Lær hvordan du kan unngå å betale høye avgifter på kryptobørs

unngå å betale høye avgifter

Børs tar et kutt av kryptomidlene dine for tjenestene sine, og selv om du ikke helt kan unnslippe avgifter, kan du unngå å betale høye avgifter ved å bruke noen triks.

Det første du må være oppmerksom på er de forskjellige gebyrstrukturene som brukes av børser, og hvordan du kan manipulere dem til din fordel. Du kan ende opp med å spare penger ved å velge riktig kryptobørs for en bestemt transaksjon.

La oss se på hvilke avgifter du vanligvis belastes ved kryptobørs:

Handelsgebyrer

Den mest grunnleggende avgiften på børser er handelsavgiften. Denne avgiften påføres når du bytter en krypto mot en annen krypto. Et enkelt råd vil være å finne en børs som har den laveste handelsavgiften. Men det er mange andre avgifter som legges til handelsprosessen, som du snart vil finne ut av.

Vekslingsgebyrer

vekslingsgebyrAndre avgifter som belastes av børser kan omfatte avgiftsopprettelsesgebyr, innskuddsavgift og uttaksgebyr for transaksjoner. De fleste børser krever ikke innskuddsgebyrer, men dette kan føre til høyere uttaksgebyr.

Også en børs som ikke tar uttaksgebyrer kan gjenspeile seg i høyere handelsavgifter, eller et lite handelsgebyr kan ha økt innskudds- og uttaksgebyr.

Du må være forsiktig med denne strategien for å skjule visse avgifter mens du sterkt annonserer de som tilsynelatende er mindre. De fleste børser markedsfører seg på denne måten og skjuler de ikke-konkurransedyktige avgiftene i liten skrift. Derfor klager mange brukere online etter handel når de finner ut at børsen tok en større del av midlene sine.

Noen avgifter beregnes ut fra prosentandelen av handelen, mens andre har en fast rente for alle handelsbeløp. For å unngå å betale høye avgifter når du handler lave beløp, ikke velg børser som bruker et fast gebyrsystem.

Når du ser en børs som hevder at de har null provisjon, ingen bytteavgifter og ingen serviceavgifter, begynner du å lure på, hvordan tjener de pengene sine? Enkelt, de selger bare paret til en høyere pris enn det åpne markedet.

Premium avgift

KonverteringsgebyrerFor øyeblikkelige handler må du betale børsen mer for denne typen premium-tjenester. Øyeblikkelige kjøpsalternativer har oppblåste priser. La oss si at en sentral tilbyr begge typer tjenester; å kjøpe Bitcoin kommer umiddelbart til å bruke et transaksjonsgebyr på 7%, mens handel på markedet deres vil ha en lavere pris per handel, vanligvis under 1%. Naturligvis vil du velge å plassere en markedshandel i stedet for å gå til øyeblikkelig handel.

Konverteringsgebyrer


Andre skjulte provisjoner inkluderer konverteringsgebyrer. Hvis du setter inn annen fiat-valuta i en børs som bare aksepterer dollar, vil du bli belastet et gebyr for å konvertere valutaen din. Men hvor mye kan et konverteringsgebyr koste? Vel, Coinbase legger til et spread på 0–2% i valutakursen. Og hvis du vil ta ut penger på samme konto, vil du tape penger på valutakursen to ganger. En god måte å unngå å betale høye avgifter for konverteringer er ved å gjøre dem på forhånd i det virkelige liv før du setter inn eller trekker ut på en børs.

Nå som du har bedre forståelse for hvordan avgifter fungerer på børser, la oss utforske noen metoder for å minimere disse avgiftene, slik at du kan få de samme pengene i dine daglige aktive handler..

Bruk aldri kredittkort

nokreditkortÅ foreta fiat-innskudd via kreditt- eller debetkort medfører astronomiske avgifter på enhver børs. Coinbase bruker et gebyr på 3,9% for innskudd på kredittkort, og kostnaden kan gå opp til og med 5%.

Så i stedet for å bruke en kredittkonto, bør du velge en vekslingskonto, bankkonto eller e-lommebok.

Byttekontoer kan finansieres via ACH, og du blir vanligvis ikke belastet for innskuddet, og de fleste av disse kontoene er USD som er FDIC-forsikrede. Ved å bruke denne typen kontoer kan handelsavgiftene ligge et sted i området 0,25% i stedet for 4% -5% avgifter som belastes med et kort.

Legg til likviditet gjennom markedsordrene dine

Det er visse børser som belønner brukere for å bruke begrensningsordrer, der du ikke bare unngår å betale høye avgifter, du betaler faktisk ikke noen avgifter i det hele tatt. Dette er deres måte å belønne handelsmenn for å tilføre markedet likviditet. Du betaler imidlertid avgifter når du tar likviditet (det som kalles en takeravgift), noe som betyr at du fyller en kjøpsordre på spørresiden, eller du fyller en salgsordre på budsiden..

Vær oppmerksom på uttaksgebyr

I stedet for å trekke direkte kryptovaluta fra Coinbase-lommeboken din til andre børser, kan du velge å flytte dem til Coinbase Pro først.

Fra Coinbase Pro-kontoen din kan du overføre pengene dine til andre børser. Det påløper ingen gebyrer for å flytte pengene dine fra Coinbase til Coinbase Pro, og det påløper også nye avgifter når du flytter krypto fra Coinbase Pro til andre børser.

Peer-to-Peer-plattformer

peer to peer-plattformPeer-to-peer-plattformer eller markedsplasser gjør det mulig for enkeltpersoner å koble seg til hverandre uten å kreve at en tredjepart formidler transaksjonen. De to partene fastslår handelsbetingelsene på egenhånd, og er enige om salgs- eller kjøpesummen, samt betalingsmåte og plassering (hvis de bestemmer seg for å møte personlig).

Noen av disse markedsplassene er LocalBitcoins, Paxful og LocalEthereum. Selv om det ikke er handelsgebyrer, konverterings-, innskudds- eller uttaksgebyrer, bruker plattformen 1% avgift for selgere. Kjøpere trenger ikke betale noen avgifter.

En annen ulempe er at slike plattformer har færre brukere, så du må vente på å finne en selger, og når du først har funnet en, må du være veldig forsiktig, siden det er mange svindlere.

Handle bare når du må

Den enkleste måten å unngå å betale høye avgifter er å ikke handle i det hele tatt. Ved å handle aktivt legger pengene du vil bruke på dusinvis av avgifter. Så det beste grepet ville være å handle sjelden bare når det er muligheter som kan gi resultater med høy fortjeneste.

Konklusjon

Hvis du er en aktiv forhandler, bør du undersøke børsene og alle gebyrene deres nøye. Selv om du kanskje finner en med lavere avgifter i en avdeling, vil den mest sannsynlig ha høyere kostnader for andre aspekter. Du bør vurdere handelsstilen din og hvordan du kan bruke den til å unngå å betale unødvendige kostnader.

Utvalgt bilde: cryptowisser.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector