Litecoin vs Bitcoin – Hovedforskjellene mellom disse to kryptoene

Litecoin vs Bitcoin

Bitcoin (BTC) og Litecoin (LTC) er to av de største kryptovalutaene i verden. Dette er også to av de eldste kryptoene over hele verden, med tanke på at de ble utgitt i henholdsvis 2008 og 2011. Imidlertid er de forskjellige og har et sett med forskjellige egenskaper.

LTC og BTC har mange ting til felles. For eksempel delte de Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritmen. Til tross for det brukes de til forskjellige ting, og dette kan gjenspeiles i prisen på hver av dem. I denne artikkelen vil vi ta hensyn til hastighet, avgifter og hvordan disse digitale eiendelene er utviklet.

Litecoin vs Bitcoin: Forskjeller

litecoin vs bitcoin

bittreo.com

La oss starte med å vise den største virtuelle valutaen. Bitcoin har en markedsverdi på 169 milliarder dollar og en pris per mynt på 9 180,58 dollar. På denne måten er Bitcoin den største virtuelle valutaen i verden. Enda større enn alle andre altcoins til sammen.

I mellomtiden har Litecoin en pris per mynt på $ 43 og en markedsverdi på $ 2,81 milliarder. Dette gjør det til det 9. største altcoin i verden. De siste årene har LTC også vært den nest største etter Bitcoin. Denne stillingen er tatt av Ethereum (ETH) og Ripple (XRP).

Det vil maksimalt være utstedt 21 millioner BTC. Dette skyldes det faktum at Satoshi Nakamoto, skaperen av Bitcoin, bestemte seg for å sette en grense for utstedt BTC. Dette er forskjellig fra hvor mange Litecoin som noensinne vil eksistere. Litecoin-nettverket vil se 84 millioner LTC utstedt de neste årene.

Videre har Bitcoin-nettverket en blokkeringstid på 10 minutter, sammenlignet med 2,5-minutters blokker på Litecoin-nettverket. Dette kommer til å gjøre LTC-transaksjoner raskere og billigere enn på Bitcoin-blockchain. Mens en Bitcoin-transaksjon kan ta 10 minutter å bli godkjent av gruvearbeidere, kan det ta opptil 4 ganger kortere tid å behandle LTC-overføringer.

I tillegg til det er avgiftene høyere på BTC-nettverket. Dette gjør LTC til en flott kryptovaluta for betalinger og daglig bruk. Bitcoin kan betraktes som den digitale eiendelen for å lagre verdi eller spare penger.

Konsensusalgoritme

bevis på arbeidsalgoritmeBegge disse kryptovalutaene bruker samme Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritme. Hvert av disse nettverkene drives av gruvearbeidere som sørger for at transaksjonene er ekte og gyldige. Disse to kryptovalutaene blir kritisert fordi gruveaktiviteter bruker mye energi.

For at Bitcoin og Litecoin gruvearbeidere skal beskytte nettverket, er det nødvendig for gruvearbeidere å skaffe seg maskinvareutstyr. Disse CPUene er spesielt designet for å håndtere BTC- og LTC-transaksjoner som bruker store mengder energi.

Disse kryptovalutaene har forskjellige kryptografiske funksjoner. Faktisk bruker Bitcoin den kryptografiske funksjonen SHA-256, og Litecoin jobber med Scrypt. Scrypt tar sikte på å gjøre gruvedrift mye mer demokratisk enn i Bitcoin-nettverket. Mens mange eksperter og analytikere sier at Bitcoin-gruvedrift er fokusert i Kina, kan LTC-gruvedrift distribueres mer.

For øyeblikket er Bitcoin-nettverket det sikreste i verden når det gjelder gruvedrift. Bitcoins nettverk har en hashrate på 110.000.000 TH / s. LTC-nettverket har en hashrate på 140 TH / s. Mining Bitcoin er definitivt mye dyrere enn å gjøre det på LTC-nettverket.


Litecoin vs Bitcoin: Prissammenligning

Begge kryptovalutaene hadde pristoppen i desember 2017. Dette var øyeblikket kryptokurver nådde sitt høyeste punkt. Bitcoin nådde en heltidshøyde på $ 20.000 per mynt, mens Litecoin steg til $ 375 i noen børser.

Siden den gang kom begge disse virtuelle valutaene inn i et bjørnemarked som påvirket pris og driftsmåte. Begge holder seg langt fra sine høyeste tider.

Å anskaffe og lagre Litecoin og Bitcoin

kjøp bitcoin og litecoin

narr.ca

Børser med kryptovaluta er den beste måten å skaffe seg både Bitcoin og Litecoin. Generelt vil du finne disse kryptoene tilgjengelig i de fleste internasjonale børser over hele verden. Det betyr at det ikke burde være et problem for deg å skaffe deg noen av disse digitale eiendelene.

For å kjøpe dem, må du velge en børs og opprette en konto. Binance og Coinbase er gode plattformer for å gjøre det. Faktisk kan du anskaffe LTC og BTC ved hjelp av kreditt- og debetkort gjennom disse plattformene. Når du er registrert, må du finansiere kontoen din og foreta et kjøp i markedet.

Selv om kryptobørs er den beste måten å skaffe seg BTC og LTC, er de ikke de beste til å lagre dem. Hvis du vil lagre disse kryptovalutaene, er det beste å bruke en maskinvarepungebok. Ledger tilbyr gode løsninger for investorer som ønsker å lagre pengene sine på en sikker måte.

Utvekslinger blir vanligvis angrepet av hackere, noe som kan føre til at pengene dine går tapt for alltid. Dette har allerede skjedd mange ganger i et bredt spekter av børser fra hele verden. Så du må velge sikre utvekslinger, for eksempel Binance og Coinbase.

Konklusjon

Bitcoin og Litecoin er absolutt lignende kryptovalutaer. Imidlertid har de forskjellige egenskaper som gjør dem spesielle på sin egen måte. Hvis du vil lagre verdi eller spare, er det beste å kjøpe Bitcoin. Hvis du vil spekulere med en prisøkning, kan du anskaffe begge digitale eiendeler.

I stedet, hvis du vil gjøre daglige kjøp med kryptovalutaer, er LTC et bedre alternativ, da det er raskere og billigere og er lettere å håndtere på grunn av dets større pålydende verdi. Det er verdt å nevne at både Litecoin- og Bitcoin-samfunnene har gode forslag for å forbedre disse nettverkene i de kommende årene.

Utvalgt bilde: currency.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector