Hvilken YubiKey bør du kjøpe – Alle YubiKeys sammenlignet

Tenker du å kjøpe en YubiKey? Ikke sikker på hvilken som er best for deg?

Vi har dekket deg!

I denne guiden snakker vi om hver YubiKey-modell. Du finner den perfekte for deg uten å bruke for mye penger på en modell med funksjoner du aldri vil bruke. Dessverre så flott som produktet deres er, er lekmannens klarhet det motsatte. Du kan bruke innholdsfortegnelsen vår til å hoppe til en seksjon som er relevant eller nyttig for deg.

Contents

Introduksjon

Å ha kontoene dine sikre er en av de største utfordringene i 2020. Passordlekkasjer skjer stadig og det er vanskelig å beskytte mot dem.

e-post og passordlekkasjer

Selv om ovennevnte overskrift fra CNET er fra januar 2019, du kan finne mer akkurat som det på en nesten daglig bass.

En av de beste måtene å beskytte personvernet ditt er ved å bruke en passordgenerator som LastPass. Dessverre har selv disse sine begrensninger. Maskinvarebasert sikkerhet, for eksempel en YubiKey er nesten umulig å knekke. Dermed kan det bidra til å styrke datasikkerheten og sikkerheten din.

Hva er en YubiKey?

Vi blir mer og mer avhengige av elektroniske plattformer for profesjonelle og sosiale formål. Denne økende trenden har økt behovet for å omfavne mer pålitelig online sikkerhet målinger.

Konsept for datasikkerhet og datasikkerhet

En av de vanligste og mest pålitelige måtene å beskytte kontoene dine er å bruke tofaktorautentisering (2FA). Protokollen legger til et ekstra sikkerhetslag for å beskytte kontoen din. De fleste plattformer som Facebook og Kraken tilby 2FA.

Skjermbilde av kraken.com Kraken.com – Sette opp en Yubikey for 2FA

Når du har aktivert denne funksjonen, må du gi minst to bevis for å få tilgang til kontoen din. Det første er vanligvis passordet ditt, og det andre er vanligvis en systemgenerert kode som sendes til din registrerte telefon eller e-postadresse. Du må oppgi denne koden før du kan få tilgang til kontoen din.

YubiKey er en kompakt nøkkel i plast og metall som du kobler til eller kobler til enheten (telefon eller datamaskin) for å autentisere pålogginger. Den er på størrelse med en USB og fungerer akkurat som en fysisk nøkkel for å låse opp de virtuelle kontoene dine.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com – Sikker tilgang med Yubikey

Du finner en rekke merker som tilbyr slike nøkler på markedet. De er laget i henhold til Universal 2nd Factor (U2F) -standarden som gifter seg med offentlig nøkkelkryptografi med maskinvarebasert autentisering.

Disse tastene støtter alle større plattformer, inkludert Windows, MacOS, Facebook, Google, Dropbox og passordbehandlere som Keepass, Dashlane og Lastpass.

Alle Yubikeys sammenlignet

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • Best for Mac-brukere
 • USB-C og lynkontakt
 • Vanntett og klembestandig

KJØP NÅ YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • Best for Mac-brukere
 • USB-C-kontakt
 • Du kan spare $ 20 hvis du ikke trenger lynkontakten

KJØP NÅ Sikkerhetsnøkkel NFC

Sikkerhetsnøkkel NFC

 • Best for brukere som ikke er LastPass
 • Budsjettversjon av 5 NFC
 • Best for brukere som ikke kan bruke mye

KJØP NÅ yubikey fips-serien

YubiKey FIPS-serien

 • Best for føderale arbeidere og entreprenører
 • Møt det høyeste godkjenningsnivået fra den siste FIPS-veiledningen
 • Er tilgjengelig i alle versjoner som YubiKey er

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Historie om YubiKey og Yubico

YubiKey er hjernebarnet til to oppfinnere Jakob Ehrensvärd og hans kone Stina Ehrensvärd.

Det er mange personvernrelaterte selskaper over hele verden, fra VPN til sikre sikkerhetskopier, passordadministratorer og mer. Imidlertid er Yubico et selskap som virkelig er i en egen liga.

Yubico startet i 2008 i Sverige og hadde som mål å adressere passord- og autentiseringsmarkedet på en ny måte. Nå i 5. generasjon har YubiKey utvilsomt oppnådd sine mål.

For å fortsette fremover og ha det beste talentet mulig, åpnet Yubico også kontorer i Silicon Valley. Totalt investerer Yubico betydelig for å gi deg den beste maskinvareautentiseringen, og for å fortsette å gjøre det i fremtiden.

I tillegg til alt dette investerer Yubico også i å undersøke personvernmarkedet. Som et eksempel publiserer de en årlig status for passordrapport.

Hvordan fungerer YubiKey?

YubiKeys geni er skjult i sin enkelhet. Generelt sett brukes ikke nye sikkerhetsteknologier av mennesker på grunn av vanskelighetene de møter når de prøver å implementere dem. Likevel, med YubiKey, er opplevelsen hyggelig.

hvordan yubikey fungerer

Å sette opp annen programvare for å bruke YubiKey er faktisk den mest tidkrevende opplevelsen. Heldigvis er dette en engangs ting.

For å sette opp en programvare eller app for å bruke YubiKey er trinnene alltid veldig like:

 1. Gå til Innstillinger
 2. Finn tofaktorautentiseringsalternativene.
 3. Aktiver og velg YubiKey som et alternativ.
 4. Koble til YubiKey og trykk på knappen
 5. Det er det du har gjort

sette opp yubikey på lastpass

Når du er konfigurert, er det enda enklere å bruke YubiKey. Hvis du går uten passord, er det bare å trykke på knappen eller holde YubiKey mot enheten. Hvis du bruker den til 2FA eller MFA, er det det samme, men du må først oppgi passordet ditt.

Bare Yubikey knyttet til en bestemt konto kan brukes til å få tilgang til den. Andre YubiKeys, selv om de er av samme type, kan ikke brukes til å autentisere kontoer. Du kan imidlertid legge til flere nøkler til samme konto – men dette krever vanligvis at den opprinnelige YubiKey gjør det. Du må ta kontakt med administratoren for å legge til en ny YubiKey eller deaktivere 2FA midlertidig hvis du mister nøkkelen.

Er det bedre enn andre 2FA-metoder?

YubiKey tilbyr flere fordeler ettersom det er enklere enn å bruke andre metoder – hva vil du gjøre hvis telefonen din er tom for batteri?

Det reduserer også risikoen for brudd siden koden bare kan brukes en gang innen en spesifisert tidsperiode. I tillegg, selv om du mister nøkkelen, vil den ikke være i fare, da den ikke inneholder informasjon som passordene dine eller plattformene den brukes til.

Yubikey er enkel å bruke

Videre beskytter YubiKey også mot phishing-angrep takket være U2F-protokollen som binder pålogging til den opprinnelige URL-en. Det avslører ikke legitimasjonen din hvis nettstedet ikke er ekte. Dette er veldig viktig fordi omtrent 70% av alle nettangrep bruker en kombinasjon av hacking og phishing-teknikker.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com – Yubikeys sikkerhetstiltak

Beste YubiKey for hvert alternativ

Her er de beste YubiKeys å kjøpe akkurat nå. Kort sagt kommer det ned til tre enkle spørsmål du bør stille deg selv:

 • Hvilke enheter vil du bruke den med?
 • Hvor stor vil du at den skal være?
 • Hvor sikker trenger du at den skal være?

