Tips for å forberede 2020-avgiftene

skatter

Skattedag. Det er kanskje ikke din favorittdag i året, men det er fortsatt viktig å være oppmerksom på hvis du vil unngå konflikter med IRS (Internal Revenue Service). Og hvis du er nybegynner, kan det være en av de mest forvirrende og frustrerende ting å gjøre å rapportere skatten.

I denne artikkelen vil vi dekke noen tips som hjelper deg med å forberede 2020-skatten.

Planlegge på forhånd

Kilde: unsplash.com

Å tenke fremover er lettere sagt enn gjort, spesielt når det gjelder å forberede skatter. Men å sette seg ned og lage en plan for når du skal forberede og sende inn skatten, kan gjøre hele forskjellen. Det kan bidra til å senke stressnivået og gi deg tid til å løse eventuelle problemer du kan komme over når du begynner å fylle ut skatteskjemaene dine.

Gi deg selv tid til å forberede deg ved å planlegge når du skal begynne å fylle ut skatteskjemaene dine. Du kan gjøre dette uker eller måneder i forveien før skattefristen (du vil kanskje også merke det ned).

Selv om du er ferdig med å forberede skattene tidlig, vil du i det minste ha en ting mindre å bekymre deg for.

Hold deg organisert

Kilde: Pixabay.com

Så viktig som planlegging er, å holde seg organisert er også en biggie.

Hvis du har jobbet for en arbeidsgiver, har du sannsynligvis mottatt et dokument kjent som skjema W-2 i posten. Dette nyttige papiret er en oversikt over den totale inntekten du tjente på jobben din, og hvor mye skatt som ble holdt tilbake fra lønnsslippene dine (både statlige og føderale). Dette dokumentet er noe du vil sørge for at du oppbevarer avgiftsmessig.

Å lagre dette på et trygt sted for senere bruk er et must. Hvis du vet hvor du finner dette dokumentet, sparer du deg bryet med å bare prøve å finne det når du begynner å fylle ut skatteskjemaene dine. Oppbevar også andre viktige skattedokumenter du mottar på et trygt sted.

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, vil du holde rede på inntektene og arkivene dine Skjema 1040 eller 1040-SR. I tillegg må du betale skatt kvartalsvis ved hjelp av Skjema 1040-ES.

Forstå terminologi

Kilde: pexels.com

Skatteterminologi kan være en forvirrende faktor når du forbereder skatten. Vurder å ta deg litt tid til å definere og forstå hva bestemte ord og uttrykk betyr som ofte vises i skatteformer. Her er for eksempel noen hyppige vilkår du sannsynligvis vil se:

  • Justert bruttoinntekt
  • Barnekreditt
  • Fradrag (vi vil dekke dette i neste avsnitt)
  • Avhengig
  • Bruttoinntekt
  • Tilbakeholdelse

Ved å forstå ord som disse, vil du være mer forberedt når du fyller ut og sender inn skatteskjemaene dine. For å lære mer om vanlige skatteregler, sjekk ut dette nettsted.


Hold oversikt over fradrag

Kilde: Pixabay.com

Skattemyndighetene gir deg muligheten til å ta ett enkelt standardfradrag eller spesifisere fradragene dine. Hvis du noen gang har donert til en veldedig organisasjon eller tilbrakt litt tid på sykehuset for en sykdom, kan du vurdere å lagre kvitteringene dine. Hvorfor? Fordi du kan kreve disse artiklene som fradrag for skatten din, og senke det skattepliktige beløpet på inntekten din. Med andre ord reduserer du det totale beløpet du betaler.

Det er mange typer skattefradragsberettigede varer du kan rapportere på skatteformene dine. Hvis du vil lære hvilke andre ting du kan trekke fra, eller hvis du vil forstå mer om skattefradrag, kan du besøke dette nettstedet her.

Vurder å bruke skatteprogramvare

Kilde: Pixabay.com

Kanskje du ikke er interessert i å sende inn skatten for hånd og heller vil at noen andre som vet hva de gjør, gjør det for deg (eller i det minste veileder deg i prosessen). Du kan ansette en skatteregnskapsfører for dette, men hvis du vil ha et billigere alternativ, bør du vurdere å bruke skatteprogramvare.

Fordelen med å bruke skatteprogramvare som TurboTax, TaxAct eller H&R Block er at det gjør det meste av det harde arbeidet for deg. Det guider deg også gjennom prosessen med å fylle ut og rapportere skatten ved å definere kompliserte vilkår og dobbeltsjekke arbeidet ditt. Disse programvaresystemene lar deg registrere skattene elektronisk, og eliminere behovet for å sende papirskjemaer.

Hvis du har investert i kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum, er det også programvare for kryptoskatt tilgjengelig for å automatisere innlevering av avgifter.

Hold deg til selvangivelsen i tre år

Kilde: unsplash.com

Du tror kanskje at når du er ferdig med å sende inn skatten din og du får selvangivelsen, kan du kaste gamle dokumenter i søpla. Ikke gjør det ennå!

Skattemyndighetene anbefaler henger på skatteregistrene dine i omtrent tre år. Du bør gjøre dette i tilfelle IRS kontrollerer deg for potensiell svindel, selv om det var tilfeldig. Og hvis du ikke noen gang har tenkt å lyve om skatt til skattemyndighetene, er det fortsatt en god ide å holde skatteregistrene dine i tre år..

Ved å henge med i fjorårets selvangivelser og andre dokumenter kan det også hjelpe deg å huske ting du kanskje har oversett når du la inn skatten. Det vil også tjene som en veiledning for hvordan du fullførte skatten. Derfor anbefaler vi å bruke skatteprogramvare (eller kryptoskattprogramvare for kryptoinvestorer) fordi det vil holde oversikt over dokumenter fra de foregående årene for fremtidig referanse..

Vi håper dette hjelper deg på en eller annen måte. Husk at å få et forsprang er nøkkelen til å være forberedt på 2020-skatten! Ikke vent til “skattesesongen.” Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector