Ledger Nano S vs Trezor vs KeepKey | Sammenligning av Crypto Hardware Wallet

I dag har kryptohandlere og entusiaster et bredt utvalg av valg når det gjelder hvordan de vil lagre sine digitale eiendeler og kryptomynter. Uansett er det et avtalt faktum at det sikreste valget av lagring av kryptovalutaer representeres av maskinvarepungene.

Maskinvarelommebøker er laget på en slik måte at de i utgangspunktet er immun mot datavirus. I tillegg vil din private nøkkelinformasjon aldri bli utsatt for arbeidssystemet. De fleste hardware-lommebøker har også god krypteringsteknologi og støtte for dusinvis av kryptovalutaer.

For en stund hadde handelsmenn og kryptoentusiaster som ønsker å lagre sine digitale eiendeler på en maskinvarepungebok, bare ett valg: Trezor. Trezor er den første hardware-lommeboken som har kommet inn på markedet (i 2014), og til tross for sin litt tidlige “ledelse” mistet den noe markedsdominans til sine to andre konkurrenter: Ledger Nano S, og KeepKey.

I dag blir de tre sett på som valgmulighetene for enhver kryptohandler som er helvete med sikkerhet og personvern. I denne artikkelen skal vi dekke ulike aspekter og sammenligne de tre for å hjelpe deg med å finne ut hvilken som passer best for deg.

Priser

Vi begynner med prisingen, siden dette er en av de viktigste faktorene når du kjøper maskinvarepunger inkludert. Ledger Nano S er den billigste av de tre, til bare $ 79,99. Trezor og KeepKey er ikke mye dyrere, da du kan ha den første til $ 129 og den andre til $ 149.

Utseende og skjerm

Selv om Trezor er den originale hardware-lommeboken mellom de tre, mister den ikke mye om design over sine kolleger. Det er litt større enn både Ledger Nano S og KeepKey, noe som kanskje ikke er dårlig siden det kan betjenes veldig enkelt selv av brukere med større fingre..

trezor.io

Ledger Nano S ser veldig ut som en typisk USB-flash-stasjon, og den har den minste skjermen av de tre, og er også den mest kompakte av de tre når beskyttelsesdekselet er “brettet”. Mens Trezor har en større skjerm enn Ledger Nano S, er det ingen kamp for den store skjermen som finnes på KeepKey. Utvilsomt er KeepKey den mest fasjonable lommeboken av de tre med en aluminiumsdel i motsetning til plast som brukes av de to andre.

Støttede mynter

Når det gjelder støttede mynter, er Ledger Nano S konge, mens KeepKey har det laveste antallet støttede mynter ut av trioen. En liste med alle støttede eiendeler finner du på de offisielle nettstedene til alle tre lommebøkene: Ledger Nano S, Trezor, og KeepKey.

Programvarekompatibilitet

For å kunne bruke lommebøkene, må brukerne koble dem til en programvare av noe slag. Når det er sagt, er både Trezor og Ledger Nano S veldig gode, ettersom de begge tilbyr beregningsstøtte for Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, GreenBits, GreenAddress. KeepKey kommer sist når det gjelder programvarekompatibilitet.

Sikkerhet

Det er unødvendig å si at alle tre lommebøkene er designet med et sterkt fokus på sikkerhet i tankene. Ledger Nano S, for eksempel, har en dual chip-arkitektur, mens de to andre bruker forskjellige typer sikre elementer, ikke nødvendigvis dårligere enn den første. Alle de tre lommebøkene gir brukerne muligheten til å sikre og sikkerhetskopiere lommebøkene sine på en sikker måte. Enda mer imponerende er det faktum at disse lommebøkene er designet for å brukes selv på datamaskiner infisert av skadelig programvare, i det minste teoretisk.

Oppsett

Å komme i gang med alle tre lommebøkene er ganske grei og bør ikke ta mer enn noen få minutter. For å komme i gang trenger brukerne en mikro-USB-kabel for å bruke alle tre.

Trezor-oppsett

For Trezor, installer Trezor Bridge-programvaren eller Trezor Chrome-utvidelsen (eller Android-appen Trezor Manager, som brukere trenger en OTG-kabel). Etter at programvaren er installert og datamaskinen som er tilkoblet enheten, må brukerne koble til enheten og velge å enten opprette en ny lommebok eller importere via en gjenopprettingsfrase.

Ledger Nano S oppsett

Å sette opp Ledger Nano S lommebok er ganske likt. Brukere må bruke den medfølgende USB-kabelen for å koble Ledger til en datamaskin og følge instruksjonene på skjermen. Det er også muligheten til å enten opprette en ny lommebok eller en viktig en via en gjenopprettingsfrase. Neste trinn innebærer å velge en PIN-kode (det er viktig å huske PIN-koden, siden det å få tre feil påfølgende oppføringer vil resultere i en total sletting av lommebokens innhold). Til slutt må brukerne enten laste ned Ledger Wallet Bitcoin Chrome-app eller Ledger Wallet Ethereum Chrome-app.

KeepKey-oppsett

Det er enda enklere å gjøre KeepKey-lommeboken klar, siden brukere må laste ned KeepKey-klientappen fra Chrome Nettmarked og koble enheten til datamaskinene sine med den medfølgende USB-kabelen. Fra dette tidspunktet er det bare å følge instruksjonene på skjermen for å initialisere enheten.

Hvilken er best?

Det første potensielle kjøpere bør vite er at de ikke kan gå galt uansett valg med disse tre maskinvarepungene. For den bredeste myntstøtten og den minste størrelsen, er Ledger Nano S definitivt det beste valget. Hvis potensielle kjøpere imidlertid vil ha noe med litt mer premium-følelse, er KeepKey uslåelig med sitt elegante utseende. Trezor er litt større enn Ledger Nano S og har en større skjerm, slik at den kan vise seg å være mye mindre finicky å bruke, noe som kan være en stor fordel for brukere som ønsker en bred liste over mynter som støttes, men som ikke kan håndtere den lille størrelsen på Ledger Nano S.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me