Hvorfor du bør slette Coinbase

Introduksjon

Gjennom årene har bitcoinere falt ut av kjærlighet med Coinbase. Og deres grunner til å slette kontoene er både praktiske og ideologiske. 

Gjennom denne artikkelen vil de to dimensjonene få klare og siterte forklaringer. Og når du er ferdig med å lese, bør du starte slettingsprosessen.

Slette Coinbase-kontoen din av praktiske grunner

Først og fremst har børsen som mål å være et økonomisk panoptikon. Ja, Coinbase er det ganske trygt og har god rekord som forvalter. Men det er også ansvarlig for å ansette tidligere Hacking Team ansatte for blockchain analyse. I praksis betyr dette at Coinbase er en fiende av Bitcoins personvern og soppbarhet. 

Når en transaksjon blir sendt til noens Coinbase-lommebok, blir opprinnelsen analysert. Og når noen tar ut mynter fra Coinbase, sporer overvåkningssystemet dem fremdeles. Børsen vil vite alt om kryptovalutaene som de formidler. 

Og dette er farlig fordi Coinbase er i stand til å sensurere bestemte adresser. De kan fortelle kundene hvor de ikke kan sende mynter, så de som stoler på tjenestene deres er aldri gratis. 

Tenk deg det samme scenariet med banken din. Vil du fortsette å bruke tjenestene deres hvis de begrenser din økonomiske frihet? Det du gjør med de hardt opptjente pengene dine, hører ikke deres sak til. Og de kan ikke spore pengene du sender og mottar slik Coinbase gjør fordi fiat er mer soppbart. Når du gjør et kontantinnskudd, trenger de ikke alltid å vite hvor pengene kommer fra. Og når du trekker det tilbake, kan du gjøre hva som helst med det.

Med Coinbase er det mye mer delikat, ettersom de har å gjøre med åpne hovedboksmidler. Hver Bitcoin-transaksjon blir registrert på den offentlige blockchain. Dette gir dem mye makt som forvalter. Og mens andre børser har valgt å være mer rimelige, er Coinbase drakonisk. 

Så er det argumentet om avgifter: Coinbase har noen av høyeste avgifter i rommet. Kraken (som har like feilfri rekord) belaster mye mindre. like måte, CoinmamaGebyrene vil hjelpe deg å kjøpe flere mynter med samme budsjett. Og hvis du vil ha de laveste avgiftene, bør du velge Binance (selv om sikkerhetsrekorden deres ikke er like bra).

SAMMENLIGNING

Coinmama-logo

Coinmama

 • Fungerer i nesten alle land
 • Høyeste grenser for å kjøpe bitcoins med kredittkort
 • Pålitelig og pålitelig megler

KJØP NÅ Kraken-logo

Kraken

 • Stor likviditet og lave avgifter
 • Støtter de fleste land
 • Trusted exchange, startet i 2011

KJØP NÅ

Stort sett koster hver børs lavere avgifter enn Coinbase. Og ingen andre børser har blitt så nøye undersøkt for å angripe Bitcoin. Dette er to praktiske grunner til at du bør slette Coinbase-kontoen din. Det er mange bedre alternativer.

Slette Coinbase-kontoen din av ideologiske grunner

Coinbase har tjent sine første milliarder dollar bare ved å selge bitcoins. Men et sted underveis ble det politisk og prøvde å undergrave Bitcoins desentralisering. Allerede i 2015 har administrerende direktør Brian Armstrong presset på for å ta i bruk store hardgafler.

Først roste Armstrong BIP 101 og Bitcoin XT. Under skaleringsdebatten viste han også støtte for Classic og Unlimited. Og i 2017 var Coinbase et av de siste selskapene å slippe støtte for SegWit2X.

Coinbase har støttet alle større hard gaffel initiativ. Hvis noen av dem lyktes, ville selskapet ha fått mer kontroll over Bitcoin-nettverket. Å være en topp støtte for et prosjekt med klare ledere ville ha gitt dem et forsprang. Det er mot prinsippene i Bitcoin, men tilsynelatende ideelt å gjøre mer fiat. 

Derimot Coinbase ikke vurderte støtte SegWit myk gaffel fram til midten av desember 2017. Da har de la det til et halvt år etter UASF bevegelse startet. Coinbase ledet ikke med et godt eksempel, men fulgte markedspresset.

Og Coinbase ga aldri opp ideen om storblokk Bitcoin. Børsen la til Bitcoin Cash i desember 2017 og startet en storm. Transaksjonene som fant sted har reiste mistanker om innsidehandel

Etter at noteringen har tatt BCH til sin høyeste tid fulgte en massiv dump. Konsernsjef Brian Armstrong har lovet å gjennomføre en etterforskning på saken. Likevel, nesten tre år senere, vet vi fortsatt ikke hva som skjedde. Dette sier mye om Coinbases integritet og rettferdighet i forhold til vanlige brukere. Det taler også volumer om deres manglende støtte for verdiene til Bitcoin.

Apropos støttende verdier, Coinbase’s Ventures-program finansierer ikke noen Bitcoin-utviklingsprosjekter. Det er mange Ethereum- og altcoin-prosjekter som blir finansiert, men det handler om det. For et selskap som bare har solgt BTC i de første fem årene av eksistensen, bør dette være skammelig. 

Coinbase har blitt en behemoth i rommet ved å selge bitcoins. Likevel et sted underveis ble det mer fjernt og omstridt. 

Børsens fokus på å godta regelverk gjelder også. I stedet for å presse på for å beskytte Bitcoin mot statlige byråer, omfavnet de alle forskrifter. Mange bedrifter i rommet har bestemt seg for ikke å overholde BitLicense i New York. Likevel har Coinbase omfavnet dette Orwellian og anti-Bitcoin lovgivningsmessige rammeverket.

Dette er en svik. Det er som om en bilforhandler fra 1900-tallet ble enige om at biler trenger hestens regelverk. Selv om de er forskjellige i sin natur, ser det ut til at noen virksomheter kapitulerer raskere. 

Coinbase kunne ha prøvd å overbevise lovgivere om at Bitcoin fortjener bedre regelverk. De kunne boikotte de mer drakoniske og bare gjøre forretninger i vennlige stater. I stedet prøver de å selge blockchain-analysedata til skattemyndighetene og DEA.

Og så ser du konsernsjef Brian Armstrong anbefaler shitcoins til en falsk JK Rowling-konto. Disse små handlingene bekrefter bare Coinbases ideologiske avgang. De er ikke bekymret for sunne penger eller desentralisering. Nå handler alt om Uncle Sam Coins.

Brian Armstrong shills shitcoins til en falsk Twitter-konto til JK Rowling

Disse argumentene klør bare overflaten. Det er en massevis av bevis at Coinbase er moralsk konkurs og ikke villig til å forbedre seg. Akkurat nå er børsen en fiende av Bitcoin som signerte krigserklæringen, men som ikke ville innrømme det.

Hvordan slette Coinbase og være din egen bank

I teorien er det veldig enkelt å slette Coinbase-kontoen din. I brukerinnstillingene dine går du til “Kontoaktivitet” -menyen. Herfra blar du ned til du ser en rød knapp som viser “Lukk konto”. Coinbase vil be deg om å skrive inn passordet ditt en siste gang for å bekrefte, og så er du endelig fri. Du finner alle trinnene som er involvert i dette videoguide.

Men i praksis bruker Coinbase en mindre hindring mot deg. Hvis du har støv (små myntbeløp som du ikke kan overføre på grunn av høye avgifter), kan du ikke fortsette. Så la oss si at nettverksavgiften for en BTC-transaksjon er 0,0000013 BTC (130 sats). Hvis du bare har 0.0000009 BTC (90 sats), vil du ikke kunne handle det eller slett Coinbase-kontoen din.

Det er to løsninger på dette hinderet. Den første er å sette inn mer BTC til Coinbase, så feie midlene med en skikkelig avgift og la ingenting. Denne metoden vil gi deg alle pengene dine, men vil påvirke enda en UTXO av deg som blir utsatt for blockchain-analyse. Men på sikt er initiativet verdt det. Det andre alternativet er å sende e-post til myntbasestøtte og be dem om å fjerne støvet fra kontoen din slik at du kan lukke den. Selv om dette betyr å gi Coinbase ekstra Satoshier, er det også mye mindre problem.

Etter at du har slettet Coinbase-kontoen din, ta imot full økonomisk suverenitet. Kjøp en Billfodl-pakke med en hardware-lommebok og nyt alle fordelene ved å være din egen bank. Vi har også en komplett guide som forklarer hvordan du overfører mynter fra Coinbase til din nye Trezor

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Og hvis du vil ha mer privatliv for myntene dine, bør du vurdere CoinJoins. Her er vår grundig trinnvis guide som vil hjelpe deg å blande bitcoins med Wasabi.

Hvis du vil kjøpe fra en børs som verdsetter personvernet ditt og ikke har nær KYC som coinbase gjør, anbefaler vi det Coinmama.

Så hvis du fortsatt er på Coinbase, kan du vurdere å slette kontoen din. Det kan være praktisk å beholde det, men på sikt er det den beste avgjørelsen. Den beste måten å avvikle dårlige aktører på et fritt marked er å slutte å gjøre forretninger med dem. Og Coinbase kan ikke fortsette å trives uten pengene dine. 

Nå som du har all kunnskapen og ressursene, fortsett og #DeleteCoinbase.

Hvordan sletter jeg Coinbase-kontoen min permanent?

Dette er tøffere enn du tror. Coinbase gjør at du har en nullbalanse før du stenger. Hvis du har “støv” igjen i en konto, må du kontakte brukerstøtten for å få dem til å fjerne det. Etter det, gå til bunnen av aktivitetssiden og klikk på “lukk konto”.

Hvorfor skal jeg slette myntbase-kontoen min?

Coinbase har demonstrert mange ganger at det bare bryr seg om egen fortjeneste og ikke om det større Bitcoin-økosystemet. Konsernsjef Brian Armstrong nevner nesten aldri Bitcoin til tross for at han har gjort sin formue rundt og utenfor det. Han skiller stadig Altcoins, til og med til falske Twitter-kontoer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me