney mye historie med Bitcoin-prosjektet, da han var den andre personen etter Nakamoto selv som brukte programvaren, rapporter om filutvikling og til og med foreslo forbedringer. Dessuten uttalte han også at “han var den første mottakeren av den første Bitcoin-transaksjonen da Satoshi sendte ti mynter til ham som en test.” Finney døde 28. august 2014 og etterlot verden med bare dårlige bevis som pekte ham som den opprinnelige skaperen av Bitcoin.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto er enda en kandidat til tittelen. Navnet hans begynte å lage overskrifter i mars 2014 da en Newsweek-artikkel beskrev ham som en potensiell kandidat. Denne artikkelen førte til en strøm av medieinteresse på den tiden. Senere erklærte den amerikansk-japanske fysikeren at han ikke engang hadde hørt om Bitcoin før denne hendelsen.

Kilde: Steemit

Andre usannsynlige kandidater og teorier

Så morsomt som det kan høres ut, fortsetter listen over mulige kandidater og inkluderer navn som f.eks Elon Musk, skaperen av PayPal, SpaceX og Tesla, og Dave Kleiman, Craig Wrights beste venn.

Det er noen Bitcoin-entusiaster som til og med foreslår at Satoshi Nakamoto kan være en gruppe på fire asiatiske teknologigiganter som “Samsung, Toshiba, Nakamichi og Motorola.

Så, hvem er Bitcoins Satoshi Nakamoto?

Det er ingen måte å vite dette med sikkerhet, og med tanke på mangelen på konkrete bevis og Satoshis ekspert tilnærming til personvern, kommer vi kanskje aldri til bunns i dette mysteriet. Dette betyr at Bitcoin-samfunnet ikke har noe annet valg enn å fortsette og fortsette med denne gåten som er Satoshi Nakamoto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me