Raskeste VPN

Ønsker du å surfe på nettet med minimal risiko? Vil du få tilgang til innhold som ikke er tilgjengelig der du bor? Vil du være sikker mens du surfer på nettsteder? Vil du ha dette uten kompromisser med tilkobling og hastighet? Svaret er enkelt, bruk a VPN service.

Men hvilken? I havet av muligheter er det ingen one-size-fits-all. Mange VPN-leverandører hevder at de har den raskeste VPN-en. Jeg har gjort noen detaljerte undersøkelser om dette emnet, og her gir jeg deg en liste over de samlede raskeste VPN-tjenestene.

Rask info

Raskeste VPN-er

SAMMENLIGNING

NordVPN-logo

Nord VPN

KJØP NÅ LES ANMELDELSE ExpressVPN-logo

Express VPN

 • Mest private VPN
 • Raskt fort
 • De fleste servere og land av alle VPN-er

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Proton VPN-logo

Proton VPN

 • Sveitsisk VPN
 • Eksperter i personvern
 • Ikke den raskeste

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Surfshark-logo

Surfshark VPN

 • Store hastigheter
 • Stor sikkerhetsrekord
 • Ny VPN

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

kodemønster

Det er ikke noe som heter en eneste “raskeste VPN-tjeneste”. Forbindelsens hastighet avhenger av mange faktorer. Plasseringen er en primær faktor. Det neste er hva du bruker det til som streaming, surfing, nedlasting eller online spill. Sikkerhetsprotokollene, nettleseren og mye mer påvirker hastigheten.

Før jeg deler listen og testene jeg brukte for å bestemme vinneren, er her en generell oversikt over grunnleggende VPN.

Hva er en VPN?

VPN står for et virtuelt privat nettverk. Denne tjenesten utvider personverninnstillingene til et privat nettverk. Det gjør det mulig å behandle brukertrafikk som går gjennom et offentlig nettverk som en del av det private nettverket.

VPN-teknologi startet som en måte for selskaper å ha en sikker forbindelse til alle sine filialer. Men den spredte seg og er den foretrukne tilkoblingen for de mange fordelene den gir. Hovedaspektet en VPN tilbyr er kryptering av trafikken, i likhet med sikkerhet og funksjonalitet.

Alle disse egenskapene koster, og denne kostnaden er hastigheten på forbindelsen. Likevel er ikke alle VPN-tjenester de samme når det gjelder hastigheter og tjenester de tilbyr. Derfor har jeg laget en test for å finne ut hva som er den raskeste VPN-en.

nettverksmønster

Topprangerte VPN-tjenester

Her vil jeg gi deg litt bakgrunn om mine valg for en topp konkurrent.

NordVPN

Basert på de nordiske prinsippene om tillit, tillit og innovasjon, NordVPN er en utmerket VPN-tjeneste. Tjenestene og funksjonene har brukernes sikkerhet i tankene. Denne VPN-en har 5542 servere i 59 land, og den har rask service og høy respekt for brukernes personvern.

Den er tilgjengelig på alle plattformer og smart-TV-systemer for økt beskyttelse. et enkelt abonnement kan koble til opptil seks enheter. For å hjelpe klientene har NordVPN utmerket 24/7 live chat-støtte. NordVPN er flott for å oppheve blokkering av geografisk blokkert innhold. Pluss tilgang til online streamingtjenester som Netflix, HBO, BBC iPlayer, Hulu og mer.

Les NordVPN gjennomgang

ExpressVPN

Denne VPN-tjenesten er blant de beste i bransjen. Det er kjent for sine gode funksjoner og sikkerhetsprotokoller og tilbyr raske tjenester. ExpressVPN har et nettverk med 3000+ servere i 94 land. De er også kjent for sin uklanderlige kundeservice tilgjengelig 24/7. Ett abonnement kan koble til opptil fem enheter.

For å betjene sine kunder har ExpressVPN apper for alle plattformer, smarte TV-systemer og mange Wi-Fi-rutere. Det er en av de beste for tilgang til geografisk blokkerte funksjoner og online streamingtjenester som Netflix, Hulu, BBC iPlayer, ESPN og HBO.

Les ExpressVPN gjennomgang

Surfshark

Når det gjelder en rask VPN-forbindelse, gir Surfshark en rask og pålitelig forbindelse. Det spiller ingen rolle at den har et mindre servernettverk enn de andre på denne listen. Den har 1700+ servere på 63+ steder og har utmerkede betalingsplaner.

Det finnes innfødte apper for alle plattformene, og disse har et enkelt brukergrensesnitt som er veldig nybegynnervennlig. Surfshark er et godt valg for en VPN for å oppheve blokkering av geo-blokkerte tjenester. Den støtter tilgang til online streamingtjenester som HBO, Netflix, Hulu og andre. Det som er bra med Surfshark er at den kan settes på et ubegrenset antall enheter med ett abonnement og har 24/7 live support

Les SurfsharkVPN gjennomgang

ProtonVPN

ProtonVPN er ikke så kjent som de andre VPN-ene på denne listen, men etter testing tjente den sin plass på denne listen. Med et nettverk på rundt 800 servere i 50 land, kan man forvente at ProtonVPN vil ha lavere hastigheter. Likevel tilbyr de høye hastigheter og pålitelige, sikre tilkoblinger.

Denne VPN-en er også bra for å få tilgang til geografisk blokkert innhold. Det er bra for å se online streamingtjenester som Netflix, Hulu, Amazon og mer. Den har innfødte apper for alle de store plattformene, og et enkelt abonnement kan brukes på fem enheter.

Les ProtonVPN gjennomgang

VPN-hastighetstester

For denne analysen har jeg tatt fire av de mest populære VPN-tjenestene online i dag og testet ytelsen deres. Disse ble testet så objektivt som mulig flere ganger innen 24 timer. For å gjøre hastighetstesten brukte jeg hver av disse VPNene og målte nedlastingshastighetene.

Jeg inkluderte ikke pingtid. Jeg er basert i Europa, og pingtiden vil være tregere når jeg kobler til en fjern server. Men dette er slett ikke et mål for nedlastingshastighetene som tilbys av VPN. Men hvis du ønsker å bruke VPN til online spill, er pingtid en viktig funksjon.

For dette programmet anbefaler jeg at du kobler til en sikker server nærmest din plassering. Jeg foreslår også at du holder deg unna bruk av såkalte “speed booster apps”. Dette er ofte svindelapper som samler inn dataene dine og negerer hele formålet med å bruke en VPN-tjeneste.

Siden jeg ikke klarer å teste hastigheten til hver server på hver VPN for å bestemme virkelig gjennomsnittshastighet, laget jeg en rundetest. For denne testen brukte jeg Windows 10 og en Chrome-nettleser og kjørte Ookla-hastighetstesten som en mest universell hastighetstest.

Jeg koblet til en nederlandsk server via alle disse VPN-ene og kjørte hastighetstesten tre ganger om dagen. En gang ved middagstid, klokken 20.00 og midnatt. Med tanke på at Internett-leverandøren min er litt gjerrig med hastighetene, går den gjennomsnittlige hastigheten på forbindelsen min uten VPN i beste fall opp til 7 Mbps. Etter å ha samlet og samlet alle dataene, her er hastighetstestresultatene.

Som forventet viste alle VPNene gode hastigheter ved middagstid.

NordVPN:

Nord-VPN-middagstid

ExpressVPN:

Express-VPN-middag

Surfshark:

Surfshark-VPN-middag

ProtonVPN:

. Proton-VPN-middagstid

8 PM-testen viste signifikante forskjeller i hastigheter, som forventet av høyere brukervolum.

NordVPN:

Nord-VPN-8-pm

ExpressVPN:

Express-VPN-8-pm

Surfshark:

Surfshark-VPN-8-pm

ProtonVPN:

Proton-VPN-8-pm

Midnatttesten viste litt lavere hastigheter på noen av deltakerne. Som forventet, har de fleste en tendens til å bruke VPN-tilkoblingen til surfing på sen kveld.

NordVPN:

Nord-VPN-midnatt

ExpressVPN:

Express-VPN-midnatt

Surfshark:

surfshark midnatts hastighetstester

ProtonVPN:

Proton-VPN-midnatt

SAMMENLIGNING

NordVPN-logo

Nord VPN

KJØP NÅ LES ANMELDELSE ExpressVPN-logo

Express VPN

 • Mest private VPN
 • Raskt fort
 • De fleste servere og land av alle VPN-er

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Proton VPN-logo

Proton VPN

 • Sveitsisk VPN
 • Eksperter i personvern
 • Ikke den raskeste

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Surfshark-logo

Surfshark VPN

 • Store hastigheter
 • Stor sikkerhetsrekord
 • Ny VPN

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Resultatene!

Jeg brukte bare nedlastingshastigheten som referansepunkt, sirklet i gult på skjermbildene. I henhold til de gjennomsnittlige daglige hastighetene basert på hastighetstestene, er NordVPN en vinner med en gjennomsnittlig hastighet på 6,33 Mbps. Mitt foretrukne valg for en rask, pålitelig VPN er NordVPN som vant på tvers av alle hastighetstestene jeg gjorde.

Kjøp NordVPN

Første nummer to er ExpressVPN med en gjennomsnittlig daglig hastighet på 6,04 Mbps. Dette er en utmerket VPN-tjeneste med all sikkerhet og anonymitet man kan forvente av en VPN-tjeneste.

Tredjeplassen går til Surfshark-tjenesten med en gjennomsnittshastighet på 5,57 Mbps. Dette er den mest budsjettvennlige VPN av alle fire på denne listen.

Den fjerde VPN testet her, ProtonVPN viste gode gjennomsnittlige daglige hastigheter på 5,34 Mbps. Likevel viste det de største forskjellene mellom testtidene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me