State of Blockchain 5 Years from Now (feat.) Josip Heit

blockchain

Blockchain fikk ikke mye oppmerksomhet før prisen på Bitcoin nådde paritet med prisen på gull. Dette var starten på den første institusjonelle frykten for å gå glipp av (FOMO) blockchain-teknologien i 2017. Mange selskaper innlemmet blockchain og de fascinerende og spennende brukssakene som fulgte etterpå fanget interessen til institusjonelle giganter som IBM, Microsoft, JPMorgan, Accenture.

Siden den gang har blockchain funnet økende brukssaker i nesten alle aspekter av menneskelivet. Denne teknologien er klar til å kvitte seg med mellommenn, astronomisk forbedre transparensen i forretningsprosesser, forbedre sikkerheten, redusere kostnadene ved driften og forbedre effektiviteten i forretningstransaksjoner globalt..

Josip Heit

“Jo flere mennesker hevder at blockchain er en relativt ny teknologi, jo mer trenger den inn i forretningsprosesser som en enterprise-teknologi,” sa styreleder i GSB Gold Standard Banking Corporation AG, Josip Heit.

Josip Heit er en kjent blockchain-talsmann som har endret ansiktet til den moderne betalingsindustrien. En opportunist finner muligheter, selv om situasjonen for tiden ikke ser ut som den gir nevnte mulighet. Førstekjører i enhver bransje har alltid større fordeler, og blockchain-industrien har ikke vært et unntak.

I følge Heit vil enhver bransje som verdsetter kundenes personvern og sikkerhet uunngåelig gå over til blockchain eller møte risikoen for å bli overflødig de neste fem årene.

Potensialene som ligger i blockchain-industrien er ubegrensede. Dette rommet har blitt identifisert som en av de raskest voksende sektorene de siste og nåværende tiårene. Ifølge MarketWatch satt det globale markedet for blockchain på $ 708 millioner i 2017 og er forventet å nå 60,7 milliarder dollar i 2024.

Blant de ubegrensede anvendelsene av denne teknologien er følgende tre spennende måter blockchain vil forvandle ansiktet til næringslivet.

  • Ikke-soppbare tokens (NFT)

Et ikke-fungibelt token er en valgt type kryptografisk token som representerer noe unikt. Følgelig er ikke-soppbare tokens ikke hverandre. Vanlige digitale valutaer er derimot soppbare og kan lett overføres. NFT-er brukes ofte til å lagre mye mer kompleks og spesifikk informasjon.

Anvendelsen av NFT-er kan sees i å lage, administrere og overføre rettigheter til virkelige eiendeler på en sikker og gjennomsiktig måte. 

Myndighetsutstedte dokumenter som fødselsattester, eiendomsregister, ekteskapsattester, poeng for ernæringsklasser og førerkort, og mer, kan alle tokeniseres via NFT-er.

Forbrukere i detaljhandel kan bruke blockchain for å teste ektheten til luksusvarer. Digitale gjenstander, varer eller billetter kan enkelt lagres som NFT-er på blokkjeder.

I følge Josip Heit, styreleder i Karatbars, med vedtakelsen av NFT i de kommende årene, vil det være enkelt for enkeltpersoner og regjeringer å bevise lovlig eierskap til eiendommer. Vanskeligheter som mangler landdokumenter vil være borte.

  • Identitetsstyring og personvern

Internettets tilkomst førte til en astronomisk økning i identitetstyveri og nettangrep, som har spist dypt inn i tekstilene våre på nettet. Blockchain bringer en ny form for identitetsbekreftelse i front for å beskytte brukernes informasjon.


identitetsstyring

Kilde: Saviynt

Selvsuveren identitet vil gjøre det mulig for brukere å opprettholde en enkelt digital identitet gjennom flere plattformer mens de velger spesifikke detaljer som de ønsker å dele offentlig.

Dette er fremtiden for privatliv. Brukere vil ikke lenger være prisgitt datameglere og datasamlingssentre. Denne tilnærmingen til identitetsstyring vil radikalt endre dagens digitale økonomi, som før har gjort personlige data til en vare.

Storbritannia brukte angivelig ca 3,3 milliarder euro på identitetsstyringsprosesser i 2014. I tillegg til fordelene som blockchain gir en vanlig bruker, kan det også kutte ned offentlige utgifter.

Med blockchain-identitetsstyringssystemet kan data relatert til Know-Your-Customer (KYC) og Anti-Money-Laundering (AML) overføres fra en bank til en annen på en kostnadseffektiv måte uten å gå på bekostning av sikkerheten.

  • Smart kontraktssøknad i forretningsprosesser

En smart kontrakt er en kode designet for å eksternt starte, validere eller utføre en kontrakt eller avtale. Smarte kontrakter gjør det mulig å utføre pålitelige forretningsavtaler uten behov fra tredjeparter som kan påvirke prosessen negativt.

smart kontrakt

Kilde: TheCryptonomist

Ikke bare blir dette systemet kvitt store avgifter som belastes av tredjeparter, men det eliminerer også skjevhet og menneskelige faktorer og til slutt gir det en høyere grad av gjennomsiktighet. Heit hevder at smarte kontrakter raskt blir digitale advokater fra det 21. århundre.

Avsluttende tanker om tilstanden til blockchain 5 år fra nå

Mens det er mange kritikere av blockchain og kryptokurver, fortsetter denne plassen å finne brukstilfeller på tvers av forskjellige bransjer. Det er interessant hvordan nasjoner som Kina, De forente arabiske emirater og Singapore for øyeblikket konkurrerer om hvem som vil føre en alder av digital økonomi og blockchain.

Dette signaliserer en masseadopsjon av blockchain-teknologi. Før enn senere kommer blockchain til å stige og få den etterlengtede oppmerksomheten og interessen den fortjener. 

Utvalgt bilde: naaim.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector