Hvordan gjøre Bitcoin om til kontanter

hvordan gjøre bitcoin om til kontanter

Bitcoin har blitt veldig populært som en ressurs som alle vil ha. Det er mange måter å skaffe seg denne kryptoen, men folk flest vet ikke hvordan de kan gjøre Bitcoin til kontanter. Dette betyr ikke at det ikke kan brukes alene. Det er faktisk tusenvis av butikker over hele verden som godtar BTC som betaling. Imidlertid er det fortsatt ikke akseptert bredt nok, så noen vil heller ha det konvertert til kontanter.

I denne guiden vil vi gi deg detaljerte instruksjoner om hvordan du faktisk kan gjøre det om til brukbare fiat kontanter. Det er flere måter å gjøre dette på, men vi vil bare dekke de vanligste som du enkelt kan utføre.

Slik gjør du Bitcoin til kontanter ved bruk av børser

Børser med kryptovaluta er det tradisjonelle målet for kjøp og salg av kryptovalutaer med fiat-penger og for å veksle hverandre også. For å gjøre Bitcoin til kontanter, kan du gå til hvilken som helst kryptovalutautveksling og opprette en konto. Det er umulig for en plattform som regnes som den beste kryptovalutautvekslingen å ikke ha Bitcoin oppført.

Å opprette en konto på en børs er vanligvis like enkelt som å bruke en e-post og et passord. Noen kan kreve at du går gjennom KYC, mens andre kanskje ikke, men sørg for at du velger en pålitelig børs. Eksempler på slike børser er Binance, Coinbase, Tvillingene, og Bitstempel.

Når du har opprettet en konto, kan du overføre Bitcoin fra en privat lommebok til adressen til utvekslingslommeboken. Derfra kan du deretter plassere en bytteordre for å få USD, EUR, AUD eller hva du vil. Når du har det i lommeboken, kan du starte et uttak og få det på din fiat-bankkonto. Vær oppmerksom på at du kan bli bedt om å gjøre noen ekstra bekreftelser før du tar ut kontanter.

Kilde: Freepik.com

Peer-to-Peer (P2P) handel

Hvis du leter etter hvordan du kan gjøre Bitcoin til kontanter, er dette en annen måte som blir veldig populær – P2P-handel. En rekke kryptovalutaholdere vil hevde at dette er langt mer praktisk enn konvensjonell bruk av en børs for å endre Bitcoin til kontanter. Interessant, noen kryptobørser letter denne handelen ved å fungere som mellommenn for å sikre at ingen jukser.

Det er også P2P-markedsplasser ment for denne typen handel, som LocalBitcoins, Localcrypto, Paxful og mer. Du kan også bli bedt om å opprette en konto på en veldig enkel måte, og da vil du få tilgang til markedet. Der vil du velge mellom alternativene for å selge og deretter velge en børsnotert kjøper. Når du godtar å kjøpe, låser plattformen din Bitcoin og gir kjøper beskjed om å sende det avtalte kontantbeløpet (til bankkontonummeret du oppga) innen en fastsatt tid. BTC vil bli sendt til kjøperen når du har bekreftet mottakelsen av betalingen.

Slik gjør du Bitcoin til kontanter ved hjelp av BTC-debetkort

Bruk av Bitcoin debetkort blir stadig mer populært. Dette er fordi det gir mer fleksibilitet for bruk og bruk av eiendelen. En av de viktigste tingene du kan gjøre med disse debetkortene er å gjøre Bitcoin til kontanter.

Hvis du har et slikt kort med Bitcoin på, kan du enkelt konvertere Bitcoin til kontanter i et salgssted eller Bitcoin-minibank. Det er mange selskaper som utsteder bitcoin-debetkort, for eksempel Wirex og BitPay. Hvis du trenger å slå Bitcoin til kontanter regelmessig, og denne metoden høres bra ut for deg, vil du kanskje få et av disse kortene.

Konverter og over-the-counter handel

Konverter og over-the-counter (OTC) handel er en fremvoksende metode for å endre Bitcoin til kontanter ved å bare konvertere den til hvilken som helst støttet fiat-valuta du ønsker. Denne tjenesten gjøres også tilgjengelig av børsene og er gratis. Alt du trenger å gjøre er å flytte Bitcoins til en online lommebok der tjenesten støttes og deretter utføre handelen og trekke seg. Børs som støtter dette inkluderer Binance og Poloniex.

Bitcoin-minibanker

Bitcoin-minibanker begynner å bli populære, akkurat som vanlige. Formålet deres er enkelt, å kjøpe eller selge BTC, derfor kan du bare nærme deg en i ditt område som støtter salg av Bitcoin. Merk at de fleste Bitcoin-minibanker er for å kjøpe Bitcoins i stedet for å selge, så vær sikker på at den tillater salg. Du kan bruke denne kule tjenesten kjent som Mynt minibankradar for å finne minibanker rundt deg.

Når du starter prosessen, vil du få klare instruksjoner på skjermen for å følge og enkelt selge BTC og få kontanter i retur.

Ting å huske når du gjør Bitcoin til kontanter

Kilde: Freepik.com

Hvis du vil vite hvordan du kan gjøre Bitcoin til kontanter på riktig måte, bør du vite at det er to viktige ting du bør vurdere.

Den første er skatter. I USA er for eksempel regelverket for krypto fortsatt litt uklar, men de er veldig tydelige når det gjelder kryptobeskatning. Skattemyndighetene har gitt ut mange dokumenter om innlevering av skatt fra kryptotransaksjoner. En av handlingene som tydelig vil tiltrekke beskatning er å kjøpe og selge kryptovalutaer. Noen børser gir informasjon om kryptooverskudd og transaksjoner til skattemyndighetene, så dette er ikke noe du kan unngå hvis du er i en slik jurisdiksjon.

Det andre viktige aspektet er avgifter. Mens noen av disse tjenestene er gratis, tiltrekker andre avgifter gebyrer, for eksempel å bruke en børs for å selge Bitcoin (det første punktet). Selv P2P-handel på steder som LocalBitcoins tar gebyrer, så du bør være forberedt på det. Vær også oppmerksom på at avgifter kan endres betydelig, spesielt for Bitcoin, avhengig av rådende markedstilstand.

Konklusjon

For å avslutte guiden vår om hvordan du kan gjøre Bitcoin til kontanter, la oss gå inn på disse måtene igjen. Så du kan bruke en børs for å selge, delta i P2P-handel, bruke et Bitcoin-debetkort og bruke OTC-tjeneste eller en Bitcoin-minibank. Husk at du kanskje må betale skatt for dette i noen land, mens du i andre bare trenger å bekymre deg for gebyrer. Når det er sagt, håper vi denne informasjonen hjelper deg i din søken etter å gjøre Bitcoin om til kontanter.

Utvalgt bilde: freepik.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me