Lastpass

LastPass Password Manager gjennomgang

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass hjemmeside

LastPass er en populær passordbehandling, tilgjengelig som nettleser-plugin samt en frittstående app for smarttelefoner, nettbrett og PC-er. Den kommer i både gratis og Premium-versjoner og er også tilgjengelig for familier, team og bedrifter. Med en robust serie med produkter virker det som om det sannsynligvis er en LastPass-versjon for alle – men hvordan vet du hvilken du skal velge?

Passordbehandlingskonsept

Det første trinnet i å begrense dette kan være å spørre: “trenger jeg en passordbehandling?” Svaret på det spørsmålet er nesten helt sikkert “ja” – og hvis du ikke har tenkt på det før nå, burde du sannsynligvis være det. Med cybertyveri og datainnbrudd økende, er det viktigere enn noensinne for brukere å beskytte deres personlige data.

Internett-tilkoblinger illustrasjon

Det er millioner av enheter på nettet og koblet til internett over hele verden, og brukerne har i gjennomsnitt 200 online-kontoer. Disse elementene kombineres for å skape mange passord å huske. En måte noen mennesker kommer seg rundt på, er å bruke det samme passordet, eller en variant av det samme passordet, på alle nettsteder. Det er imidlertid en forferdelig idé – hackere som får tilgang til et passord, vil da kunne få tilgang til mange kontoer ved hjelp av dette passordet. En av de første reglene for internett-sikkerhet er aldri å bruke det samme passordet.

Det er her en passordbehandling kommer inn.

Hvorfor bruke en passordbehandling?

Ekstern datahåndtering og lagring

Passordledere eliminere behovet for å huske hundrevis av passord eller å oppbevare et stykke papir et sted med alle passordene nedskrevet – som deretter skrives ut når en passordoppdatering er nødvendig. Passordadministratorer gir i hovedsak tilgang til sikre elektroniske hvelv som inneholder all brukerens informasjon – passord, betalingsinformasjon og mer, alt beskyttet av ett hovedpassord. På denne måten trenger du bare å holde rede på ett passord i stedet for hundrevis. Saken for bruk av passordbehandling er ganske grei – du bør gjøre det. Så da blir det virkelige spørsmålet, hvilken bruker jeg, og hvilken versjon av den jeg velger trenger jeg?

Hvilken velger jeg??

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass hjemmeside

Vi håper å hjelpe deg med å begrense feltet litt med LastPass-gjennomgang. Den er tilgjengelig i en gratis versjon, samt en Premiumversjon for $ 36 i året (LastPass annonserer det som $ 3 i måneden, men det faktureres på årsbasis). EN Familierversjon er også tilgjengelig for $ 4 i måneden (fakturert til $ 48 per år) som tilbyr 6 individuelle LastPass-lisenser, hvor hvert familiemedlem med lisens har tilgang til ubegrenset delte mapper med andre på samme konto. LastPass Families tilbyr alle funksjonene og verktøyene til en Premium-konto.

Forskjellene blir litt forvirrende, så la oss begynne med å se på nøyaktig Lastpass fungerer og hvilke funksjoner den tilbyr. Vi vil merke oss hva som er inkludert i den gratis versjonen, og hva som følger med en betalt Premium- og / eller familieversjon.

Hvordan det fungerer

3d, oversettelse, av, rader, og, kolonner, av, stål, jern, pad, låser, med, ei, skille seg ut, inn, glødende, glødende metall

Nøkkelen til LastPass funksjonalitet er hovedpassordet. Som nevnt tidligere, har det å ha et hvelv sikret med et enkelt passord livet mye enklere enn å måtte huske mange passord. Hovedpassordet er nøkkelen til LastPass Vault, der alle de andre passordene, samt andre data og informasjon du velger, er plassert. Du kan få tilgang til hvelvet på noen få måter – enten online via en nettleserutvidelse, på smarttelefonen eller nettbrettet, eller for Premium-brukere på et Windows-skrivebord. Dataene kan deretter fylles ut i et skjema automatisk, eller du kan kopiere og lime dem inn for tilgang hvor du trenger det. Hver av disse tilgangsmetodene er utrolig nyttig i seg selv.

LastPass nettleserutvidelse

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass nettleserutvidelsesside – Hvordan det fungerer


LastPass-passordleserutvidelsen er på mange måter ryggraden i LastPass, ettersom de fleste brukere trenger å fylle ut passordinformasjon når de surfer på nettet online. Den er tilgjengelig på de fleste nettlesere og plattformer – den inkluderer ikke bare Windows og Mac, men også Linux, tilgjengelig på Google Chrome, Firefox og Opera for alle tre plattformene. For Mac er den også tilgjengelig på Safari, og den er tilgjengelig for Mac og Windows i den nye Chromium-baserte Microsoft Edge. For Windows dekker den også eldre versjoner av Internet Explorer og Microsoft Edge.

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com Måter å laste ned LastPass

For de fleste nettlesere kan utvidelsen installeres gjennom nettleserens utvidelses- eller tilleggsgalleri, men de er også tilgjengelige direkte fra LastPass’s kontoadministratorside. Det er opp til deg du velger – de fleste Chrome-brukere er for eksempel ganske vant til å navigere i utvidelsesgalleriet, mens navigasjonen i andre nettlesere kanskje ikke er like tydelig. Imidlertid, hvis du installerer direkte fra LastPass Account Manager, eliminerer LastPass forvirring ved å gjenkjenne nettleserne som er installert på datamaskinen din, og tilby en lenke til nettleserutvidelsen for hver. Det er en fin touch som forenkler ting enda lenger.

LastPass kromforlengelse LastPass Chrome Extension

Sluttresultatet av installasjonen av nettleserutvidelsen er et menyelement i nettleserfeltet som lar deg fylle passord, betalingsinformasjon og annen informasjon med data fra hvelvet. Du kan gjøre dette enten ved å klikke på LastPass-ikonet i nettleserfeltet eller på et LastPass-ikon som vises i selve skjemaene..

LastPass fyller også mer enn passord. En av de beste funksjonene er evnen til å lagre kredittkortbetalingsinformasjon, bankkonto og rutenumre, adresser og mer, og ha skjemaer automatisk når du registrerer deg for en begivenhet eller sjekker ut i en online handlekurv. Med ett klikk kan du spare deg for bryet med å skrive den samme informasjonen om og om igjen eller bla gjennom endeløse rullegardinmenyer. (Som med passordinformasjonen, ser det ut til at noen nettsteder fungerer bedre enn andre, men alternativet kopier / lim inn er alltid tilgjengelig fra menylinjen også.)

Desktop og mobil

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass hjemmeside

Også tilgjengelige er stasjonære og mobile apper. Mobilappene er tilgjengelige for smarttelefoner og nettbrett på både Apple iOS og Android og følger med gratisversjonen. Premium-versjonen av LastPass inkluderer LastPass for applikasjoner. Dette fungerer på Windows-maskiner, og muliggjør autofyll for applikasjoner, i tillegg til at du kan starte applikasjonene direkte fra skuffikonet. For Windows-brukere gjør dette alene Premium-versjonen av LastPass verdt, siden det er en jevn opplevelse og forenkler mange aktiviteter som ellers kan innebære mye jakt på passord – for eksempel har du endret Gmail-passordet ditt og må re -oppgi den i desktopversjonen av Outlook også.

Hvelvet

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass Vault-side

Uansett hvilken plattform eller metode du bruker for å få tilgang til den, fører alle veier i LastPass tilbake til hvelvet. Akkurat som det høres ut, er hvelvet der LastPass lagrer all verdifull informasjon. Den inneholder passord, notater, bankkort, bankkontoinformasjon og mer.

Skjermbilde av lastpass.com premium-funksjoner LastPass Premium-funksjoner

Med Premium-versjonen av LastPass får du opp til 1 GB av sikker dokumentlagring for gjenstander som førerkort, pass og andre kritiske dokumenter. Dette er en flott ekstra for Premium-brukere, da det er et sikkert lagringssted for disse typer dokumenter som du vil ha oversikt over – ofte når du fyller ut lånesøknader, for eksempel, trenger du en kopi av førerkortet ditt . Det er flott å ha en kopi av den for hånden og ikke trenger å skanne og lagre den hver gang – men du vil ikke legge igjen den slags personlig identifiserbar informasjon på et usikret lagringssted i skyen.

