Skader gruvedrift GPU | Finn svarene

gjør gruvedrift skade på GPU

Crypto mining har tiltrukket seg mer interesse den siste tiden, spesielt for kryptoer som fremdeles kan utvinnes ved hjelp av grafikkort, og denne økende etterspørselen har til og med drevet opp prisen på mange mellomstore kort.

Gruvedrift med GPU kan generere et betydelig overskudd hvis strømkostnadene er lave. Men mange underverker, skader gruvedrift GPU eller påvirker levetiden deres?

Svaret avhenger av hvordan du bruker grafikkortet ditt, og det er noen faktorer du bør vurdere hvis du vil bevare livssyklusen til GPUen din..

Hvorfor Mine ved hjelp av GPU?

GPU-gruvedrift er praktisk på mange måter, ettersom de er enkle å finne på nettet og ikke er for dyre sammenlignet med ASIC-gruvearbeidere. Dessuten kan modeller med mer ytelse produsere utmerket med bare noen få oppsettjusteringer.

For eksempel kan AMD Vega Frontier-utgaven snart kunne utvinne Ethereum på 70MH / sekund, hvis man skal tro sirkulerende rykter. Oppsettet av en GPU-gruverigg krever litt finjustering hvis du vil at de skal fungere med optimal kapasitet, og det kan være utfordrende til tider å synkronisere flere kort til mine ved hjelp av samme hovedkort..

AMD Vega Frontier-utgave

gamersnexus.net

Etter at riggen er satt opp og konfigurert, lar de fleste gruvearbeidere enheten bli gruvedrift på egenhånd. Med dagens gruveprogramvare vil enheten bytte til å bruke gruvebassenger for å generere mest mulig fortjeneste. De fleste gruvearbeidere vil forlate maskinvaren for å gjøre sine ting mens de overvåker prosessen fra grensesnittappen. Men det er noen krav til gruvedrift, slik som hyppige kontroller og vedlikehold, ettersom de blir utsatt for vanskelige behandlingsoppgaver mens de utvider kryptovalutaer. Også de fleste gruvearbeidere undervurderer belastningen på maskinvaren deres.

Varmestyring

Gruveprosessen holder GPUene dine under konstant stress ved full belastning hele tiden, med fansen som vanligvis spinner på høyeste RPM. Noen vil kanskje tro at dette er mindre skadelig enn å spinne opp og avkjøle igjen, men dette er ikke alltid tilfelle. For å svare på spørsmålet “skader gruvedrift GPU?”, Må vi se på oppvarmings- og kjøleprosessen.

VarmestyringHvis GPU-fansen din til enhver tid kjører med konstant hastighet, vil de åpenbart slites raskere. Selv om fans ble opprettet for å støtte høyere sentrifugeringshastigheter, påvirkes deres levetid sterkt hvis de hele tiden blir tvunget til å løpe med maksimal kapasitet. Å ikke bruke noen vifter når du gruver er like skadelig for maskinvaren din.

Dette er fordi overoppheting er den viktigste årsaken til GPU-skade, så det er viktig at du holder enheten i drift mellom trygge temperaturnivåer.

GPUer er vanligvis designet for å støtte arbeid ved høye temperaturer og når rundt 80 ° C eller enda høyere. Det er imidlertid fortsatt viktig å hele tiden sjekke temperaturen på grafikkortene for å forhindre at enheten blir for varm.

Nedenfor er en tabell som viser de sikre områdene for gruvedriftstemperaturen som GPU-en din bør ha under gruvedrift:

Temperatur

Status

30C – 49C

ikke gruvedrift

50C – 59C

fungerer fortsatt ikke og krever overklokking.

60C – 69C

normal temperatur

70C – 75C

optimale nivåer

75C – 79C

det anstendige utvalget for de fleste GPUer

80C – 89C

krever oppmerksomhet; kan skade PCen

90C

skadelig for GPUen din

Vifteutskifting

Du bør regelmessig bytte ut gruveviftene dine hvis de kjører i samme hastighet, da de er den eneste GPU-komponenten som har den korteste livssyklusen på grunn av slitasje. De andre GPU-komponentene vil være i fare hvis fansen slutter å fungere ordentlig.

Selv om GPU-temperaturen er innenfor de lavere områdene, bør du alltid sjekke og bytte ut viftene, slik at du kan unngå overoppheting av strømkomponenter.

Hvordan kan gruvedrift skade GPUen din?

Den første og vanligste måten å skade GPUen din er å kjøre den ved høye temperaturer (i 90C-området) over lengre tid, da det definitivt vil påvirke livssyklusen til kortets andre komponenter.

Hvis det er for komplisert eller tidkrevende å bytte vifter for deg, kan du også velge et system som er basert på væskekjøling, selv om dette alternativet vil være mye dyrere.

GPU

coincentral.com

Skader gruvedrift GPU: andre aspekter

Overklokking

Overklokking er nødvendig for krypto gruvedrift prosessen. På den gode siden kan det ikke skade moderne GPU-er, da de fleste av dem har en integrert beskyttelsesmekanisme som slår av kortet hvis det setter feil..

Det krever faktisk mye innsats for å påføre fysisk skade på kortet ditt bare ved overklokking, siden det ikke har kommet nær innvirkningen det har på strømforbruk og temperatur sammenlignet med CPU-overklokking..

Termisk sykling

Termisk sykling er noe alle GPU-gruvearbeidere bør ta i betraktning. Selv om man forventer at gruvedrift har lite vedlikehold av termisk sykling, er det ikke slik det er i virkeligheten.

Med noen mindre endringer i hvert korts strømgrenseinnstilling, kan du enkelt gjøre denne vedlikeholdsprosessen veldig enkel å vedlikeholde.

Hvis du bruker termisk lim på nytt på en GPU en gang i blant, vil du kunne holde kortet kjølig og unngå store skader uten mye anstrengelse. Husk at du ikke bør gå over bord med å bruke limen på nytt, da det anbefales at du gjør dette bare en gang i måneden.

Konklusjon: Skader gruvedrift GPU?

I motsetning til spill og andre beregningsoppgaver, holder cryptocurrency mining en GPU i gang med full kapasitet nesten kontinuerlig. Selv når du stresstester kortet, holdes kapasiteten i en begrenset periode før de risikerer å skade kortene.

gpu-ikonetEnten du gruver Ethereum eller Dogecoin, vil gruveprosessen stresse et kort til dets grenser under hele operasjonen. Selv om de fleste av dagens modeller er i stand til å jobbe med så krevende parametere, vil det likevel ta en toll på kortets levetid og ytelse. Selv om effekten av anstrengende gruvedrift ikke er merkbar i begynnelsen, noen måneder senere, vil du kanskje legge merke til at den vil begynne å produsere lavere hashhastigheter og til slutt krasje.

Så skader gruvedrift GPU? Ikke hvis du bryter ansvarlig og tar riktig vedlikeholdstilnærming, for eksempel å holde enheten din overopphetet, unngå unødvendig overklokking, hold PC-en ren og bytt ut fansen hvis de viser tegn til å bli slitte.

Nå som du vet hva som skal gjøres ved GPU-gruvedrift, kan du begynne å bruke den til å generere din favorittkrypto.

Utvalgt bilde: Bitcoinist

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me