Shamir Backup Full Trezor Guide

Shamir Backup er et sikkerhetssystem for private nøkler som Trezor introduserte i august 2019. Det er basert på Shamir Secret Sharing kryptografisk algoritme, som Satoshi Labs tilpasset Bitcoin i SLIP 39. Dermed er den Trezor Model T er verdens første maskinvarelommebok som støtter denne standarden.

Men før du tar en Shamir Backup på Trezor Model T, bør du først forstå hvordan det fungerer. All maskinvare lommebøker bruke BIP 39 standard for å generere en serie på 12 eller 24 frøord. Men hvis dette grunnleggende sikkerhet er ikke nok for din trusselmodell, du trenger noe mer avansert.

Shamir Backup vs Multisig vs Splitting Seed Phrase

Multisigs (også banebrytende av Trezor) er populære for sin ekstra kompleksitet. For å bruke midlene i en lommebok, trenger du et forhåndsbestemt antall signaturer. Dette muliggjør tilnærminger fra flere interessenter og komplekse sikkerhetsmekanismer. 

Det er også en forferdelig idé å dele de 12 eller 24 ordene i mange deler, og deretter spre dem rundt. Ikke bare at du kan miste dem eller kryptere dem selv, men hackere kan også angripe noen få ord. Så hvis noen vet 9 av de 12 ordene dine, er det lett å gjette de resterende 3. De BIP 39 ordbok har 2048 ord, så et enkelt skript kan prøve alle mulighetene i løpet av få minutter.

Tilkobling til sky og teknologi

Shamir Backup eksisterer som en mellomgrunn mellom disse sikkerhetsløsninger. Det beholder enkelheten i frøfraser og drar også fordel av mangfoldet av multisigs. Men i motsetning til multisigs, må du samle aksjene til den private nøkkelen på ett sted. Du kan ikke la interessenter eksternt signere transaksjoner.

I et nøtteskall kan du på Trezor Model T opprette opptil 16 aksjer for din private nøkkel. Og avhengig av hva du foretrekker, kan du velge hvor mange du trenger for å gjøre midlene brukbare. 

Skjermbilde av trezor.io Trezor.io – Hvordan bruke en TREZOR-passordfrase

Shamir Backup er også kompatibel med passordfrase. Så selv om noen stjeler de nødvendige aksjene for å bruke myntene dine, trenger de fortsatt et siste ord.

Kjøp TREZOR MODEL T

Er Shamir Backup for deg? Eksempler på oppsett.

Cybersikkerhetsdesign

Eksempel 1: En familie på fire kan hver ha en andel, men trenger tre av dem for å generere den private nøkkelen. Dette betyr at ett eller to medlemmer ikke kan bruke myntene alene. Også, hvis ett medlem mister sin andel, kan midlene fortsatt bli gjenopprettet. Og hvis aksjer går tapt, anbefales det å bruke de gjenværende til å opprette en ny Shamir Backup.

Hånd, av, forretningsmann, avholdelse, ikon, for, technology

Eksempel 2: Du er singel og bor alene. Du fullfører en 4 av 6 aksjer Shamir Backup. Du beholder to aksjer i huset ditt, og overlater deretter de andre fire til advokaten, banken din og to gode venner. Hvis huset ditt blir ranet, kan du få tilgang til myntene dine med de resterende 4 aksjene. 


Og med mindre advokaten og vennene dine vet hva slags oppsett du har opprettet, kan de ikke stjele pengene dine. Hvis du gjør koordinering umulig, er du trygg. Men utgifter vil også bli vanskeligere for deg selv, ettersom du trenger å få to aksjer.

Dette er bare to eksempler på hvordan du kan konfigurere Shamir Backup. Mulighetene er uendelige, og Trezor Model T lar deg generere så mange som 16 aksjer. 

Sette opp Shamir Backup: Det du trenger

Skjermbilde av trezor.io Trezor.io – Trezor Model T

For å sette opp en Shamir Backup, trenger du en Trezor Model T og en datamaskin med internettforbindelse. Fra og med august 2019 fungerer ikke sikkerhetsstandarden på Trezor One eller andre hardware-lommebøker.

Du må også installere Mozilla Firefox-nettleseren eller Chrome. Trezor Bridge fungerer ikke med Opera, Safari eller Edge / Internet Explorer.

Hvordan lage en Shamir-sikkerhetskopi (trinnvis)

Først og fremst må du koble Trezor Model T til datamaskinen din. Koble USB-C til USB-A-kabelen for å slå den på og gå til https://trezor.io/start. I den visuelle menyen klikker du på Trezor Model T-bildet til høyre.

Viderekoble til trezor-modell t

I neste skjermbilde må du velge mellom å opprette en ny lommebok og gjenopprette en eksisterende lommebok. Klikk på “Opprett lommebok”.

