Hvordan beskytte lommebok for kryptovaluta

kryptovaluta lommebok

Ja, en varm (online) kryptovaluta lommebok er definitivt ikke den tryggeste måten å lagre bitcoin på. Selv den ferskeste nybegynneren vet det. Men la oss innse det – du må fortsatt bruke en til å kjøpe og selge BTC og andre kryptoer.

I dag viser vi deg hvordan du beskytter kryptovaluta-lommeboken online. Vi har samlet under 7 sikkerhetstips og noen få flere tiltak for å beskytte krypterlommeboken som en bonus.

1. Oppbevar bare en liten sum mynter i din virtuelle lommebok

Vil du ha med deg alle besparelsene i lommen din daglig? Nei? Vel, hvis du vil ha en sikker bitcoin-lommebok, bør du bruke den samme tilnærmingen til den.

Hvis du trenger å ha daglige kryptotransaksjoner, beholder du bare så mye BTC som nødvendig for disse transaksjonene. Ikke lagre all kryptoen din på en børs, bytt så mye du trenger og flytt deretter myntene på den varme lommeboken. Hvor? En maskinvarepungebok er den tryggeste kryptovaluta-lommeboken, så få en og lagre kryptobesparelsene dine der.

2. Bruk 2FA for kryptovaluta sikkerhet

Hvordan sikre bitcoin-lommeboken online? Enhver lommebok er beskyttet med et brukerpassord, og noen av hot wallet-leverandørene tilbyr tofaktorautentisering som et sikkerhetsmål. 2FA legger til en ny bekreftelse på vanlig pålogging med et tilfeldig generert tidssensitivt engangspassord. Det er flere måter å få levert engangspassordet. Noen av dem er sikrere enn andre.

  • Protectimus Slim NFC. Dette lille programmerbare maskinvaretokenet er den beste lommebokbeskyttelsen du kan få. Tokenet har ingen internettforbindelse, og kan dermed ikke kompromitteres med skadelig programvare, og passordene det genererer, kan ikke avlyttes. Hvis du leter etter bitcoin cybersecurity, er dette det.
  • 2FA app. Dette er et mindre skuddsikkert alternativ for bitcoin-sikkerhet med 2FA. Et engangspassord her blir levert via en app installert på smarttelefonen din, slik at 2FA-passord kan fanges opp på ganske mange måter.
  • TEKSTMELDING. Mange vil bekrefte at SMS 2FA ikke er trygt for lommebokbeskyttelse. Det er for mange måter å kompromittere et SMS-levert engangspassord, fra sosialteknologi til injeksjon av skadelig programvare. Likevel er det fortsatt bedre enn ingen 2FA i det hele tatt.

3. Kryptering er et grunnleggende, men likevel uvurderlig mål på online lommebokbeskyttelse

Kryptering her betyr å legge til et passord for å få tilgang til din hot wallet. Likevel snakker vi ikke om enkel passordbeskyttelse. Det må være et sterkt passord i aksjon her, minst 16 tegn, med alt fylt i det (store og små bokstaver, tall og spesialtegn).

4. Lag sikkerhetskopier regelmessig

Hvis telefonen din går tapt, datamaskinen krasjer, eller du ikke får tilgang til byttelommeboken din av annen grunn, mister du i utgangspunktet alle myntene som er oppbevart der.

Å lage sikkerhetskopier hver gang du har en ny transaksjon, kan bare spare penger en dag. Noen lommebøker har nøkler skjult, så det er lurt å ta sikkerhetskopi av hele lommeboken. Hvis du hadde lommeboken kryptert, kan du også lage en sikkerhetskopi av krypteringsnøkkelen (passordet). Og lagre sikkerhetskopiene noen få sikre steder, ikke bare en.

5. Hold programvaren oppdatert

Som med annen programvare, må bitcoin-tjenesteprogramvaren være oppdatert for at den skal være trygg og vanskelig å hacke. Det er imidlertid en god ide å vente på at den siste oppdateringen blir undersøkt og eventuelle feil blir løst før du faktisk bruker oppdateringen.

6. Multisignatur er en av de beste Bitcoin Wallet-garantiene

Multisignatur ble opprettet for å eliminere så mye bitcoin-risiko som mulig med så lite innsats som mulig. For å bruke denne geniale tilnærmingen for å lage den sikreste bitcoin-lommeboken, må du ha 3-4 andre lommebøker i en gruppe med deg. Hver transaksjon som utføres med en lommebok fra gruppen, trenger minst tre signaturer for å gjennomgå, ikke bare den fra lommebokens eier. På denne måten, selv om en av de sammenkoblede lommebøkene er hacket, vil det nesten være umulig å stjele myntene.

7. Planlegg for fremtiden

Ja, generelt er det å gi nøklene dine, og med dem, tilgang til kryptovalutaen din til noen andre en sikkerhetsrisiko. Men hvis du plutselig er uføre, vil du ikke at dine nærmeste skal ha en måte å hente pengene dine på?

Oppbevar nøklene dine på et trygt sted (for eksempel en bankboks) og sørg for å informere et familiemedlem om deres beliggenhet og hva du skal gjøre med dem for å skaffe midlene i tilfelle noe skjer med deg.

8. Litt mer om hvordan du kan sikre bitcoin-lommeboken

For alle transaksjoner som skjer online, er det ting du kan gjøre for å eliminere de vanligste sikkerhetsrisikoen. Så, her er bonusbeskyttelsestipsene vi lovet deg i begynnelsen:

  • Sjekk hver e-postadresse og nettadresse for riktig stavemåte.
  • Bruk en nettleser uten tillegg.
  • SSL er et must for hver transaksjon (URL-en må starte med HTTPS).
  • Bruk aldri offentlig Wi-Fi for noe kryptovaluta relatert.
  • Opprett en egen ikke-offentlig e-postmelding for kryptotransaksjonene dine.
  • Dobbeltsjekk mottaksadressen når du trenger å bruke myntene dine.
  • Bytt lommebokleverandør hvert par måneder.

Endelig ord

Du kan aldri være for forsiktig når det gjelder bitcoin og sikre transaksjonene dine. Vi håper ovennevnte tips vil være til nytte og hjelpe deg med å holde deg på den sikre siden. Trenger du mer informasjon om hva en kryptovaluta-lommebok er, hvordan den faktisk fungerer, hvordan du beskytter enhver type lommebok, ikke bare den varme? Her er den mest omfattende veiledningen Hvordan sikre Bitcoin Wallet.

Utvalgt bilde: Gurock-blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me