TTM Crypto Card: Å betale i Crypto var aldri så enkelt

kryptokort

Antall Bitcoin-brukere oversteg 60 millioner, mens antall aktive Bitcoin-lommebøker, lommebøkene som var involvert i transaksjoner det siste døgnet, har holdt seg rundt en million i løpet av de siste månedene. Disse statistiske dataene står i kontrast med veksttakten til en av de mest undervurderte kulene i kryptobransjen – kryptokort, en analog for bankkort. Antall kortholdere fra forskjellige utstedere nærmer seg bare 1 million. Hvorfor er det en slik forskjell mellom veksthastighetene i kryptoindustrien som helhet og kryptokortindustrien?

Nøkkelstatistikk for Bitcoin-brukere

  • Antall Bitcoin-adresser er 63 millioner, ifølge Blockchain.com
  • Antall Bitcoin-adresser med minst 1 $ er mer enn 31,8 millioner, ifølge BitInfoCharts, mens antall lommebøker som er aktive hver dag (som deltok i transaksjoner enten som avsendere eller mottakere) er mer enn 1,1 millioner..
  • Amerikansk kryptobørs Coinbase rapporterer at brukerbasen oversteg 35 millioner. Noen av dem har kanskje ingen separat Bitcoin-lommebok, da de kan bruke byttekontoen både for handel og lagring av kryptovalutaer, selv om det ikke er tilrådelig fra et sikkerhetssynspunkt..
  • 9% av europeiske innbyggere innrømmet å eie en av kryptovalutaene på et eller annet tidspunkt, ifølge den sosiologiske avstemningen fra ING International Survey. I Tyrkia utgjør antallet slike innbyggere 18%.

Selv om det er millioner av mennesker som eier kryptovalutaer, er markedet for støttende finansielle produkter som tillater bruk av kryptovaluta i hverdagen, fortsatt i begynnelsen. For øyeblikket blir kryptovalutaer mer brukt for investeringer eller handel enn for dagligdagse kjøp.

Et bankkort er et av de mest praktiske betalingsinstrumentene uten det er det vanskelig å forestille seg å handle. Visa, MasterCard og AmEx er så dypt innebygd i våre liv at i noen land, for eksempel i Sverige, er kontantbruken allerede lavere enn bankkortbruken. De første forsøkene på å lage en bankkortanalog for å bygge bro mellom bank og kryptoindustri ble gjort for mer enn 5 år siden. Ved å sette til side de første forsøkene på å utstede et kryptokort i 2012-2013 av BitInstant, som grunnleggerne ble tiltalte i hvitvaskingssaken i USA, ble det første debet-bitcoin-kortet utstedt av behandlingstjenesten BitPay i 2016. brukere kunne lade opp kortkontoen sin med kryptokurver, betale for varer via POS-terminaler og ta ut fiat-penger i minibanker. Lignende prosjekter fulgte trinnene i BitPay og lovet kryptoholderne et praktisk verktøy for dagligdagse kjøp.

Likevel er det totale antallet innehavere av kort som er utstedt av mest populære emitter langt fra stort: ​​selv den mest optimistiske tellingen overstiger ikke en million. Hovedårsaken til den lave populariteten til eksisterende kryptokort er den uegnet tilnærmingen til å belaste kortkontoer.

Et feil ved startlinjen

Hvert kryptokort har sine spesifikasjoner. Men de fleste av kryptokortene deler en lignende funksjon – prosessen med å lade opp kortkontoer. For å lade opp et kort med krypto, må kryptoholdere først opprette en personlig konto med en lommebok på plattformen til kortet som sendes ut. Først må kryptovalutaer overføres til lommeboken (en gjeldende konto) på plattformen, og først da kan en kryptoholder belaste kortkontoen. Videre konverteres kryptovalutaer umiddelbart ved innskudd til en kortkonto til fiat-valutaer som amerikanske dollar eller euro. I noen land er det ulovlig å akseptere kryptovalutaer som betalingsmiddel, mens det noen ganger kan være upassende for selgere. Tross alt betaler bedrifter i de fleste tilfeller for produksjonskostnader, leie av lokaler og skatt i fiat-penger.

kryptokortKilde: cryptocards.store

For å kombinere tilfredsstille kryptoholdernes behov for å betale med digitale mynter og selgernes ønske om å motta fiat, er det betalingsportaler som tillater øyeblikkelig konvertering av kryptovalutaer til fiat. Slike gateways er en vinn-vinn-løsning: kjøpere kan betale med krypto, mens selgere mottar betalinger i den fiatvalutaen de selv velger. Takket være moderne teknologier er disse transaksjonene nesten sømløse og enkle for både kjøper og selger.

Derfor tilbys kryptoinnehavere et alternativ å lagre en del av myntene sine ikke i lommeboken du ønsker, men på kontoen på en bestemt plattform. Denne prosessen ser veldig ut som den som brukes med tradisjonelle bankkort. Når en bankklient mottar et debet- eller kredittkort, åpner banken en konto. Men det som kanskje passer i banknæringen, er kanskje ikke egnet for kryptoindustrien som ble opprettet som et alternativ til tradisjonelle finansinstitusjoner. Ideen om kryptovalutaer bygger på verdier som uavhengighet og full kontroll over midler som blir liggende i hendene på innehaveren. Ikke rart at kravet om å lagre valutaer i tredjepartskontoen vendte mange brukere bort fra kryptokort.

Ny tilnærming

I 2020, europeisk virtuell bank TTM Bank introduserte en ny tilnærming til lading av kryptokort. TTM Banks kryptokort, som lignende finansielle produkter, belastes med kryptokurver. Men med TTM Bank trenger ikke brukerne først å overføre digitale eiendeler til gjeldende konto for den tilknyttede tjenesten, i strid med kravene fra andre utslipp. I dette tilfellet kan kryptoholdere belaste kortkontoen direkte fra lommeboken du ønsker. Dermed mister ikke TTM Bank-brukere kontrollen over kryptovalutaene sine og overfører ikke mynter for lagring til andre tjenester.

TTM Banks kryptokort aksepteres overalt: det kan brukes i butikker, restauranter, for å betale for varer og tjenester på internett. Distribusjon, levering og administrasjon av kortkontoer håndteres av selskapets partner, finansielle tjenester operatøren UAB Walletto, et litauiskregistrert selskap som er medlem av VISA betalingsnettverk. Takket være det kan TTM Banks kryptokort brukes hvor som helst der VISA godtas. Det er også mulig å ta ut kontanter i minibanker med TTM-bankkortet. Uttaksgebyret er bare € 1,5 + 2%.

For tiden, TTM Bank kort kan belastes med fem digitale eiendeler (BTC, ETH, USDT, BNB og TRX). Ved innskudd konverteres kryptokurver umiddelbart til Euro. I fremtiden planlegger TTM Bank å integrere et alternativ for å lade kryptokortet med et tradisjonelt bankkort. I dette tilfellet vil summen bli avskrevet i fiat.

TTM-bankkortutstedelsen tar minimum tid og informasjon. For å motta et TTM Bank-kryptokort, må en bruker bekrefte e-postmeldingen, fylle ut profilen (navn, etternavn, bostedsadresse og statsborgerskap) og bestå en standard KYC-prosedyre. I noen land vil brukere bli bedt om å demonstrere ID-dokument. Ved registrering vil en klient ha to alternativer: et virtuelt eller plastikkort.

“TTM-bankkortet er et praktisk verktøy for daglige kjøp, ikke for lagring av eiendelene. Vi er av den oppfatning at full kontroll over kryptokurver bør være i hendene på innehaveren siden dette er akkurat det som gjør at krypto skiller seg ut. Dette er en type kort vi alle ønsket – et kort som lar deg føle uavhengigheten fra bankene i sin helhet. Og vi var ikke alene om dette ønsket. Data taler for seg selv. På mindre enn ett år siden lanseringen har antallet TTM Bank-kryptokortholder oversteget 40 000 ”, delte Vladislav Utushkin, administrerende direktør i TTM Bank.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me