Sikkerhetsalgoritmer og kryptering

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass sikkerhetsseksjon

Filer som er lagret i hvelvet, sammen med passord og notater, er kryptert. LastPass-redskaper AES-256 bit kryptering med PBKDF2 SHA-256 og saltede hashes, som sørger for sikkerhet i skyen. Hovedpassordet genererer en unik krypteringsnøkkel for å få tilgang til hvelvet.

Multifaktorautentisering

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass sikkerhetsseksjon

En av de beste og mest kritiske funksjonene LastPass tilbyr er multifaktorautentisering. Dette er et ekstra sikkerhetslag som krever et nytt trinn før du får tilgang til kontoen din. Multifaktorautentisering anbefales av de fleste sikkerhetseksperter i dag, da selv det beste og mest komplekse passordet er utsatt for hacking eller tyveri. Aktivering av multifaktorautentisering hjelper deg med å beskytte LastPass-kontoen din, og all den verdifulle dataen i hvelvet, fra hackere, datainnbrudd, nøkkelloggere og andre trusler.

Aktiver multifaktorautentisering på LastPass-konto Aktiver multifaktorautentisering på LastPass-konto

For å aktivere multifaktorautentisering, bare gå til Kontoinnstillinger-menyen og velg Multifaktoralternativer-fanen. Her ser du en liste over tilgjengelige alternativer. For gratis brukere er valgene LastPass Authenticator, Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Toopher, Duo Security, Transakt, og en nettverksautentisering. Med unntak av rutenettmetoden sender disse alternativene push-varsler til smarttelefonen din, enten slik at du kan godta eller avvise påloggingen eller generere en engangskode som du deretter kan angi i LastPass. Rutenett multifaktorautentisering er for de som ikke vil bruke telefonene eller andre mobile enheter – disse brukerne kan skrive ut et papirark som brukes til å slå opp spesifikke samsvaringsverdier gitt av LastPass når de logger på.

Alternativer for Yubikey

Premium-versjonen av LastPass legger til to viktige alternativer for multifaktorautentisering. En av disse er bruk av Yubico’s Yubikey. Designet som et ekstra sikkert autentiseringsalternativ Yubikey er en liten, ikke-hakkbar enhet som kan brukes ved å sette den inn i en datamaskin eller via NFC-teknologi på en telefon. Det gir et ekstra nivå av fleksibilitet og sikkerhet for Premium-brukere.

Alle Yubikeys sammenlignet

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • Best for Mac-brukere
 • USB-C og lynkontakt
 • Vanntett og klembestandig

KJØP NÅ YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • Best for Mac-brukere
 • USB-C-kontakt
 • Du kan spare $ 20 hvis du ikke trenger lynkontakten

KJØP NÅ Sikkerhetsnøkkel NFC

Sikkerhetsnøkkel NFC

 • Best for brukere som ikke er LastPass
 • Budsjettversjon av 5 NFC
 • Best for brukere som ikke kan bruke mye

KJØP NÅ yubikey fips-serien

YubiKey FIPS-serien

 • Best for føderale arbeidere og entreprenører
 • Møt det høyeste godkjenningsnivået fra den siste FIPS-veiledningen
 • Er tilgjengelig i alle versjoner som YubiKey er

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Den andre multifaktorautentiseringsmetoden som er tilgjengelig for LastPass Premium-brukere, er fingeravtrykk / smartkortautentisering. Ved å gi støtte for Windows Biometric Framework samt noen andre fingeravtrykkslesere, slik at du kan bruke fingeravtrykket til å logge på hvelvet ditt, i stedet for å angi hovedpassordet.

Skjermbilde av en sideseksjon lastpass.com LastPass støtteside

LastPass bemerker at dette også fungerer for passordreformatering, noe som kan spare mye tid, da det er en god sikkerhetspraksis å kreve inn hovedpassordet på nytt for å få tilgang til visse områder i hvelvet, som kreditt. kortinformasjon.

Andre Premium-fordeler

Bokstaver som danner ordet fordeler

Vi har notert noen forskjeller mellom gratis og Premium-versjoner av LastPass – spesielt Windows desktop-appen (kalt LastPass for Applications) og 1 GB sikker dokumentlagring. Andre fordeler inkluderer en-til-mange-deling, noe som gjør det enkelt å dele en sikker vare med en gruppe mennesker (den gratis versjonen tilbyr deling av ting med bare en annen person).

Skjermbilde av lastpass.com LastPass Emergency Access Feature

Nødtilgang er også en Premium-funksjon – du kan angi e-postadressen til en pålitelig person for å få tilgang til hvelvet ditt. Kontakten må be om tilgang, som du kan avvise innen en spesifisert ventetid – for eksempel kan min beredskapskontakt be om tilgang, og hvis jeg ikke avslår det innen et tre-timers vindu, vil han da kunne legge til hvelvet mitt til LastPass-kontoen sin. Dette er en viktig funksjon, som behovet for å håndtere det digitale livet – passord og slikt – etter døden har blitt stadig mer kritisk i denne digitale tidsalderen.

Til slutt får Premium-brukere tilgang til prioritert teknisk støtte – supporthenvendelser fra Premium- og familiemedlemmer går til toppen av køen.

Du trenger en passordbehandling

Databeskyttelsesillustrasjon

Hvis du ikke var overbevist før, forhåpentligvis vet du nå at du definitivt trenger en passordbehandling, og du må bare bestemme hvilken. Vi kan absolutt anbefale LastPass – det er enkelt å bruke, intuitivt og sikkerhetsfunksjonene gjør det til et solid valg. Når du velger mellom gratis- og Premium-versjonen, handler det om hvilke funksjoner som er viktige – for Windows-brukere vil vi si at funksjonen Lastpass for applikasjoner alene gjør det til en no-brainer. Imidlertid, selv om du bruker Mac, er Emergency Access-funksjonen en tvingende nok grunn til å betale for Premium-versjonen. 1 GB sikker lagring og tillegg multifaktorautentisering opsjoner er bonuser; prisen for Premium er lav nok til at noen av disse vil gjøre det verdt det.

Skjermbilde av lastpass.com LastPass – Trusted By Millions

Feltet for passordadministratorer er bredt, og vi håper vi har hjulpet deg med å begrense det med denne passordadministratorgjennomgangen. Bunnlinjen: LastPass er et av de mest kjente navnene i passordbehandling-feltet, og Premium-versjonen er et utmerket valg for nesten alle.

Vurdering

Endelig dom

Vår vurdering

9.3

Besøk nettstedet

FAQ

Hva er passordadministrasjon?

Passordadministrasjon er et sett med prinsipper og beste praksis for brukere mens de lagrer og administrerer passord på en effektiv måte for å sikre passord for å forhindre uautorisert tilgang.

Hvorfor er passordadministrasjon viktig?

Passordbehandling hjelper deg med å beskytte passordene dine ved å bruke et annet tilfeldig passord for hver konto – minst når du har erstattet alle de gamle passordene du har brukt på nytt.

Hvordan velge en passordbehandling?

Du må se etter noen egenskaper når du velger en passordbehandling: en tilfeldig passordgenerator, et sikkert passordbeskyttet “hvelv”, end-to-end-kryptert, under aktiv utvikling, revidert av uavhengige forskere. skal støtte utvidelser for velbrukte nettlesere.

Er passordbehandlere virkelig trygge?

Passordadministratorer oppfordrer brukere til å praktisere et godt sikkerhetsprinsipp: unikt, langt og komplekst passord.

Hva om passordbehandleren min blir hacket?

Hvis hackere får alle dataene passordbehandleren har, må de fremdeles prøve alle mulige passord for dataene dine for å se om det fungerer, siden hackerne bare ser en haug med krypterte passord.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map