YubiKey 5 NFC – det beste alternativet

YubiKey 5 NFC

De YubiKey 5 NFC er uten tvil det beste alternativet på markedet akkurat nå. USB-A-kontakten lar deg bruke den med alle større datamaskiner og bærbare datamaskiner. Siden det ikke er USB-C-kompatibelt, kan det hende du har problemer med Apple-enheter. I så fall er YubiKey 5Ci det perfekte alternativet.

I tillegg til USB-A-tilkobling, som navnet antyder, har YubiKey 5 NFC også NFC-funksjonalitet. Dette betyr at du enkelt kan bruke den med telefonen din ved å berøre de to sammen.

YubiKey 5 NFC berører telefonen

Nøkkelen er mindre enn din gjennomsnittlige husnøkkel, og takket være det nyttige hullet kan du legge den til i din daglige nøkkelring. Videre er den vanntett og motstandsdyktig mot knusing, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å kjøre over den eller slippe den ned i avløpet.

YubiKey kommer i pakker med 1, 2, 10 eller til og med 50. Du får overraskende lave 4% rabatt på større bestillinger. I det hele tatt skjønt, den beste YubiKey for folk flest.

Kjøp Yubikey 5 NFC

YubiKey 5Ci og 5C – Best for Mac-brukere

YubiKey 5ci

De YubiKey 5Ci er som 5 NFC, men for Apple fanboys. Flertallet er forskjellen i stedet for en USB-A-kontakt, den har en USB-C- og lynkontakt. Interessant, dette koster nær dobbelt så mye som 5 NFC-versjonen.

5Ci er etterfølgeren til 5C. Det er et velkomment trekk, da den største klagen med 5C er at den mangler iPhone-kompatibilitet.

På samme måte som 5 NFC er den vanntett og knusebestandig. Hvis enhetens økosystem er mer Apple enn Windows, vil 5Ci være det beste alternativet.

Hvis du bare trenger USB-C og kontakt og ikke lynkontakt, kan du spare $ 20 og hente Yubikey 5C.

YubiKey 5c

Etter vår mening har de fleste maskinvare i disse dager som har en USB-C-port også en USB-A-port, og så fungerer YubiKey 5 NFC bra, og det sparer deg $ 5 og har NFC-støtte. Siden det bare er å skrive inn et passord, er det ingen reell fordel med å bruke en USB-C-tilkobling over USB-A.

Kjøp Yubikey 5Ci

YubiKey 5 Nano – Best for brukere med USB-A-tilkoblinger

YubiKey 5c nano

De YubiKey 5 Nano er nesten det samme som NFC-versjonen, men i liten formfaktor, og mangelen på NFC. Dette gjør det perfekt hvis du vil bruke YubiKey med en enkelt bærbar datamaskin og ikke vil at den skal stikke ut.

Kjøp Yubikey 5 Nano

YubiKey 5C Nano – Best for brukere med USB-C-tilkoblinger

YubiKey 5ci

De Yubikey 5C Nano er Apple-versjonen av 5 Nano. Det er en liten formfaktor USB-C YubiKey. Dermed kan du skjule den på den bærbare datamaskinen din og ikke trenger å bekymre deg for å koble den til og fra. Men det har ulempen at hvis den bærbare datamaskinen din bare har en USB-C-port, så kommer den ikke til å være for nyttig.

Kjøp Yubikey 5C Nano

Security Key NFC av Yubico – Best for brukere som ikke bruker LastPass som ikke kan bruke mye

Sikkerhetsnøkkel NFC

De Sikkerhetsnøkkel NFC er budsjettversjonen av 5 NFC. I de fleste aspekter gir den samme funksjonalitet og har samme formfaktor. Det er billigere fordi det er begrenset i hvilken programvare den kan støtte. Viktigst, det støtter ikke LastPass. Så hvis du planlegger å få denne versjonen, må du sørge for at den støtter all programvaren du bruker.

Det er også en (veldig litt) billigere ikke-NFC sikkerhetsnøkkel, noe som betyr at du ikke kan bruke den på telefonen din.

Kjøp sikkerhetsnøkkel NFC

YubiKey FIPS-serien – best for føderale arbeidere og entreprenører

De YubiKey FIPS-serien gjør det mulig for offentlige etater og entreprenører å oppfylle det høyeste godkjenningsnivået fra den siste FIPS-veiledningen. På grunn av de ekstra kravene den trenger å oppfylle, er den dyrere, men ingenting for drastisk.

yubikey fips-serien

YubiKey FIPS-serien er tilgjengelig i alle versjoner som YubiKey er. Derfor kan du bruke vår sammenligning ovenfor for å bestemme hvilken som passer best for deg. Du finner alle Yubikey FIPS-nøklene her.

Kjøp Yubikey FIPS-serien

YubiHSM – Best for komplett forretningssikkerhet

YubiHSM

De YubiHSM er en av de dyreste USB-enhetene vi noensinne har sett til hele 650 dollar! Yubi Hardware Security Module er rettet mot selskaper som sikter mot fullstendig personvern og sikkerhet. Det hjelper selskaper på følgende måter:

 • Opprette og lagre sikre nøkler
 • Omfattende kryptografiske evner
 • Sikre økter
 • Rollebasert tilgangskontroll
 • Nettverksdelt
 • M of N wrap key Backup and Restore
 • Grensesnitt via YubiHSM KSP, PKCS # 11 og innfødte biblioteker
 • Sabotasje tydelig revisjonslogging

Helt ærlig, selv vi forstår ikke flertallet av tingene som YubiHSM støtter. Hvis firmaet ditt håndterer svært begrensede eller verdifulle data, vil vi anbefale å kontakte Yubico for å lære hvordan HSM kan bidra til å beskytte virksomheten din..

Kjøp YubiHSM

YubiKey vs Passordgeneratorer

Med fremveksten av verktøy som Dashlane, 1Password og LastPass har mange mennesker begynt å bruke sterkere passord. Dette er definitivt et skritt i riktig retning for å beskytte folks data. Jeg har ærlig mot Gud hatt et av mine gamle borgermesterpassord lekket og prøvd å bli holdt løsepenger, og det er en fryktelig følelse – til og med jeg brukte ikke lenger passordet.

Abstrakt databeskyttelsessystem

Med YubiKey er det umulig for noe slikt å skje. Enten du bruker den for passordløs eller 2FA, trenger noen å vite påloggingsinformasjonen din og ha YubiKey for å kunne få tilgang. Med hackere som blir smartere om dagen, er en YubiKey den eneste løsningen som gir ekte trygghet.

Passordfri, 2FA og MFA

Når det gjelder YubiKeys, ser det ut til at begrepene Passwordless, 2FA og MFA brukes om hverandre fra side til side. Likevel er de ikke det samme, og YubiKey tilbyr dem alle.

Passordfri autentisering er alle typer autentiseringer som ikke krever passord. Når det gjelder maskinvareautentisering, kan det være å trykke på knappen som bekrefter identiteten din.

Yubikey passordløst

2FA er en forkortelse for tofaktorautentisering. Dette betyr at du trenger to forskjellige typer autentiseringsmetoder før du kan logge deg på. Generelt sett er det første passordet ditt, og det andre er en SMS- eller e-postbekreftelseskode. YubiKey tar over den siste delen.

Yubikey og 2FA

MFA er en forkortelse for flerfaktorautentisering. Som navnet antyder, krever det tre eller flere autentiseringsmetoder før du kan logge deg på. Dette er ekstremt sikkert, men selvfølgelig tidkrevende også.

Yubikey og MFA

Hvilke protokoller støtter den?

YubiKey støtter følgende protokoller: FIDO & FIDO2, Yubico OTP, OATH HOTP, U2F, PIV og Open PGP. Hvis du er som oss, er det en tilfeldig liste over brev til deg, så la oss dele dem opp for deg.

FIDO & FIDO2

FIDO & FIDO2 er autentiseringsmetoder opprettet av FIDO Alliance. FIDO-alliansen ble opprettet av Yubico for å være en uavhengig autoritet for sikker autentisering. Kort sagt har alliansen som mål å utvikle programvare- og maskinvareautentiseringsmetoder som hjelper oss med å redusere vår avhengighet av passord. Som en allianse med åpen kilde med støtte fra de fleste silisiumdaler, er det en av de beste og sterkeste autentiseringsmetodene i dag.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com – Autentiseringsstandardside

FIDO2 er en utvikling av FIDO U2F og tilbyr det samme høye sikkerhetsnivået, med utvidede autentiseringsalternativer som Passwordless, 2FA og MFA.

Yubico OTP

OTP står for engangskode. Yubico OTP fungerer på samme måte som alle andre OTP-er som du kan få f.eks. via telefon eller SMS når du prøver å logge på Gmail. For å generere en Yubico OTP trykker du bare på knappen 3 ganger. Fordelen med en OTP er at det, som navnet antyder, er engangsbruk. Dette betyr at når du ikke har brukt det, er det ikke lenger et aktivt passord.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com – Fordeler med Ybico OTP

OATH HOTP

OATH (Open Authentication) er en allianse som ligner FIDO-alliansen. De har to hovedautentiseringsmetoder TOTP og HOTP. TOTP er en tidsbasert OTP, men siden Yubico ikke har en innebygd klokke, støttes den ikke av Yubico. HOTP er en hashbasert OTP, og støttes derfor av YubiKeys.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com – OATH-HOTP-protokoller

U2F

U2F (Universal 2 Factor) er en standard som forenkler og styrker 2FA. I likhet med FIDO ble den først utviklet av Yubico og Google. Det eies nå av FIDO Alliance for å opprettholde standard med åpen kildekode.

Du kan se en kort video som forklarer konseptet mer detaljert nedenfor:

PIV

PIV er en forkortelse for verifisering av personlig identitet. Det er en føderal standard for databehandling som kreves av alle føderale ansatte og entreprenører for å kunne identifisere seg.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com’s Smartkort

OpenPGP

OpenPGP er en e-postkrypteringsprotokoll som er mindre kjent som Pretty Good Privacy. Med e-postleverandørene som støtter det, hjelper det med å kryptere e-postkommunikasjon for å opprettholde personvernet ditt.

Skjermbilde av yubico.com Yubico.com – PGP-seksjon

YubiKey-støttede apper og programvare

Takket være utvalget av autentiseringsmetoder støtter YubiKey pålogging for 100-talls verktøy og programvare. Noen eksempler er:

 • Låse opp datamaskinen
 • Cloud Storage: One-Drive, GDrive, Microsoft
 • Sosiale nettverk: Facebook, Twitter, Instragram, etc.
 • Passordadministratorer: LastPass, 1Password, Dashlane
 • og så mye mer

En full liste kan være funnet her men for den gjennomsnittlige personen vil det støtte innloggingshjelp for alle verktøyene du bruker.

yubikey støttede tjenester

På grunn av selskapets åpenhet og koden er det dessuten enkelt for nye selskaper å integrere FIDO-autorisasjon i påloggingen. Den vanskeligste delen er faktisk å overbevise et selskap om å legge det til repertoaret.

Hva skjer hvis jeg mister YubiKey?

YubiKeys har mange fordeler når det gjelder å forbedre kontosikkerheten. Imidlertid kan disse fysiske enhetene fort gå seg vill på grunn av deres lille størrelse. Å miste en YubiKey kan låse deg utenfor kontoene dine i flere timer eller til og med dager.

Du trenger bare å hoppe inn i en pålogget enhet. Fjern deretter YubiKey som den foretrukne godkjenningsmetoden.

Hvis du for eksempel mister YubiKey på vei hjem fra jobb:

 • bruk hjemme-datamaskinen din eller hvilken som helst enhet som fremdeles er logget på kontoen din for å endre innstillingene
 • for å få tilgang til Google-kontoen din, er det bare å gå til ‘Min konto’, deretter ‘Logge på Google’, og velge alternativet “2-trinns bekreftelse”
 • etter å ha trykket på “2-trinns bekreftelse” -knappen, fortsett med å klikke på blyantikonet ved siden av knappen “Enhetsnavn” og trykk “fjern”
 • nå skal du kunne logge på kontoen din uten å angi YubiKey-bekreftelse
 • sørg for å konfigurere en annen e-post eller godkjenningsmetode for å holde kontoen din trygg

Alternativt, hvis du har en sikkerhetskopi av YubiKey, kan du bruke den til å logge på kontoene dine.

Hvordan unngå å bli sperret utenfor kontoene dine

Gitt, YubiKeys gir ekstra sikkerhet på nettet og på enheten. De er svært nyttige når du arbeider med kontoer som inneholder potensielt sensitive data.

Skaff deg reservenøkler

Den sikreste måten er å ha en reservenøkkel som du kan bruke til å få tilgang til kontoen din i tilfelle feilplassering, taping eller skade på originalnøkkelen. Ideelt sett oppbevar reservenøkkelen separat og på et sikkert sted.

Ekstra Yubikey

Aktiver pålogging uten 2-FA

Aktiver en praktisk, alternativ påloggingsmetode

Google, Facebook og Dropbox lar deg sette opp alternative måter å logge på kontoene dine på. Bruk dette alternativet til å velge en praktisk påloggingsmetode som du kan bruke når du mister eller ikke har umiddelbar tilgang til Yubikey.

Hvordan installere YubiKey på nytt som ønsket påloggingsmetode

nøkkelkopi Kopiering av en Yubikey ligner på å kopiere en ekte nøkkel

Du vil også være glad for å høre at det er relativt enkelt å konfigurere din erstatning YubiKey som en godkjenningsmetode.

Avhengig av nettsted eller applikasjon, fortsett til innstillingsdelen og klikk på ‘sikkerhet’.

Du kan deretter fortsette å konfigurere YubiKey som din foretrukne tofaktorautentiseringsmetode.

Den mest problematiske delen er at du kan miste tilgang til kontoene dine. Som standard gir de fleste apper og programvare deg en gjenopprettingsmetode i tilfelle du mister YubiKey – derfor må du alltid sørge for at du holder disse et sted trygt og tilgjengelig.

Det er imidlertid mulig å duplisere en YubiKey slik at hvis du mister en, har du en annen som fungerer likt.

Å ha en duplisert YubiKey er den beste metoden. Dessverre skaper et svakt punkt å ha andre gjenopprettingsalternativer. Alle som ønsker å få tilgang til kontoen din, kan prøve gjenopprettingsalternativene og dermed omgå behovet for YubiKey.

Kan jeg bruke to Yubikeys?

Ja, du kan bruke to YubiKeys samtidig. Det er to forskjellige metoder: duplisering og side om side. Med den tidligere kan du “klone” YubiKey slik at du kan bruke dem som de var de samme f.eks. en 5C for MacBook og en 5 NFC for telefonen og stasjonær PC.

to yubikeys

Med sistnevnte kan du enkelt bruke to eller flere YubiKeys hver for seg. Dette krever imidlertid at du godkjenner hver enkelt med appene dine. For de fleste apper vil dette ikke være et problem, men noen lar deg bare registrere en YubiKey om gangen.

YubiKey Alternativer

Yubico startet maskinvaresikkerhetsnøkkeltrenden, og det er derfor ingen overraskelse at de er ledende i bransjen, og nesten alle anbefaler sine produkter. Dette er ikke å si at det ikke er noen gode alternativer der ute. Faktisk har noen selskaper lagt til noen velkomstutviklinger som Bluetooth-støtte og fingeravtrykklesing.

Thetis Fido U2F med Bluetooth

De Thetis Fido er ekstremt nyttig, siden den støtter en USB-A-port og Bluetooth, noe som gjør den perfekt for nesten alle enheter. Til $ 29,99 er det ekstremt rimelig, og med det roterende metalldekselet er det også slitesterkt.

Thetis

Dessverre støtter Bluetooth-versjonen deres bare U2F og ikke FIDO, så du mangler tilgang til noen nyttige verktøy som LastPass. De selger også en FIDO-versjon, men den støtter bare USB-A, slik at du bare kan bruke den med noen enheter. Hvis de vil kombinere Bluetooth og FIDO-støtte, ville de komme nær å slå YubiKey.

Google Titan sikkerhetsnøkkel

Siden Google hjalp Yubico med å utvikle FIDO-godkjenningsmetoden, er det ikke overraskende at de har sin egen sikkerhetsnøkkel. Google Titan sikkerhetsnøkkel kommer i tre forskjellige smaker: USB-C, USB-A & NFC og Bluetooth & NFC.

Google Titan

I det store og hele støtter de et stort utvalg av standarder, men byggekvaliteten ser ikke ut til å være så høy som for YubiKey.

CryptoTrust OnlyKey

De CryptoTrust OnlyKey støtter en hel rekke autentiseringsmetoder, inkludert FIDO2 / U2F, Yubico OTP, TOTP og Challenge-respons. OnlyKey er spesiell i det faktum at den har en PIN-kode som hjelper deg mot nøkkelloggere og legger til et ekstra sikkerhetslag til passordene dine. Videre, etter ti feil forsøk, vil enheten tørke av seg selv for å forhindre inntrengere.

Onlykey

Selv om det kanskje ikke ser ut, er det også vanntett og veldig holdbart. Hvis det ikke bare var USB-A-støtten, ville dette trolig ha nummer to.

Qkey Smartkey

Qkey Smartkey er ment å være en supermakt personlig beskyttelsesenhet med en rekke funksjoner, inkludert en nærhetssensor. Dessverre er det bare USB-A, og mange av funksjonene de foreslår er fortsatt under utvikling.

smarttasten

Kensington VeriMark

Kensington VeriMark er en fingeravtrykk-aktivert maskinvaresikkerhetsenhet. Siden de har produsert USB-stasjoner og fingeravtrykkslesere i mange år, kan kvaliteten på enheten være pålitelig. Som med alle de andre YubiKey-alternativene, støtter den en hel rekke autentisering inkludert FIDO. Samlet sett er det et flott produkt, men igjen er det begrenset av bare USB-A-støtten, og vi tror at fingeravtrykkssensoren er overdreven for den gjennomsnittlige personen.

VeriMark

Alle Yubikeys sammenlignet

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • Best for Mac-brukere
 • USB-C og lynkontakt
 • Vanntett og klembestandig

KJØP NÅ YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • Best for Mac-brukere
 • USB-C-kontakt
 • Du kan spare $ 20 hvis du ikke trenger lynkontakten

KJØP NÅ Sikkerhetsnøkkel NFC

Sikkerhetsnøkkel NFC

 • Best for brukere som ikke er LastPass
 • Budsjettversjon av 5 NFC
 • Best for brukere som ikke kan bruke mye

KJØP NÅ yubikey fips-serien

YubiKey FIPS-serien

 • Best for føderale arbeidere og entreprenører
 • Møt det høyeste godkjenningsnivået fra den siste FIPS-veiledningen
 • Er tilgjengelig i alle versjoner som YubiKey er

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Konklusjon

YubiKeys brukes av noen store selskaper over hele verden, inkludert Google. Ifølge rapporter har selskapet brukt YubiKeys siden 2009.

Selskapet henvendte seg til YubiKeys etter å ha hatt et stort databrudd i 2009. Det gikk sammen med Yubico for å øke funksjonene i systemet ved å inkludere kryptografi med offentlig nøkkel. Dette ga oss U2F-protokollen, nevnt tidligere.

Google har nå integrert støtte for YubiKey i sikkerhetsbeskyttelse for alle brukerne. Det har vist seg å være sikkert og pålitelig.

Du finner mange modeller av nøkkelen på markedet, inkludert en versjon som er ment å drepe passord. Imidlertid er ingen forbrukertjenester for øyeblikket villige til å støtte passordløs pålogging. Likevel tror mange eksperter at dette er begynnelsen på en passordløs tid.

YubiKey er en maskinvaresikkerhetsenhet som hjelper deg med å få tilgang til kontoer med letthet og sikkerhet. Maskinvarenøkler er sikrere enn passord, ettersom de ikke kan falskes eller kopieres. Samtidig er de enklere å bruke enn tradisjonelle apper med to faktorer.

Enkelt sagt, en YubiKey vil bidra til å forenkle pålogginger. Mens generelt, Google, Apple, banken din osv. Kan sende deg en påloggingskode via e-post eller tekst, med en YubiKey kobler du den bare inn og trykker på den når 2FA kreves.

Dette betyr at du ikke lenger trenger å stole på apper som Google-godkjenning som har mange sikkerhetsproblemer.

I det store og hele er YubiKeys fantastiske enheter, og det er den aller beste investeringen du kan ha i personvern og sikkerhet på nettet. YubiKey 5 NFC passer for de fleste, og vi anbefaler på det sterkeste at du skaffer deg en.

FAQ

Trenger jeg en YubiKey?

Med mindre du jobber for regjeringen eller et stort selskap med forretningshemmeligheter, trenger du sannsynligvis ikke en YubiKey. Det oppfordres imidlertid sterkt at hverdagsbrukere sikrer kontoer med en annen maskinvarefaktor når det er mulig.

Hvor mye koster YubiKey?

Prisene for YubiKeys varierer basert på støttede tilkoblinger og nivåer av kryptering. Den billigste YubiKey (‘sikkerhetsnøkkelen’) koster $ 20, men du kan bruke opptil $ 650 for deres sikreste produkt (‘YubiHSM’).

Hva om jeg mister YubiKey?

Hvis du mister YubiKey, er det generelt ikke for mye å bekymre deg for så lenge det ikke er noen enkel måte for noen å knytte den YubiKey til deg, og du bruker sterke passord for kontoene dine. De store problemene er å komme tilbake til kontoene dine uten det. Derfor anbefales det å ha mer enn YubiKey satt opp på kontoene dine, slik at du alltid har en sikkerhetskopi. Bruk sikkerhetskopien for å komme tilbake til kontoene dine og slette den manglende YubiKey som en autorisert andre faktor.

Kan jeg bruke YubiKey med iPhone?

Enhver YubiKey med ‘NFC’ i navnet vil tillate deg å bruke den med hvilken som helst iPhone 6 eller nyere.

Hvor trygt er YubiKey?

Enhver YubiKey er utrolig trygg for den gjennomsnittlige brukeren. De som trenger ekstra sikkerhet kan kjøpe en FIPS-serie Yubikey eller et YubiHSM-produkt for enda mer imponerende sikkerhetsnivåer.

Jobber YubiKey med Amazon?

Dessverre støtter Amazon ikke bruken av andre maskinvarefaktorer som YubiKey. Amazons eneste støttede form for to faktorer er SMS-meldinger via mobiltelefonen.

Er YubiKey trygt?

YubiKey er så trygg som du kan få når det gjelder å beskytte personvernet ditt på nettet. Det er den tryggeste metoden der ute.

Hva er en sikkerhetsnøkkel for maskinvare?

Som vi nevnte, er YubiKey en maskinvaresikkerhetsnøkkel. Hva dette betyr er at du fysisk trenger å eie den for å kunne logge på kontoene dine. Enkelt sagt fungerer det gjennom kryptografi, og det er umulig å lure).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me