Syv interessante fakta om kryptovaluta

kryptovaluta

Hvis du er ny i kryptovaluta, ikke bekymre deg fordi konseptet med å kjøpe eller selge varer og tjenester gjennom denne betalingsmåten er enklere enn du tror. Kryptovaluta er et mynt- eller tokensystem som du handler i bytte for den varen eller tjenesten. I disse dager med virtuelt tyveri og til og med identitetstyveri er bruk av bitcoin og andre kryptovalutaer en av de sikreste måtene å kjøpe og selge. Å lære å kjøpe bitcoin og andre valutaer krever bare litt kunnskap. Nedenfor er noen viktige ting å huske før du setter i gang.

1. Antall kryptovalutaer kan overraske deg

I dag er det mer enn 6700 typer kryptokurver som er børsnotert, og de inkluderer mer enn bare de kjente valutaene som bitcoin, Ethereum, Tether og Chainlink. Enda bedre, det ser ut til at flere kryptokurver dukker opp hele tiden, og bidrar til mer enn 370 milliarder dollar i nettoverdi som de nå deler. Og hvis bitcoin er den eneste kryptovalutaen du er kjent med, er det en god grunn til det – av de $ 370 milliarder dollar tilhører omtrent 210 milliarder dollar bitcoin.

2. Kryptovaluta er ikke alltid den beste måten å investere på

Kilde: cryptopress.news

Når det gjelder å bruke kryptovalutaer som et investeringsverktøy, er det både fordeler og ulemper. Selv om kryptokurver har en tendens til å øke i verdi, må noen andre fortsatt betale mer enn du gjorde for valutaen for at du skal kunne få avkastning på investeringen din. Du må også huske at kryptovalutaer, akkurat som med ekte valutaer, ikke genererer noen kontantstrøm. Det er spekulert i at verdien av kryptovalutaer vil stige i fremtiden, men det er akkurat dette, en spekulasjon, så investering med kryptokurver bør gjøres med forsiktighet.

3. Å kjøpe kryptovaluta gjøres annerledes enn andre valutaer

Kilde: quoteinspector.com

Hvis du vil lære hvordan kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer, er reglene litt annerledes enn de er for vanlig valuta. Som en generell regel må du kjøpe kryptovaluta med enten amerikanske dollar eller med en annen kryptovaluta, som bitcoin eller Ethereum. Du oppretter en online konto og mottar en “lommebok” som du overfører ekte penger til for å kjøpe kryptovalutaen din. Nettsteder som Coinbase gjør det enkelt å fullføre disse transaksjonene, og det er virkelig mye mindre komplisert enn det høres ut.

4. Å beskytte deg selv er viktig

Akkurat som med alle økonomiske transaksjoner, kan det være vanskelig eller til og med farlig å kjøpe kryptovaluta i en ICO, selv om sistnevnte vanligvis er et mindre problem fordi disse selskapene pleier å være veldig pålitelige. Før du kjøper kryptovalutaen din, bør du ta en titt på selskapets prospekt. Finn ut hvem som eier selskapet, om du eier en andel i selskapet eller bare valuta eller tokens, og om valutaen allerede er utviklet. Det kan være at selskapet er i begynnelsen og bare leter etter penger for å utvikle valutaen. Dette er noen få ting du må vite før du kjøper kryptovalutaen din.

5. Det er ikke nødvendig å bekymre seg for lovligheten av kryptovalutaer

Kilde: CoinDesk

Kryptovalutaer er faktisk lovlige i USA og mange andre land også. Deres lovlighet varierer fra land til land; for eksempel er de egentlig forbudt i Kina. Likevel, siden reglene som styrer disse kryptovalutaene, kan variere litt fra sted til sted, er det en god idé å gjøre deg kjent med reglene og lovene i ditt eget land. Og som alltid, vær på utkikk etter folk som ønsker å kjøpe investorer. Å bruke sunn fornuft og undersøke reglene der du bor er de beste verktøyene for å gjøre det.

6. Det er mange grunner til deres popularitet

Hvis du fremdeles er litt nar om å kjøpe kryptovaluta, er det bare å huske på noen av grunnene til at de er så populære i disse dager. For det første er det ingen sentralbank som styrer pengemengden; det forventes derfor at valutaen vil vokse i verdi. Deretter kalles teknologien som brukes i styringen av kryptovaluta, en blockchain og gjør hver transaksjon sikrere enn vanlige betalingssystemer. Det er andre fordeler, men disse to ser ut til å være viktige for mange mennesker som bruker denne betalingsmåten.

7. Det er enkelt å få den informasjonen du trenger for å fortsette

Enten du ønsker å lære å kjøpe bitcoin eller noen av de andre tilgjengelige kryptovalutaene, kan du komme i gang mange steder. Det er med andre ord mange ressurser tilgjengelig når du er klar til å kjøpe kryptovalutaen din, og dette inkluderer steder som Coinbase, Robinhood, Coinmama, Square Cash og mange andre. Faktisk, på grunn av den enorme populariteten til kryptovalutaer som bitcoin og Ethereum, kan du komme i gang med å kjøpe myntene dine på flere måter. Alt du trenger å gjøre er å undersøke dette på nettet for å finne ut hva du skal gjøre først.

Utvalgt bilde: quoteinspector.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me