PrimeXBT Lead Analyst Kim Chua: Årsaken til BTC Supply Crisis og hvorfor det vil bli verre

PrimeXBT

Året 2020 så et stort skifte i sammensetningen av BTC-kjøpere, med institusjoner og store selskaper med mye penger til å distribuere hovedkjøperne av BTC. Dette fenomenet ble enda mer utbredt etter at Grayscale Bitcoin Trust begynte å anskaffe Bitcoin mer aggressivt i begynnelsen av fjoråret, så vel som de godt telegraferte kjøpene gjort av MicroStrategy.

11. august i fjor fullførte MicroStrategy sitt første kjøp på 21 454 BTC til en samlet samlet kjøpesum på $ 250 millioner, noe som innebar en gjennomsnittspris på $ 11 653. Dette kjøpet ble fulgt av et kjøp på 16 796 BTC for $ 175 millioner (gjennomsnittspris $ 10 419) i september 2020. Neste 5. desember sa selskapet at det nettopp hadde gjort sitt tredje Bitcoin-kjøp på 2574 BTC for $ 50 millioner i kontanter ( gjennomsnittspris $ 19 427). Disse kjøpene ble mye omtalt og fikk andre selskaper til å følge i MicroStrategys fotspor. MicroStrategy gjennomførte også vellykket et obligasjonssalg tidlig i desember, som var svært populært og samlet inn $ 650 millioner i stedet for de opprinnelige $ 550 millioner, og brukte midlene til å kjøpe 29.646 BTC. Dette førte selskapets totale beholdning til 70.470 BTC, dvs. MicroStrategy alene samlet 70.470 BTC fra august til desember.

Annet enn MicroStrategy, er den andre store kjøperen av Bitcoin Grayscale Bitcoin Trust. Mens MicroStrategy kan slutte å kjøpe BTC etter at de mener at de har kjøpt nok, er Grayscale Bitcoin Trust en konsekvent kjøper som har kjøpt regelmessig, med en uavbrutt etterspørsel så langt til det punktet at den må stoppe ombord nye kunder midlertidig.

BTC

Fra juni i fjor har Grayscale økt sin Bitcoin-eierandel med 70%, og kjøpt opp rundt 250 000 BTC, med en klar økning i desember der kjøpetempoet økte betydelig. Selskapet la til totalt 72.950 BTC (2.132 milliarder dollar) til sine eiendeler under forvaltning (AUM) bare i desember, og understreket den store etterspørselen etter Bitcoin fra de akkrediterte investorene og klientellet til familiekontoret..

Med så store kjøp fra institusjoner uten intensjon om å selge deres BTC-stash i lang tid, mangler tilførselen av nye BTC som utvinnes langt etter når det gjelder å møte etterspørselen. Gruvearbeidere kan bare generere rundt 28,112 BTC per måned, uansett hvor stor etterspørsel det er.

MicroStrategy, etter å ha kjøpt 70.470 enheter, sammen med Grayscales 250.000 enheter, har totalt kjøpt opp et helt års nyutvunnet Bitcoin, med Grayscale som kjøper opp 3 ganger den mined forsyningen av Bitcoin i desember alene ved å kjøpe 72.950 enheter. Dette viser etterspørselsubalansen i Bitcoin, noe som vil føre til at prisen går høyere ettersom kjøpere må bytte opp prisen for å lokke andre innehavere av BTC til å selge.

BTC

I år vil det bli satt opp flere BTC-fokuserte midler. SkyBridge Capital har lansert et Bitcoin-fond og har åpnet for tegning 4. januar. Allerede før fondet ble åpnet for tegning, har SkyBridge allerede investert 182 millioner dollar i BTC. En annen institusjon, Van-Eck, har også søkt om en Bitcoin ETF på nytt og har foreslått at de vil holde faktisk Bitcoin i varetekt som Grayscale. Med fremtredende institusjoner som disse som kommer inn i spillet, forventes etterspørselen etter BTC å øke i år, noe som forverrer forsyningskrisen.

Ifølge data sirkulerer det bare 4,2 millioner enheter Bitcoin i systemet for kjøp og salg, de andre 14,5 millioner enhetene holdes på lang sikt og har ikke skiftet hender på lang tid, noe som antyder at disse BTC er illikvide. I løpet av 2020 har totalt 1 million ekstra Bitcoin blitt illikvide, noe som betyr at kjøpere holder på sin Bitcoin, og avstår fra å selge. Hvis slike langtidsholdere fortsetter å holde og ikke selge BTC, vil den dominerende kryptovalutaen bli knappere og vanskeligere å akkumulere, og kjøpere vil trenge å by på høyere og høyere priser for å kunne kjøpe deres ettertraktede BTC. Med mindre Bitcoin tilgjengelig for salg, men etterspørselen øker i raskt tempo, forventes det derfor at forsyningskrisen vil forverres i år, og vil føre til at prisen på BTC vil gå mye høyere, muligens til og med gå parabolsk. 

Om Kim Chua, PrimeXBT Markedsanalytiker:

PrimeXBT

Kim Chua er en institusjonell handelsspesialist med suksess som strekker seg over ledende banker, inkludert Deutsche Bank, China Merchants Bank og mer. Chua lanserte senere et hedgefond som konsekvent oppnådde tresifret avkastning i syv år. Chua er også en pædagog som har utviklet sin egen proprietære handelsplan for å formidle kunnskapen sin til en ny generasjon analytikere. Kim Chua følger aktivt både tradisjonelle markeder og kryptovalutamarkeder nøye og er ivrig etter å finne fremtidige investerings- og handelsmuligheter da de to vidt forskjellige aktivaklassene begynner å samles..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector