Hvordan forbedre Trezor-personvernet

Forbedring av Trezor-personvernet med Tor, VPN, Wasabi, Electrum og Full Nodes

Trezors nettlommebok gir en av de enkleste måtene å administrere din bitcoins. Det er en rett frem og pek og klikk-opplevelse som lett gjør jobben. Hvis du er en nybegynner, er det et flott alternativ å starte reisen din med Bitcoin finansiell suverenitet.

Skjermbilde av trezor.io Trezor.io‘s – Hjemmeside

Men når du er en mer avansert bruker, bør du også vurdere personvern som kriterium for sikkerhet. Og oftest kommer brukervennlighet med kompromisser. I tilfelle av Trezor, bruker maskinvare lommeboken via wallet.trezor.io sender noen data til produsenten. De to involverte angrepsvektorene er: 

1. IP-adressen din; 

2. Din utvidede offentlige nøkkel (xpub).

IP-adressen avslører posisjonen din (land og ISP). På den annen side lagrer xpub alt Bitcoin adresser du genererer. Det er en utvidet offentlig nøkkel som gir full noder tilgang til data om hvor mange mynter du lagrer i lommeboken. 

Finans- og pengetransaksjonsteknologikonsept

Hvis du kjører og bruker din egen fullstendige valideringsnode, lagrer du xpuben på din egen enhet. Men hvis du kobler deg til Trezor lommebok, du bruker nodene deres.

Og mens disse dataene kan være verdiløse for Trezor, hackere vil finne mye verdi i det. Dårlige skuespillere som stjeler informasjonen vil definitivt prøve å koble IP-adresser til fond. 

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Skjul IP-adressen din og lagre den offentlige nøkkelen på datamaskinen 

Med mindre du bruk VPN og / eller Tor, du avslører IP-adressen og plasseringen din for hvert nettsted du besøker. Og hvis en hacker finner internettleverandøren din, så vær forsiktig med angrep fra sosialteknikk. 

Teknologisikkerhetssystemkonsept med skjold og nøkkelhull

Hvordan kan de finne ut hvor du bor? De kan ringe Internett-leverandøren din for å be om vedlikeholdstjenester hjemme hos deg. Og hvis telefonoperatøren er hyggelig, vil hackeren også be om en adressebekreftelse. 

La oss nå snakke om hvorfor sikkerhet for offentlig nøkkel er viktig. En hacker som får tilgang til Trezors xpubs, vil kunne identifisere hvilke lommebøker butikk mest BTC. Du tror kanskje at dette ikke betyr noe fordi de fremdeles ikke har den private nøkkelen til å bruke myntene dine. Selv om dette er sant, er det andre måter å stjele bitcoins på. 

Etter å ha assosiert IP-adresse med lommebøker, det er på tide å bestemme kostnadene for angrep. Kriminelle vil spørre seg selv “hvor mye koster det å presse myntene fra denne personen?”. Hvis du eier store beløp, har de råd til å ta mer risiko. Og hvis rettshåndhevelse i ditt område er forferdelig, er du mer utsatt. Det er mange faktorer å ta hensyn til.

Gyldne bitcoins faller i svart bakgrunn

Likevel, hvis du eier små beløp, er det sannsynlig at kostnadene for angrep overstiger fordelene. Dette betyr at du er langt mindre sannsynlig å håndtere kriminelle som prøver å stjele bitcoins. Så dette er en ekstra grunn til ikke å ha for mange bitcoins i en enkelt lommebok.

Hvis du bor for langt unna, kan hackerne også selge dataene på mørke markeder. Det er mange kriminelle som er dyktige i fysisk tyveri. Og hvis alle insentivene stemmer overens, kan de prøve en $ 5 skiftenøkkelangrep.

$ 5 skiftenøkkelangrep

Men hva igjen hvis du ikke trenger å avsløre noe av denne informasjonen med Trezor? Og hva om du ikke deler det med noe selskap og administrerer det selv? 

Her på Privacy Pros liker vi å lære deg hvordan du minimerer mengden data du deler. Personvern er moren til god sikkerhet, og hvis du eier bitcoins, bør du alltid være forsiktig med det.

Denne artikkelen inneholder 3 av de beste måtene å forbedre personvernet ditt mens du bruker Trezor hardware lommebøker.

1. Kjør Trezor med Tor

De Tor nettleser er det beste gratis personvernverktøyet. Det er et åpen kildekodeprosjekt som du bruker til å skjule IP-adressen din.

Skjermbilde av torproject.org Tor‘s – Hjemmeside

Ved å bruke Tor, bryter du eventuelle assosiasjoner mellom posisjonen din og Trezor xpuben din. Den som hakker Trezor-databasen, vil bare se IP adresse av Tor-reléknutepunktet. Og hvis krypteringen blir ødelagt for den Tor-relénoden, er det en annen som dekker den. Dette betyr at du er veldig beskyttet mot doxing. 

Trezors online lommebok er kompatibel med nettleserne Chrome, Firefox og Brave. Og siden Tor bruker kode fra Firefox, er de veldig like i design og arkitektur. For å øke personvernet ditt, Trezor selv har skapt en måte å bruke lommeboken via Tor.

Denne neste delen forklarer prosessen med å konfigurere Tor til å fungere med Trezor maskinvarebokje. Husk at opplevelsen er den samme på alle operativsystemer. Så det spiller ingen rolle om du bruker Windows, Linux eller Mac. Tor er den samme over hele linja.

Etter at du har installert Tor, åpner du et nytt vindu og skriver “about: config” i adressefeltet. En advarsel som lyder “Fortsett med forsiktighet!” vises på skjermen for å forklare at å gjøre endringer kan kompromittere anonimitet. Men vårt mål er å bare få Tor-nettleseren til å kommunisere med Trezor Bridge. Og for dette formålet legger vi bare til ett unntak. 

Trezor Tor om konfigurasjonsadvarsel

Så klikk “Jeg aksepterer risikoen!” og en liste over preferanser vises. Dette er innstillingene som holder nettlesingen privat og sikker. Så i søkefeltet skriver du inn “network.proxy.no_proxies_on”. Når den etterspurte verdien vises, dobbeltklikker du på den og setter den nye verdien til 127.0.0.1:21325. 

Trezor Tor config legge til unntak

Når du har skrevet inn denne adressen, klikker du på “OK”, så er du klar. Start Tor på nytt, generer en ny krets, og besøk deretter wallet.trezor.io. Du vil se at Trezor-maskinvarebokjen din nå fungerer med Tor. 

Trezor jobber nå med Tor

Nå fikk personvernet og anonimiteten et løft. Så så lenge du får tilgang til lommeboken ved hjelp av Tor-nettleseren, er det umulig å koble den offentlige nøkkelen til den virkelige IP-adressen din.

2. Kjør Trezor på Electrum Wallet

Electrum er en av de mest populære og fullpakket Bitcoin lommebøker. Det er det beste valget for folk som gjør multisig-oppsett. Og når det gjelder hardware-lommebøker, er det også utmerket.

Skjermbilde av electrum.org Electrum.org‘s – Hjemmeside

Med Electrum er det en intuitiv pek-og-klikk-opplevelse å administrere Trezor. Og hvis du bruker den til å opprette en ny lommebok, blir xpuben din lagret og kryptert på harddisken din. På denne måten vil ikke Trezor ha tilgang til den offentlige nøkkelen din.

Electrum kobles til tilfeldige fulle noder fra hele Bitcoin-nettverket. Dette betyr at det er et element av uforutsigbarhet i hver økt. Det er veldig lite sannsynlig at du deler IP-adressen din og xpub-aktiviteten med samme node to ganger. For IP-adressen din kan du bruke en VPN-tjeneste eller til og med rute Electrum gjennom Tor.

Electrum Network Settings

For å aktivere Tor-ruting, klikk på “Nettverk” -knappen nederst til høyre i vinduet. Gå deretter til “Proxy” -fanen og kryss av i “Bruk Tor proxy på port 9150” -boksen. Lagre innstillingene og start Electrum-lommeboken på nytt. Nå bør du bruke tjenesten med større privatliv, takket være den opprinnelige Tor-rutingen. 

Aktiver Tor-ruting i Electrum-lommeboken

Nå som du har maksimert personvernet ditt, er det på tide å sette opp en ny lommebok med Trezor. Og ja, du kan også importere en eksisterende. Men hvis du tidligere har delt xpuben din, er det bedre å gjøre et nytt oppsett. Husk: Hensikten med denne guiden er å gi deg størst grad av privatliv.

Når du har valgt et navn, klikker du på “Neste”. Dette neste skjermbildet er det viktigste når du velger hvilken type lommebok du vil lage. I vårt tilfelle velger vi Standard lommebok. Men hvis du vil lage en multisig eller importere private nøkler, har du også dedikerte alternativer.

Electrum Trezor-oppsett

Siden vi bruker en Trezor for denne prosessen, skal vi velge “Bruk en maskinvareenhet”. Før du fortsetter, må du koble Trezor til datamaskinen. Hvis du angir en PIN-kode, må du oppgi den før du fortsetter. Nye trezors skal oppdages som “En unavngitt trezor”. 

Electrum Trezor-oppsett Electrum Trezor-oppsett

Det neste trinnet i initialiseringen innebærer et annet viktig valg. Og siden vi oppretter en ny lommebok med Electrum, vil du velge “La enheten generere et helt nytt frø tilfeldig”. 

Electrum Trezor-oppsett

Dette neste vinduet gir deg alle de interessante oppsettalternativene. På en Trezor Model T vil du kunne gjøre et enkelt frø BIP 39 oppsett, en Shamir-sikkerhetskopi (20 ord per aksje) eller til og med en Super Shamir (33 ord per aksje). På en Trezor One har du bare enkeltfrøoppsettet med 12, 18 eller 24 ord.

Electrum Trezor-oppsett

For enkelhets skyld er en enkelt frø lommebok med 24 frøord mer enn nok. Men hvis du trenger noe mer sofistikert, bør du vurdere Shamir backup. Dette er også den delen der du kan gi navn til maskinvareboksen. Nok en gang gjøres dette bare for merking og har ingen innvirkning på sikkerheten. 

Etter at du har klikket på “Neste”, må du velge om du vil bruke en passordfrase. Fra et sikkerhetsmessig synspunkt anbefales det å bruke denne passordfrasen. Det vil gjøre enheten din utilgjengelig uten dette passordet. Det er alltid bedre å skrive inn dette ordet på enheten, i motsetning til å skrive det på datamaskinen. Datamaskinen din kan ha nøkkelloggere, men Trezor er tryggere.

Electrum Trezor-oppsett Trezor installasjonstrinn

Du kan også aktivere frøfri modus, men den er langt mindre sikker og er avhengig av digitale sikkerhetskopier. Så det er bedre å ta en penn og et stykke papir for å skrive ned ordene dine. Og hvis denne lommeboken er viktig for deg, bør du også få en Billfodl for å sikre den med stål.

Billfodl er den perfekte følgesvenn for en Trezor Model T Kjøp Billfodl

På skjermen til maskinvarelommeboken må du først godta Vilkår for bruk. Dette juridiske dokumentet er mer en ansvarsfraskrivelse som gjør deg ansvarlig hvis du mister penger. 

Trezor Setup Enig TOS

Deretter, hvis du setter en PIN-kode for enheten din, må du oppgi den. Den neste skjermen hilser deg med meldingen “Ny lommebok opprettet vellykket!”. Men for å lagre 24 ord, må du trykke på “Sikkerhetskopier” -knappen. Og før du får skrevet ordene, advarer Trezor deg mot å lage digitale kopier. Det er bedre å holde alt offline.

Trezor installasjonstrinn

Da må du skrive ned de 24 ordene som vises på skjermen. For å sikre at du ikke gjør noen feil, vil Trezor få deg til å bekrefte tre tilfeldige ord. Og etter dette vil meldingen “Du er ferdig med å bekrefte gjenopprettingsfrøet” hilse på deg. 

Trezor installasjonstrinn Trezor installasjonstrinn Trezor installasjonstrinn

Gratulerer, du har satt opp Trezor-maskinvarebokjen din med Electrum! Nå går du tilbake til dataskjermen og gjør de siste finjusteringene. Du må velge typen adresser i lommeboken. Du kan ikke gå galt med p2sh-segwit, men du kan også gå native segwit. Eldre adresser er det konservative valget, men hvis du velger dem, betaler du høyere transaksjonsgebyrer. Bruk av Lightning Network krever også SegWit, så det er bedre å støtte det på en av de to måtene.

Electrum Trezor-oppsett

Til slutt kan du velge å kryptere lommeboken. Dette betyr at en spesiell fil lagres på harddisken din, og det er bedre å legge den inn kjølerom. En ekstern flash-stasjon eller et SD-kort vil være tilstrekkelig, gitt at du gjør minst to av dem for redundans. Aktivering av kryptering betyr også at du ikke kan bruke lommeboken din i Electrum uten å koble til Trezor først.

Electrum Trezor-oppsett

Fra nå av bør du være ekstra forsiktig med personvernet ditt. Etter å ha tatt alle disse trinnene, ville det være synd å kompromittere alt ved å koble til sentraliserte servere. Så du bør unngå å bruke maskinvarelommeboken med Trezors online lommebok. 

Electrum Trezor-oppsett

Hvis du må installere firmwareoppdateringer, tørker du enheten og oppretter en ny lommebok for å koble til Trezor. Du bør mestre kunsten å sjonglere med lommeboken og gjenopprette dem.

Det er også alltid en god ide å bekrefte oppsettet ditt med en gjenoppretting. Men sørg for at du skriver inn de 24 ordene dine på Trezor, i motsetning til tastaturet. Dette beskytter deg mot skadelig programvare og alle slags infeksjoner.

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

3. Kjør Trezor på Wasabi Wallet 

Wasabi er en annen populær stasjonær lommebok som er kompatibel med Trezors. Det er ikke like funksjonspakket som Electrum, og det har ingen støtte for Shamir-sikkerhetskopier. Som standard kan den bare opprette grunnleggende fraseuttrykk på 12 ord. 

Skjermbilde av wasabiwallet.io Wasabiwallet.io‘s – Hjemmeside’

Likevel er det utmerket for nybegynnere som ønsker personvern som standard. Wasabi har Tor-integrasjon, laster ned blokkeringsfiltre for å minimere avhengighet av tredjepartsnoder, og kobler seg også til din egen fulle node. Hvis du har en full node som kjører i bakgrunnen på samme datamaskin, vil Wasabi koble til den. Dette betyr at IP-adressen din og UTXO bare lagres på noden din, noe som er ideelt for personvern.

Men la oss nå snakke om hva Wasabi kan gjøre for å maksimere ditt Trezors privatliv. Når du åpner lommeboken, velger du “Hardware Wallet” -menyen til venstre. Koble til Trezor, så vil du merke at den blir oppdaget. Hvis den ikke gjør det, klikker du på “Søk i maskinvarelommebøker” for å oppdatere søket. 

Wasabi Wallet Trezor

Når du har valgt enheten, klikker du på “Setup Wallet” -knappen nederst i høyre hjørne. Fra dette punktet flyttes all handlingen til skjermen på Trezor-maskinvareboksen. Du må skrive inn PIN-koden din (hvis du angir en), godta vilkårene for bruk og sikkerhetskopiere de 12 ordene dine. Trinnene er identiske med de du har i Electrum-lommebokoppsettet.

Når du er ferdig, klikker du på “Søk i maskinvarelommebøker” igjen, velger Trezor og laster den inn. Om noen sekunder vil du se et skjermbilde som har tre faner: sende, motta og historie. Gratulerer, du har satt opp din Trezor hardware-lommebok på Wasabi! Dette vil hjelpe deg med å opprettholde en høyere grad av privatliv.

Wasabi Wallet Trezor

For enkelhets skyld kan du også gjenopprette oppsett av Electrum-lommebok. Dette betyr at du bruker Electrum til å generere din private nøkkel, og deretter bytter til Wasabi for daglig bruk. Den største fordelen er at Wasabi kjører Tor som standard og kobles til hele noden din. Den største ulempen er at du kompliserer oppsettet ditt. Du vil heller ikke kunne gjenopprette Shamir-sikkerhetskopier i Wasabi.

Denne mangelen kan løses ved å kjøre din egen forekomst av Trezor-klienten. Men det krever mestring av kommandolinjen og en grunnleggende forståelse av Python. Det låser opp alle de avanserte funksjonene, men det er ikke vennlig med nybegynnere i det hele tatt. Så hvis du skal eksperimentere med det, bruk denne guiden og generer en lommebok som ikke har mynter.

På samme måte anbefales det å bruke denne veiledningen og eksperimentere med tomme lommebøker. Når du har forstått hva som skjer og du mestrer grensesnittene, er du klar til også å flytte mynter. Men inntil da, bruk denne opplæringen som en læringsopplevelse. Forfatteren og Privacy Pros er ikke ansvarlig for tap av midler. Så spill deg trygg og vet hvorfor du bruker hvert verktøy.

FAQ

Hva er IP-adresse?

IP-adresse står for ‘internettprotokolladresse’, og den skrives som en streng med tall atskilt med punktum.

Hva er en offentlig nøkkel?

En offentlig nøkkel består av en stor numerisk verdi som brukes til datakryptering. Sofware-programmer kan generere offentlige nøkler.

Kan jeg ikke bare lagre myntene mine på børsen??

Du kan, men det anbefales ikke. Å lagre myntene dine på en børs kan føre til tap av myntene dine. Bare se hva som skjedde med Mt. Gox. Det er bedre å ha myntene dine på en lommebok du eier (det vil si at du bare har den private nøkkelen til) og deretter sikkerhetskopiere den med en Billfodl.

Hvordan beskytter en VPN meg ?

Når du kobler til et VPN (virtuelt privat nettverk), setter du en ekstra server mellom deg selv og nettstedet du vil gå til. Denne serveren endrer IP-adressen din og krypterer nettlesingsaktiviteten din.

Kan Bitcoin-transaksjoner spores ?

Med mindre noen knytter identiteten din til en lommebokadresse du brukte, vil Bitcoin-transaksjonene dine være anonyme.

Er Trezor Model T trygt?

Hvis en veldig motivert og dyktig angriper fysisk skulle få tak i Trezor Model T, er myntene dine kanskje ikke trygge. Imidlertid har dette angrepet aldri blitt utført utenfor et laboratorium, så trusselen er fjern. I nesten alle tilfeller vil en Trezor Model T holde myntene dine veldig trygge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me