Hvordan holde tilgang til bankkontoen din mens du reiser utenlands

beste bitcoin lommebok

Planlegger å reise snart?

I så fall vil du vite hvordan du kan beholde tilgangen til bankkontoen din.

I denne korte guiden vil vi vise deg hvordan.

Reise utenlands?

Å reise til utlandet innebærer vanligvis å foreta økonomiske transaksjoner som kreditering eller belastning av bankkontoen din. For å si det enkelt, setter du inn penger på bankkontoen din eller tar ut kontanter. Siden vi ikke har hauger med penger når vi reiser, er slike økonomiske transaksjoner en del av hverdagen vår når vi reiser utenlands.

Men det er en fangst. De fleste av disse transaksjonene gjøres nå ved hjelp av elektroniske midler, ved hjelp av online bank eller ved hjelp av en tilkoblet minibank. Noe som reiser spørsmålet om hvordan du beskytter bankkontoen din når du drar til et annet land.

Du må følge en rekke enkle regler for ikke å være vitne til at bankkontoen din er låst både hvis du bruker online og offline bankmetoder.

Nettbank fra utlandet: Bruk av en VPN-tjeneste

VPN =

Moderne banker er det ved hjelp av sofistikerte metoder for å overvåke hvordan og hvor kundene bruker penger. Det er forståelig i en tid med enorme hackinger, identitetstyveriforsøk og minibanker som noen er i stand til å installere en skimming-enhet på..

Hva det betyr er at hvis du er amerikansk statsborger og har en bankkonto i en amerikansk bank som reiser utenlands for første gang, kan du ende opp med at kontoen din er frossen når du prøver å bruke nettbank i et fremmed land.

En enkel løsning er å bruke en gratis VPN som forteller banken din at du faktisk aldri har forlatt stedet. Ved å bruke et virtuelt privat nettverk kan du velge en server i hjemlandet ditt, eller et hvilket som helst annet land, og koble til kontoen din via nettopp denne serveren. Som et resultat vil ikke bankens servere oppdage mistenkelige aktiviteter angående kontoen din.

Dette er en veldig nyttig metode for både å kryptere forbindelsen din og unngå problemer når du reiser til “eksotiske” land. Du bør huske på at noen reisemål ikke anses som trygge av banker, og du kan enkelt se kontoen din låst når du prøver å bruke nettbanktjenester derfra..

Videre, a VPN tjenesten lar deg bruke offentlige Wi-Fi-nettverk for å koble deg trygt til bankkontoen din, og eliminere sniffing i nettverket.

Har mer enn én konto og et kort

Holder mobiltelefon og kredittkort =


Forutsatt at du planlegger å bruke mobilbank mens du er på reise, er en annen god metode for å beskytte deg selv å ha mer enn én bankkonto. Du kan åpne en ny konto med et begrenset beløp og bruke den i stedet for hovedkontoen. Du bør fortsatt bruke sikkerhetstjenester som et VPN og en sikker nettleser, men i tilfelle kontoen din er låst av en eller annen grunn, vil du ha tilgang til hovedkontoen din.

Å ha mer enn ett kort knyttet til bankkontoen din er en annen god praksis når du reiser til utlandet. Bortsett fra alle cybertrusler vi står overfor, kan du ha dårlige opplevelser som en minibank som “spiser” kortet ditt og dermed effektivt sperrer deg utenfor kontoen din. Du kan også blokkere kortet ditt ved å angi feil PIN-kode, noe som også forhindrer deg i å få tilgang til kontoen din.

Husk at når du reiser til utlandet, er sjansen god for at banken din ikke har filialer der, noe som gjør det veldig vanskelig å få tilgang til kontoen din og erstatte det blokkerte kortet. Å ha et ekstra kort gir deg tilgang til pengene dine til det andre kortet kommer tilbake til deg eller blir blokkert.

Å ha alle Visa, MasterCard og American Express er også nyttig på eksotiske destinasjoner der butikker, restauranter eller til og med minibanker kanskje ikke godtar ett eller flere av disse kortene. Dermed sørger du for at du har tilgang til pengene dine hele tiden.

Gi banken beskjed om at du er i utlandet

Bruke mobiltelefon =

Gjør alt for å varsle banken din at du planlegger å reise til utlandet og fortelle dem hvilke land og steder du planlegger å besøke. Mange banker vil blokkere kontoen din hvis de mener at kjøp i et fremmed land er mistenkelig aktivitet. Banken vil legge inn en midlertidig reisemelding på kontoen din, og dermed vil ikke systemene deres flagge dine internasjonale kjøp eller overføringer som mistenkelige.

Sjekk med banken din om de er i stand til å levere et nytt kreditt- eller debetkort til destinasjonen din hvis kortet ditt blir mistet eller sperret av en eller annen grunn.

Bruk personvernlesere og VPN-er på telefonen din

Sikkert mobiltelefonkonsept =

Bruk alternativer for privat surfing i nettlesere som Firefox eller enda bedre, bruk en tor-nettleser på telefonen din når det er mulig.

Selv om disse ikke nødvendigvis dekker GPS-dataene dine, blokkerer de informasjonskapsler og skjuler din sanne IP-adresse, noe som er en annen metode som disse selskapene overvåker deg på..

Avsluttende ord

Å reise til utlandet kan bli et skikkelig rot hvis du blir låst utenfor bankkontoen din. Å ha dupliserte kreditt- / debetkort og bankkontoer er en god ting, men du bør være på vakt for identitetstyveri online. Egentlig er reisende det vanligste offeret for identitetstyveri ettersom de får mest tilgang til offentlige nettverk og offentlige datamaskiner.

Gjør et forsøk på å få tilgang til bare sikre Wi-Fi-nettverk og bruk VPN når du får tilgang til et usikkert offentlig nettverk. Selv når du får tilgang til kontoen din ved hjelp av VPN-tjenesten på en offentlig stasjonær datamaskin, må du alltid slette nettleserloggen og alle informasjonskapsler når du forlater datamaskinen. Dermed sørger du for at ingen vil kunne få tilgang til dine personlige data, passord og innstillinger etter deg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map