Lag ny lommebok

Trezor Model T lar deg lage to typer lommebøker. Den første er Single Backup Wallet, mens den andre er Shamir Backup Wallet. For å fortsette med dette avanserte oppsettet, klikk på “Create with Shamir Backup”.

Lag en ny lommebok med Shamir

Etter dette trinnet, flyttes handlingen til enheten din. Som du blir bedt om på nettleserens skjerm, bør du rette oppmerksomheten mot Trezor Model T.

Shamir backup

Først vil Trezor få deg til å bekrefte at du vil opprette en ny lommebok med Shamir Backup. Denne delen gjør at du også er enig med selskapets vilkår for bruk.

Displsy trezor modell t lage lommebok

I neste skjermbilde må du velge antall aksjer. Gjør deg tankene om det ideelle oppsettet før du fortsetter. Hvis gjenopprettingsplanen din er for komplisert eller for enkel, er midlene i fare. Du kan velge et hvilket som helst antall aksjer mellom 1 og 16.

Angi antall aksjer

Når du har valgt modellen for aksjer som passer din trusselmodell, må du også sette terskelen. I et nøtteskall er dette hvor mange deler du trenger for å gjenopprette lommeboken og bruke myntene. På samme måte kan du velge et hvilket som helst tall mellom 1 og 16 (men det kan ikke være større enn antall aksjer).

Sett terskel Velg aksjer

Denne neste delen inneholder den faktiske sikkerhetskopien og har to viktige tips. Først og fremst bør du skrive ned alle ordene med en penn og et stykke papir. Da bør du aldri lage en digital kopi eller skrive ordene dine på en datamaskin som er koblet til internett. Ikke ta bilder heller, de er enkle å stjele. 

Dette er noen grunnleggende sikkerhetspraksis som hjelper deg med å unngå ondsinnede angrep. 

Sjekk gjenopprettingsandel Forsiktighet

Som standard har hver Shamir Backup-andel 20 ord. For ekstra entropi kan du også velge 33-ords aksjer. 

I løpet av denne fasen vil du legge merke til at alle aksjer starter med de samme tre ordene. Dette er ikke tilfeldig, da de to første ordene fungerer som identifikatorer. Det tredje identiske ordet hjelper med koding for Super Shamir sikkerhetskopier.

For å bla fra en gruppe ord til den neste, må du bruke berøringsskjermen på Trezor Model T. Dette ligner veldig på å bruke smarttelefonen din, så du bør finne den intuitiv. 

Shamir aksjer

For å være sikker på at du skriver de riktige ordene, må du velge rekkefølgen på tre tilfeldige ord mellom delingene. Formatet ligner en flervalgstest, der bare ett svar er riktig. For eksempel vil Trezor be deg om å velge de riktige ordene for posisjonene 3, 9 og 17. Et feil svar tar deg tilbake til listen over ord i delingen, slik at du kan dobbeltsjekke og rette.

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Å skrive alle aksjene på samme papir beseirer også formålet. Du bør holde dem skilt, slik at du senere kan lagre dem på forskjellige steder. En Shamir-sikkerhetskopi hvis aksjer er samlet på ett sted er bare en fancy fraseuttrykk. Så for å dra nytte av sikkerhetsfordelene, må du skille aksjene. Bruk forskjellige papirstykker og metallplater.

Hvis du får alt riktig, vil meldingen “Din sikkerhetskopi er ferdig” hilse på deg. Gratulerer, du har konfigurert Shamir Backup!

Backup gjort

Etter dette, sjekk dataskjermen for å se Trezor-lommebokgrensesnittet. For større sikkerhet, bør du også angi en PIN-kode og en passordfrase på Trezor-enheten. 

Billfodl og Trezor Model T

De Billfodl lar deg legge til opptil 24 ord per stykke, slik at Shamir Backup-aksjene på 20 ord vil passe veldig bra. Vi tilbyr også en pakke som inkluderer en Billfodl og en Trezor Model T-enhet. Og hvis du vil finne ut mer om hvorfor Trezor er kongen av hardware lommebøker, les denne artikkelen.

FAQ

Hva er Shamir backup?

Shamir Backup er en metode for å dele de 12 eller 24 frøordene i flere deler. Et spesifisert antall deler må brukes for å gjenopprette lommeboken.

Hvorfor heter denne funksjonen Shamir?

Den fikk navnet fra Adi Shamir, forfatteren av Shamirs Secret Sharing-algoritme.

Hva betyr Multisig?

Multisig (multisignitures) deler opp ansvaret for besittelse av bitcoins blant flere personer.

Hva er den beste fordelen med Shamir Secret Sharing Scheme?

SSSS (Shamir Secret Sharing Scheme) hjelper deg med å dele en hemmelighet i så mange deler du vil.

Hva er hemmelig deling i kryptografi?

Hemmelig deling betyr at du kan distribuere en hemmelighet til en gruppe deltakere, som hver og en deler en del av den hemmeligheten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector