Ripple vs Litecoin – Hovedforskjellene mellom disse to kryptovalutaene

Ripple vs Litecoin kommer ikke til å være en enkel sammenligning med tanke på hvor forskjellige disse digitale eiendelene er. Imidlertid er det noen skiller vi bør gjøre og ta hensyn til. Hastighet, pålitelighet, avgifter og konsensusalgoritmer er noen av tingene vi vil se på.

Ripple (XRP) er en av de største og raskest voksende kryptovalutaene i markedet. På samme måte har Litecoin (LTC) vært en stor aktør i kryptorommet. Begge disse virtuelle valutaene har sine fordeler og ulemper, og hver av dem tilbyr gode løsninger for brukere.

Ripple vs Litecoin – Forskjeller

Ripple (XRP) er den fjerde største virtuelle valutaen i verden. Den brukes av selskaper for å behandle raskere transaksjoner over landegrensene og redusere kostnadene. Denne kryptovalutaen kan også brukes til å skaffe likviditet etter behov mellom fiatmarkeder. Dette er veldig nyttig, med tanke på at det er veldig dyrt og sakte å utføre fiat-transaksjoner i bestemte korridorer.

Ripple er også et selskap. Dette firmaet står bak hovedutviklingen av XRP og hvordan den kan brukes til å forbedre finansmarkedet. Inntil nå var Ripple i stand til å tilby tjenester til mer enn 300 kunder.

Litecoin er i stedet den 8. største kryptovalutaen. Denne digitale eiendelen ble opprettet for å tilby raskere og billigere overføringer enn Bitcoin (BTC). De siste årene ble den også brukt av utviklere for å teste et bredt spekter av nye forbedringer. Disse forbedringene var planlagt å brukes på Bitcoin-nettverket. Dermed jobbet Litecoin som et testnettverk for Bitcoin.

Denne virtuelle valutaen styres for tiden av Litecoin Foundation. Denne stiftelsen arbeider for å fremme LTC, forbedre hele nettverket og utvide dets brukervennlighet. Dette ligner på måten Ripple jobber med XRP digitale aktiva.

Følgende avsnitt vil bli brukt til å beskrive mer detaljert hvordan Litecoin og Ripple fungerer. Vi vil ta hensyn til deres konsensusalgoritmer, priser og fremtidige prosjekter.

Konsensusalgoritme

Ripple og Litecoin har forskjellige konsensusalgoritmer. Ripple jobber med et nettverk av servere som distribueres over hele verden, noe som gjør hele nettverket desentralisert. Disse serverne lar nettverket kjøre og være så smidig som det er for øyeblikket. Dette er helt forskjellig fra Proof-of-Stake (PoS) eller Proof-of-Work (PoW) blockchain-nettverk.

De viktigste egenskapene til denne konsensusalgoritmen inkluderer hastighet, pålitelighet og lave transaksjonsgebyrer. Samtidig bruker ikke dette nettverket store mengder energi til å drive.

Litecoin jobber i stedet med en Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritme. Dette gjør det til et veldig sikkert nettverk og pålitelig også. Til tross for at alle kan ha tilgang til dette nettverket, er det høyt sentralisert. Flere gruvebruk i Kina konsentrerer en stor del av den totale Litecoin-hashgraden.

Sammenlignet med Bitcoin er Litecoin raskere og billigere å bruke. Likevel forblir den mindre energieffektiv enn Ripple og dens system.

Mens Ripple-transaksjoner er nesten gratis og umiddelbare, kan Litecoin-transaksjoner ta noen sekunder å bli bekreftet. LTC-overføringer er også dyrere enn XRP-transaksjoner.

Ripple vs Litecoin prissammenligning

Før vi forstår hovedforskjellene mellom Ripple vs Litecoin, må vi se hvor mange mynter de har gitt ut. Det har blitt preget 100 milliarder XRP (100.000.000.000 XRP) hvorav rundt 43.810.000.000 XRP er i omløp. I mellomtiden vil det aldri være mer enn 84 millioner LTC, med 65.864.560 LTC som er i omløp.

I skrivende stund er XRP-prisen $ 0,2555266 og en verdivurdering på $ 11,566,743,830. Ting er forskjellige for Litecoin. Hver LTC kan anskaffes for $ 58,62, og den har en markedsverdi på $ 3,860,807,166.

Den høyeste prisen som Litecoin noensinne har nådd, var nær $ 375 i 2017. XRP nådde en heltidshøyde på $ 3,84 i januar 2018, noen uker etter Litecoin. Dette viser hvordan kryptovalutamarkedet er veldig ustabilt og hvor mye ting kan endre seg. Markedet venter nå på nye heltid i begge disse kryptovalutaene.

Det er verdt å merke seg at både Litecoin og Ripple har vært i et bjørnemarked i 2018 og 2019. Litecoin opplevde litt fart i 2019 før halveringsbegivenheten. I mellomtiden ble XRP-investorer begeistret, med Swell-arrangementer fremmet av Ripple.

Å anskaffe og lagre Ripple og Litecoin

Å kjøpe og lagre Ripple og Litecoin burde ikke være vanskelig å gjøre. Faktisk støtter de fleste av børsene både XRP og LTC. Dette gjør ting lettere for de som ønsker å ha en diversifisert portefølje i kryptovalutaer.

To av disse plattformene hvor du kan kjøpe de nevnte to virtuelle valutaene er Coinbase og Binance. I tillegg til det, vil brukere ha sjansen til å lagre pengene sine på disse plattformene. Det beste du kan gjøre er imidlertid å lagre virtuelle valutaer i en maskinvarepungebok.

En av de beste lommebøkene for å lagre begge disse virtuelle valutaene er Ledger. Det er andre plattformer som tilbyr forskjellige løsninger i henhold til dine behov. Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvilke som er de beste børsene hvor du kan kjøpe Ripple eller Litecoin.

Fremtiden for Ripple og Litecoin

Ripple planlegger å fortsette å vokse rundt om i verden. Faktisk ønsker de å tiltrekke seg et større antall selskaper som jobber med grenseoverskridende transaksjoner. Hvis det skjer, vil mulighetene for å få nye XRP-brukere også vokse.

En verden med XRP-overføringer vil være bedre for enkeltpersoner og bedrifter. Kostnadene vil bli redusert, og investeringene i sektoren kan også vokse.

Videre har Ripple et bredt spekter av prosjekter, for eksempel Xpring. Disse tiltakene forventes å ha en positiv innvirkning på prisen på XRP. Andre løsninger inkluderer On-Demand Liquidity og Ripple Net. Nye partnerskap med andre selskaper kommer til å spille en nøkkelrolle i å presse XRP høyere.

Litecoin har i stedet nye planer om å ta løsningene sine til andre brukere. De jobber nå med flere personvernfunksjoner. Dette forventes å hjelpe brukerne med å ta vare på deres privatliv når de utfører overføringer.

I tillegg kan Litecoin brukes til å teste nye Bitcoin-implementeringer i fremtiden. Dette vil absolutt øke etterspørselen etter LTC og hjelpe den til å nå nye høyder i fremtiden. Det er verdt å nevne at LTC opplevde en halveringshendelse for mindre enn et år siden.

Konklusjon

Både Ripple og Litecoin er veldig nyttige virtuelle valutaer for nisjene de for tiden jobber med. Hver av dem har fordeler og ulemper. Ripple jobber for å tilby bedre løsninger til finansielle selskaper over hele verden. Litecoin blir utviklet for å hjelpe Bitcoin-skalaen og vokse enda lenger.

Det er klart at begge disse digitale eiendelene hadde en positiv innvirkning på markedet. Litecoin og Ripple er absolutt virtuelle valutaer som kryptoentusiaster og investorer bør eie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me