Hvor mange Bitcoin-adresser er det?

Introduksjon

Så lenge Bitcoin bruker RIPEMD160 hash-funksjon, det er 2 ^ 160 Bitcoin-adresser.

Dette tallet er: 1461501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976

Det er et så latterlig tall at det å kalle det ‘astronomisk’ er en fornærmelse mot dets enorme størrelse. Så hvor stor er den, akkurat? Å visualisere antall Bitcoin-adresser som finnes er ikke en enkel oppgave, men bare for moro skyld, vi skal prøve å hjelpe deg med å gjøre det.

Matematiske beregninger på tavle

Bare å dele opp dette tallet slik at hver av de 7.442 milliarder menneskene som bor på jorden kan ha like mange Bitcoin-adresser, vil ikke fungere fordi det ikke er nok mennesker som bor på jorden for å gjøre dette tallet mer forståelig enn det allerede er. Det er fordi hver person ville få

196,385,600,286,334,710,857,791,565,804,391,698,421 Bitcoin-adresser.

Det er bare et mindre uforståelig tall. Så i stedet skal vi bruke sandkorn.

Det er 2 ^ 63 sandkorn på alle strendene på jorden, kombinert [1]. Det er omtrent ni kvintiljon sandkorn (eller 9 223 372 036 854 775 808).

flere universer btc

Tenk deg at hvert sandkorn på jorden er en annen planet Jorden, og at hver av disse planetene har 7.442 milliarder mennesker som bor på den. Nå, hvis vi deler opp antall Bitcoin-adresser per person, vil hver få 3,5 milliarder i løpet av livet.

Og hvis hver av disse menneskene lever i nøyaktig 100 år, har de 110 Bitcoin-adresser som de kan bruke hvert sekund fra det andre de blir født. Sideanmerkning: Jeg skulle opprinnelig gjøre hver planet i Melkeveisgalaksen til en jord for å illustrere dette punktet, men det fungerte ikke fordi det bare er patetiske 100 milliarder estimerte planeter i galaksen vår (spott).

Ikke en eneste Satoshi for deg …

mann som gråter

Dessverre, med så mange mennesker, hvis hver person eide bare en Bitcoin-adresse, i stedet for 3,5 milliarder kroner, og vi ga dem alle like mye Bitcoin til hodl, de hadde alle effektivt null Bitcoin fordi hver av dem ikke en gang ville få en liten brøkdel av en prosent av en enkelt satoshi.

En grunn til Enormity

Antall Bitcoin-adresser er uforståelig av en veldig god grunn. Jo flere mulige adresser som finnes, jo sikrere er det lommebøker er fra blivende tyver.

La oss si at en angriper vil prøve dette. De vil tilfeldig generere private nøkler, beregne de tilhørende offentlige adressene og sjekke om det er noe Bitcoin inni. Selv om det var 1 milliard lommebokadresser med Bitcoin inne, vil solen ha utvidet og oppslukt jorden (forventes å skje omtrent 7,5 milliarder år fra nå) lenge før en av disse adressene kunne bli funnet med en tilfeldig generator.

Bekymre deg ikke … Det kan alltid være mer

Bitcoin-adresser opprettes ved hjelp av offentlige nøkler. Den offentlige nøkkelen blir først haset med SHA256-algoritme, deretter blir den hash tatt og hash igjen ved hjelp av den tidligere nevnte RipeMD160-algoritmen. Men hvorfor hases offentlige nøkler to ganger hvis kryptografi med elliptisk kurve er så trygg?

cybersikkerhetskonsept

Ifølge Blockstream-ansatt og Bitcoin Core-utvikler Pieter Wuille, du må be Satoshi Nakamoto om å finne ut de nøyaktige årsakene; men vi vet at hashing av SHA256-utgangen med RipeMD160-algoritmen reduserer størrelsen på adressen fra 32 byte til 20 byte, noe som sparer plass på blockchain.

I tillegg til det, respektert kryptograf Joel Katz forklarer at mens RipeMD160 ble valgt for adressene i mindre størrelse, vet ingen grunnen til at SHA256 også ble brukt. Han tilbyr to muligheter. RipeMD kan ha en eller annen feil, så å kombinere den med SHA256 vil styrke sikkerheten.

Joela Katz forklaring

Den andre muligheten er at det kan ha vært svakheter i MD-strukturen som vil gjøre det sårbart for et angrep som et lengdeutvidelsesangrep (som han forklarer litt mer detaljert, men ikke anser det som sannsynlig), og at kombinere RipeMD160 med SHA256 eliminerer den trusselen.

Uansett er sikkerhet svaret. Både kryptografiske algoritmer er velkjente og en er mindre i størrelse. Å bruke begge deler er bare ekstra sikkerhet.

FAQ

Hva er en Bitcoin-adresse?

En Bitcoin-adresse består av en 26-35 alfanumerisk tegnidentifikator, som begynner med tallet 1, 3 eller bc1 som representerer en mulig destinasjon for en bitcoinbetaling..

Hvordan får du en Bitcoin-adresse?

Først og fremst bør du laste ned en Bitcoin-lommebok. Dette er en sikker programvare som lar deg sende, motta og lagre Bitcoin.

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto er den antatte personen eller personer som opprettet Bitcoin. Faktisk er det ikke sikkert om dette er en ekte persons navn eller om det er et pseudonym.

Hva er de to hovedtyper av kryptografi?

Det er to typer: privat nøkkel og offentlig nøkkel. Den første kalles også ‘symetrisk’, og den andre ‘asymetrisk’. Det symetriske systemstatusene om at både avsender og mottaker må ha samme private nøkkel for å kunne kryptere og dekryptere dataene.

Kan jeg kryptere den private nøkkelen min?

Ja! Dette kalles passordfrasbeskyttelse. Det fungerer litt annerledes for alle enheter, så kontakt lommebokfirmaet ditt for dokumentasjon. Når det er sagt, vær veldig forsiktig med å bruke denne funksjonen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me