Hvordan kjøpe Bitcoin og kryptovaluta

Kapittel 1:

Kapittel 2:

Når du skal ut å kjøpe Bitcoin, du må velge mellom flere betalingsalternativer. Det er veldig viktig å være forsiktig fordi hver har sine egne fordeler og ulemper.

Tro det eller ei, noen alternativer er raskere og mer kostnadseffektive enn andre. Dessuten kan grensene også variere avhengig av betalingsmåten. Til slutt finner du kanskje ikke alle alternativene på en enkelt plattform.

Noen nettsteder kan tilby deg å betale via bankoverføring, men ikke kontant og omvendt.

La oss se:

Bankoverføring

Selv om det ikke er det mest komfortable alternativet, foretrekkes bankoverføringer av et stort antall brukere, siden de har færre begrensninger.

Skjermbilde av coinmama.com Coinmama.com – Kjøp bitcoin med bankkonto

Dette er den beste hvis du vil kjøpe store mengder Bitcoin. I tillegg er det også blant de rimeligste valgene, ettersom bankoverføringsgebyrer vanligvis er lavere enn kredittkortgebyrer. Som et resultat vil du få en god pris.

Imidlertid kommer det med noen ulemper. Bankoverføringer kan gå tregt, spesielt i noen deler av verden. Det kan ta opptil en uke å få klarering i Storbritannia. I tillegg til dette, må du også gi bekreftelsesdokumenter som kan redusere prosessen ytterligere.

Skjermbilde av coinmama.com Coinmama.com – Raskere betalinger

Vi må også nevne at bankoverføringer kan vise seg å være dyre for noen mennesker på grunn av interbankgebyrer og konverteringsgebyrer. Sørg for å ta en titt på alle disse faktorene. De fleste store børser inkludert Coinmama og Coinbase tilby bankbetalinger.

Debet- eller kredittkort

Skjermbilde av cex.io Cex.io – Kjøp krypto med debet- eller kredittkort

Ingenting slår så enkelt som kreditt- og debetkort, ettersom de krever liten innsats. De fleste av oss er vant til kredittkort betalinger, og det er derfor dette er blant de mest populære alternativene blant kjøpere, men det er kanskje ikke det beste.

Både kreditt- og debetkort kan være veldig dyre. Det er serviceavgifter og andre avgifter. Videre må du sende inn ID-bekreftelsesdokumenter for å bruke debet- eller kredittkort.

Variable avgifter etter sted og betalingsmåte Coinbase.com – Variable avgifter etter sted og betalingsmåte

Det kan hende at du ikke kan bruke forhåndsbetalte kort på alle nettsteder på grunn av bekreftelsesproblemer. På plussiden har noen populære nettsteder muligheten til å lagre betalingsdetaljer, slik at du ikke trenger å angi kreditt- eller debetkortnummeret ditt manuelt når du trenger å kjøpe. Vær imidlertid forsiktig, da utveksling ikke alltid er sikker, og datainnbrudd er vanlige.

På den positive siden er det i de fleste tilfeller ingen lang ventetid. Bitcoins blir lagt til kontoen din i løpet av få minutter etter bekreftelse. Men husk at det er begrensninger på hvor mye du kan bruke kort – både fra utstedende institusjon og børsen du kjøper på.

Kontobegrensninger for kjøp og salg av krypto Coinmama.com Kontobegrensninger

Nesten alle større plattformer som CEX.io, Coinbase og Coinmama godtar debet- og kredittkort.

Penger

Tilbake på dagen var det ikke mulig å bruke kontanter til å kjøpe Bitcoins, men nå kan du gå ut med kontanter og kjøpe mynter ved hjelp av ett av følgende alternativer:

Bitcoin-minibanker

Det er mer enn 7700 Bitcoin-minibanker spredt over hele verden – omtrent 74 prosent av dem i Nord-Amerika.

Gyllene mynter og papirkvittering

Ingen andre muligheter kan oppfylle hastigheten til en Bitcoin-minibank. Prosessen er enkel. Finn en nær deg, kopier lommebokadressen, besøk minibanken, skriv inn kontanter, oppgi de nødvendige opplysningene, fullfør prosessen, og du er ferdig.

Siden det er tusenvis av minibanker i USA, vil du ikke ha mye av et problem med å finne en i nærheten. Bruk denne Bitcoin ATM Finder til å finne en i nærheten.

Skjermbilde av coinatmfinder.com Coinatmfinder.com – Finn en Bitcoin-minibank

De jobber 24/7, og de fleste er strategisk plassert, nærmere populære butikker som Walmart. Noen kan imidlertid ha begrensninger på antall mynter man kan kjøpe.

Møter

Dette kan komme som en overraskelse – Bitcoins er tross alt digitale – men du kan kjøpe kryptovaluta ved å møte den andre personen.

Nettsteder som Paxful koble kjøpere og selgere og la dem møte ansikt til ansikt for å fullføre transaksjoner.

Skjermbilde av paxful.com Paxful.com – Paxfuls hjemmeside

Selv om dette er et av de raskeste alternativene, er det kanskje ikke det tryggeste eller mest praktiske fordi du må reise for å møte den andre personen, noe som er både risikabelt og tidkrevende.

Dette alternativet er bra fordi du kanskje kan forhandle om prisen når du møter noen; Imidlertid må prisen i de fleste tilfeller avtales på forhånd. I tillegg får du sjansen til å danne et profesjonelt forhold og ha flere transaksjoner i fremtiden.

Skjermbilde av paxful.com Paxful.com – Paxfuls Peer-program

Videre krever det ikke utveksling av ID-er; Det kan imidlertid hende at du må oppgi informasjon til plattformen du har brukt til å kjøpe mynter.

Til slutt er dette alternativet ganske raskt. Du vil få penger rett etter at du har betalt

LocalBitcoins

LocalBitcoins er en P2P-plattform som bygger bro mellom kjøpere og selgere og lar dem kjøpe Bitcoin. Den spennende delen om dette alternativet er at det tilbyr en rekke lokale alternativer og henvender seg til mennesker over hele verden.

Lag en konto, og systemet velger automatisk posisjonen din og viser deg nærliggende selgere. Hver selger siterer et bestemt beløp som kan være omsettelig. Du kan bruke den innebygde messenger til å diskutere vilkårene.

Tilgjengelige betalingsalternativer inkluderer bankoverføringer, PayPal og noen lokale betalingsalternativer. Du kan velge metoden som er den raskeste og rimeligste.

Skjermbilde av localbitcoins.com Localbitcoins.com – Kjøp og selg Bitcoin overalt

LocalBitcoins er populært blant brukere, da det er trygt og vanligvis raskt. Siden bankoverføringer er lokale, er det ingen tunge gebyrer eller byttegebyrer. I tillegg er ventetider heller ikke lange.

Selv om beløpet vanligvis ikke er stort, kan det vise seg å være stort hvis du handler store mengder. På plussiden kan du kanskje finne Bitcoins til en lavere pris, siden mange lokale selgere har det travelt med å selge.

Til slutt må du få bekreftet kontoen din for å kjøpe og selge Bitcoins på plattformen. Hver selger har spesifikke krav angående det minste eller maksimale antall Bitcoins man kan kjøpe eller selge.

Skjermbilde av localbitcoins.com Localbitcoins.com – Bitcoin lommebok

LocalBitcoins har sin egen lommebok, noe som gjør jobben enklere. Prosessen tar vanligvis 2 timer, men det kan være uutholdelig fordi du ikke vil motta pengene dine før selgeren godkjenner transaksjonen, noe som kan ta ganske lang tid fordi selgeren kanskje ikke hele tiden er foran en dataskjerm..

Du må sende inn en tvist med plattformen. Det tar vanligvis opptil 48 timer å håndtere tvister. Du vil være trygg så lenge du følger instruksjonene riktig.

Paypal

Skjermbilde av paypal.com Paypal.com – Paypals hjemmeside

PayPal er et av de største og mest pålitelige betalingssystemene, men du vil ikke finne PayPal på noen stor børs fordi selskapets vilkår og betingelser ikke tillater selgere å selge Bitcoins eller andre digitale mynter.

Du kan heller ikke bruke direkte PayPal for å kjøpe bitcoins. Du må kjøpe andre digitale varer ved hjelp av PayPal og konvertere dem til Bitcoin. Et annet alternativ er å bruke P2P-plattformer og finne en selger som godtar PayPal-betalinger.

Ingen bekreftelse

De fleste børser og P2P-plattformer vil kreve bekreftelse, spesielt hvis du ønsker å kjøpe et stort antall mynter.

Minibank bitcoin analyse

Ikke desto mindre kan du velge Bitcoin-minibanker eller personlige børser hvis du ikke vil gå gjennom bryet med å bekrefte identiteten din. Vi forstår hvor viktig det er for deg å beskytte din identitet på grunn av risikoen for identitetstyveri.

Bruk heller minibanker eller peer2peer-plattformer til alle slike formål.

Kapittel 3:

Her er noen faktorer du bør vurdere når du velger en børs for å kjøpe Bitcoin online:

Grenser

De fleste børser har begrensninger på hvor mye en bruker kan kjøpe eller selge innen en periode på 24 timer. Disse begrensningene gjelder vanligvis for ubekreftede eller nye brukere.

Coinsbit, for eksempel forbyr nye brukere å gjøre uttak. Grunnleggende kontoer har en uttaksgrense på $ 500, og avanserte kontoer har en grense på $ 100.000 i løpet av en 24-timers periode.

Skjermbilde av coinsbit.io Coinsbit.io – Gebyrplan

I noen tilfeller kan det også være årlige grenser. Vi foreslår at du får bekreftet kontoen din for å bli kvitt disse begrensningene.

Avgifter

Du må være sikker på hvor mye det koster å kjøpe kryptovaluta på børser.

Først og fremst er alle børser gratis å delta. Du vil ikke betale noe gebyr med mindre du foretar en transaksjon for noe formål (innskudd, kjøp eller salg).

Handelsbakgrunn med illustrasjonen av et gjennomsiktig blå lysdiagram som stiger oppover

Gebyrplaner er utformet for å motivere til hyppig handel i store mengder.

De fleste børser oppfordrer kjøpere til å handle med mynter, og noen støtter ikke engang fiat-valutaer. Du kan kanskje spare penger hvis du kjøper Bitcoin ved hjelp av andre kryptoer.

SAMMENLIGNING

Etoro-logo

Etoro

 • Begynn å handle raskt; høye grenser
 • Enkel måte for nykommere å få bitcoins
 • Kapitalen din er i fare

KJØP NÅ

Vi fremmer ikke, støtter eller tjener ikke provisjon fra handel med verdipapirer av noe slag, inkludert CFDer, men eToro krever at vi gir deg følgende ansvarsfraskrivelse: CFDer er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å miste penger raskt på grunn å utnytte. 62% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

River-logoen

Elv

 • Bitcoin-utveksling basert i USA
 • Svært høye kjøps- og salgsgrenser
 • Rent, profesjonelt grensesnitt

KJØP NÅ Kraken-logo

Kraken

 • Stor likviditet og lave avgifter
 • Støtter de fleste land
 • Trusted exchange, startet i 2011

KJØP NÅ Binance-logo

Binance

 • Største utveksling på jorden
 • Lett å bruke
 • Lave avgifter

KJØP NÅ

Annet enn dette, kan det hende du må betale en rekke gebyrer, inkludert uttakskostnader, handelsavgifter, innskuddsavgifter og vedlikeholdskostnader.

Handelsgebyret er vanligvis 0,2 prosent, men noen børser kan kreve mer.

Skjermbilde av bitforex.com Bitforex.com – Avgifter

Uttaks- og innskuddsgebyrer ligger i området 0,3 og 0,6 prosent, men noen børser liker det BitForex har gratis innskudd. Til slutt kan det være gebyrer for å bruke et bestemt innskudd eller en betalingsmåte.

Hastighet

Siden de fleste av oss har det travelt – spesielt fordi Bitcoin-prisene endrer seg raskt – er det ganske forståelig hvorfor man ønsker å velge en børs som er rask.

Når det gjelder fart, må du tenke på flere ting. Først av alt, se på hvor lang tid det tar for teamet å godkjenne kontoer. De fleste sentrene tar omtrent 48 timer etter at du har sendt de nødvendige dokumentene, men noen kan være tregere.

Skjermbilde av registreringssiden for luno.com Luno.com – Registrer deg siden

Deretter ser du på hvor lang tid det tar å godkjenne transaksjoner. Dette avhenger vanligvis av faktorer, inkludert størrelsen på en transaksjon, din beliggenhet og betalingsmåte.

Skjermbilde av etoro.com betaler med PayPal eToro.com – Finansier kontoen din

Noen metoder, for eksempel kredittkort, er øyeblikkelige, mens noen metoder, som bankoverføringer, kan ta opptil en uke.

Til slutt, sjekk kundestøtte. Velg en børs som setter kundene først, slik at du ikke trenger å vente i flere dager for å få svar på spørsmålet ditt.

Skjermbilde av river.com River.com – Støtteside

Vekslingskurs

Prisovervåking illustrasjon i neon stil

Så rart det kan høres ut, er det ingen offisiell Bitcoin-pris, og derfor kan prisen variere litt fra bytte til bytte basert på prisen på valutaen du ønsker å handle mot.

Troverdighet

Sørg for å bruke en sentral som er pålitelig. Svindel er vanlig, og det er din plikt å være trygg.

betalingsmetoder

Skjermbilde av binance.com Binance.com – Alternativer for kjøp og salg av krypto

Hvis du vil holde deg til en bestemt betalingsmåte, for eksempel bankoverføring, kan du se etter en børs som støtter den. Vi foreslår imidlertid at du går på en børs som tilbyr flere betalingsmåter, slik at du enkelt kan bytte mellom to eller flere alternativer.

Sjekk denne funksjonen slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe.

Personvern og sikkerhet

Du kan egentlig ikke bruke en børs og forvente personvern fordi de alle krever bekreftelse. Noen børser gir deg ikke muligheten til å kjøpe eller selge noe Bitcoin med mindre du bekrefter din identitet og plassering.

Skjermbilde av gemini.com Gemini.com – Tvillingens sikkerhetsside

Det virkelige spørsmålet er sikkerhet. Det er alltid fare for at dine private data når usikre hender. Mange store og små børser har blitt hacket tidligere.

Skjermbilde av coinbase.com Coinbase.com – Lommebok

Coinbase er for eksempel kjent for å være sikker og forsikret. Det holder bare 2 prosent av kundens midler online. Kraken og Binance er to andre navn som er kjent for å være sikre.

Beliggenhet og betjente områder

Først av alt, husk at ikke alle børser støtter alle land. I tillegg støtter kanskje ikke noen børser som tilbyr sine tjenester i USA alle amerikanske stater. Binance, fungerer for eksempel ikke i 10 amerikanske stater.

Skjermbilde av en sideseksjon binance.us Binance.us – Angir som Binance.US ikke støtter for øyeblikket

Det er viktig at du velger en sentral som tilbyr tjenester på din registrerte plassering. Det er to faktorer som spiller inn – stedet du er fysisk og stedet du bor på.

Du må kanskje oppgi noen dokumenter for å bekrefte identiteten din og stedet. Prosessen kan ta noen dager, men det vil gi deg rett til å handle Bitcoin selv om du er i et land der børsen ikke tilbyr tjenester.

SAMMENLIGNING

Etoro-logo

Etoro

 • Begynn å handle raskt; høye grenser
 • Enkel måte for nykommere å få bitcoins
 • Kapitalen din er i fare

KJØP NÅ

Vi fremmer ikke, støtter eller tjener ikke provisjon fra handel med verdipapirer av noe slag, inkludert CFDer, men eToro krever at vi gir deg følgende ansvarsfraskrivelse: CFDer er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å miste penger raskt på grunn å utnytte. 62% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

River-logoen

Elv

 • Bitcoin-utveksling basert i USA
 • Svært høye kjøps- og salgsgrenser
 • Rent, profesjonelt grensesnitt

KJØP NÅ Kraken-logo

Kraken

 • Stor likviditet og lave avgifter
 • Støtter de fleste land
 • Trusted exchange, startet i 2011

KJØP NÅ Binance-logo

Binance

 • Største utveksling på jorden
 • Lett å bruke
 • Lave avgifter

KJØP NÅ

Kapittel 4:

Introduksjon til lommebøker

Noen børser krever at du har din egen lommebok før du kan kjøpe Bitcoins.

Hvis du googler begrepet, vil du komme over denne definisjonen:

“En digital lommebok også kalt” e-lommebok “er en elektronisk enhet, et program eller en online-tjeneste som gjør det mulig for en part å foreta elektroniske transaksjoner med en annen part som bytter digitale valutaenheter for varer og tjenester.”

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Hver lommebok har en adresse som brukes til å kjøpe og selge mynter.

Hvorfor du bør holde myntene dine i din egen lommebok

Utveksling lommebøker brukes bare til handel, og de gir ikke den sanne eieren fullt eierskap til eiendelen.

Digital lommebok. lommebokikon laget med valutasymboler. bakgrunn med valutategn

Digitale lommebøker er derimot sikrere. De involverer bruk av offentlige og private nøkler til transaksjoner. I tillegg, med en lommebok, vil du kunne akseptere mynter fra alle inkludert individuelle selgere og børser.

Disse fordelene er kanskje ikke alltid tilgjengelige når det gjelder bytte av lommebøker.

Hot Wallets vs Cold Wallets

Maskinvare lommebok vs kald lommebok

Teknisk sett er de begge vant til lagre krypto men de er ikke de samme. Kalde lommebøker er frakoblet, mens varme lommebøker er online eller koblet til internett.

Kalde lommebøker gir mer sikkerhet, men du må gå på akkord med letthet. På den annen side gir varme lommebøker enkel tilgang, men mindre sikkerhet.

Varme lommebøker er ikke nødvendigvis usikre, de er bare risikable. Kaldt lommebok er derimot ikke 100 prosent hackfast. Du kan velge mellom to typer – papirlommebøker og hardware-lommebøker.

Papir lommebøker er risikable, det er bare en utskrift av din private nøkkel og offentlige adresse på et stykke papir. Å miste papir betyr å miste tilgangen til kontoen din.

Maskinvare lommebøker er tilgjengelige under forskjellige navn som Ledger Nano S. De krever passord for å få tilgang til midler og er sikrere.

Overføring fra en børs til en lommebok

Det er mulig å overføre midler fra en børs til en lommebok og omvendt.

Du trenger lommebokadressen din og tilgang til sentralen for å overføre.

Mengden penger du har tenkt å overføre, må være mindre enn saldoen din. Videre bør du vurdere om det er begrensninger på hvor mye penger du kan overføre på en dag.

Du må betale et transaksjonsgebyr, som er forskjellig fra bytte til bytte. Transaksjoner er vanligvis raske og vil bli gjort i løpet av sekunder.

Å holde myntene dine trygge i lommeboken

Her er noen ting du kan gjøre for å holde myntene dine trygge i lommeboken:

 • Velg en pålitelig lommebok; hardware lommebøker sies å være mer pålitelige. Du kan velge mellom forskjellige navn som Hovedbok og Trezor.

Stige og trezor maskinvare lommebok

 • Vurder å holde den private nøkkelen offline, slik at hackere ikke når den.
 • Bruk aldri en usikker internettforbindelse og unngå å logge på lommeboken når du er offentlig.
 • Installer et pålitelig antivirusprogram på enheten for å redusere risikoen for spionprogramvare og andre slike programmer.
 • Ikke gjør feilen ved å åpne upålitelige lenker for å redusere risikoen for phishing-angrep.
 • Bruk passord som er vanskelig å gjette. Unngå å bruke tradisjonelle passord som fødselsdato, kjæledyrnavn osv.

Vellykket sikret Coinberry-konto med tofaktorautentisering Coinberry – Coinberry Help Center – 2FA

 • Del aldri din private nøkkel med noen.
 • Hvis du regelmessig bruker Bitcoins, bør du vurdere å bruke to lommebøker – den ene for lagringsformål og den andre for daglige transaksjoner.
 • Dobbeltsjekk lommebokadressen før du sender eller overfører penger.
 • Vurder å ta sikkerhetskopi av den digitale lommeboken din, slik at du får tilgang til den i tilfelle du mister enheten.

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Kapittel 5:

Som nevnt tidligere er svindel ganske vanlig der ute. Du må ta skritt for å beskytte pengene dine.

Her er noen av de mest kjente svindlene i historien til digitale mynter med noen tips om hvordan du kan beskytte investeringen din:

BitConnect

Dette er blant de mest populære utgangssvindlene. BitConnect kunngjorde plutselig beslutningen om å stenge sine børs- og utlånstjenester etter å ha kommet inn på markedet med en ICO i 2016.

Gyldne bitcoins faller i svart bakgrunn

BitConnect lovet å tilby opptil 40 prosent avkastning. Mynten fikk enorm oppmerksomhet og trente rundt $ 400 med en markedsverdi på mer enn 2,6 milliarder dollar. Imidlertid fikk den kritikk, og mange kalte det en ‘Ponzi-ordning’. Det tiltrukket seg snart myndigheter og mottok flere opphørs- og opphørsbrev. På kort tid falt verdien av mynten til $ 1 og forårsaket store tap for investorer.

Plustoken

Sagt å være verdt 6 milliarder dollar, dette Ponzi-ordningen resulterte i arrestasjonen av mer enn 100 mennesker i Kina.

Svindelvarsel

Ordningen tiltrukket over 2 millioner investorer, og arrangørene på en gang hadde nok penger til å påvirke prisen på Bitcoin og andre valutaer.

Ordningen stilte som en kryptolommebok og oppfordret brukerne til å investere i ‘PLUS’ tokens ved hjelp av ETH eller BTC. Tokene ga høy avkastning med en maksimal pris på $ 350 per mynt.

Altcoins

Konseptet med blockchain

Altcoins referere til andre digitale mynter enn Bitcoins. Du vil finne hundrevis av disse på markedet, og de fleste vil forsvinner på kort tid – etter å ha stjålet de hardt opptjente pengene dine.

Kapittel 6:

Her er noen av de vanligste spørsmålene om å kjøpe Bitcoin online:

Hvor mye Bitcoin kan jeg kjøpe på en gang?

Avhenger av bytte og kontobegrensninger. De fleste børser begrenser transaksjoner hvis du har en ubekreftet konto.

Er Bitcoin-børser forsikret?

Bitcoin-kontoer og børser er ikke forsikret av noe føderalt eller offentlig program. I 2019 kunngjorde SFOX planer om å gi Bitcoin-investorer FDIC forsikring, men for begrensede mengder. Binance forsikrer også en del av midlene.

Hvor ofte endres Bitcoin-prisene?

Prisene endres hver 30. dag og varierer fra bytte til bytte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me