Utfordringer knyttet til Blockchain og måter å overvinne dem på

blockchain

Blockchain er en av de raskt utviklende teknologiene i denne verden. Som alle andre teknologier kommer blockchain med flere utfordringer, og det er grunnen bak den langsomme adopsjonen i mange bransjer. Det er flere lederorganisasjoner og bedriftsledere som er klare til å ta i bruk denne teknologien. Likevel er det få sett med utfordringer som må løses siden de er ansvarlige for teknologiens sakte opptak.

Utfordringer for Blockchain Adoption

Blockchain pleier normalt å bli spionert som en av teknologiene som er planlagt å revolusjonere flere bransjer, inkludert finanssektoren, helsetjenester osv. Imidlertid har mange problemer, som mangel på standardisering, en tendens til å true veksten. Her er noen av de største utfordringene som påvirker blockchain for bedrifter og dets løsninger. Til å begynne med har blockchain en tendens til å ha sine miljøkostnader.

Blockchain har en tendens til å stole på kryptering for å gi sin sikkerhet og etablere konsensus over et gitt nettverk, som normalt distribueres. Dette betyr derfor at flere av blockchain-algoritmene må kjøres for å bevise at en bestemt bruker har tillatelse til å utvikle eller skrive kjeden. Disse komplekse algoritmene krever store mengder datakraft og kommer dermed med høye kostnader. For eksempel ble et av de vanlige eksemplene på blockchain, som er Bitcoins i år 2019, hevdet å ha brukt enorme mengder kraft som kreves for å kjøre energien, noe som viste seg å ha kostet ledelsen enorme mengder ressurser.

I tillegg øker andre faktorer som sikkerhetsutgifter kostnadene ved å vedlikeholde og drive teknologien, som de fleste bransjer ikke har råd til. Blokkjeder viser seg å forbruke en overdreven mengde energi på grunn av algoritmen som følges for opprettelsen. Adopsjon av Blockchain forbruker mye energi på grunn av algoritmen som brukes i utviklingen.

Løsning på strømforbruksproblemet

strømforbrukKilde: TheCable

Det er to applikasjoner som kan gi løsningen for å redusere strømforbruket i blockchain. Dette inkluderer å bevege seg bort fra bevis på valideringsmetoder og i stedet vedta bevis på innsats og bevis på autoritetsteknikker. Denne metoden bruker betydelig mindre energiintensiv enn beviset på validering av arbeid som vanligvis brukes i blockchain-algoritmeutvikling. Vedtakelsen av disse teknikkene i blockchain-applikasjoner resulterer i en reduksjon i blockchain-energiforbruk.

For eksempel utvikler Energy Web Foundation en ny utforming av bevis for autorisasjonsmetoder, som er energikrevende da den tar til orde for adopsjon av den distribuerte fornybare energikilden. En annen utfordring med blockchain-teknologi er interoperabilitet. Mange aktører går inn i stadig voksende bransjer og skaper dermed en bekymring for at det med mange nettverk ikke er noen standarder som tillater spillerne å samhandle, er en av utfordringene. Standardisering er det som har blitt kalt interoperabilitet. Mangelen på interoperabilitet vil gi spillerom for blockchain-koderne så vel som utviklerne.

På den annen side, utsett informasjonsteknologiavdelingene for en hard tid, da de vil lære at noen plattformer kanskje ikke kommuniserer ettersom de trengte oversettelseshjelp. I følge rapporten er det klart at noen av plattformene, for eksempel Github, har omtrent 6500 aktive blockchain-prosjekter som fullstendig utnytter eller er utviklet ved hjelp av forskjellige protokoller, kodende språk, samt gjennom bruk av forskjellige mekanismer for personvern. målinger. Å utvikle en blockchain er umulig siden man ikke kan gi en løsning på de mange spesifikke bransjene med forskjellige brukstilfeller, personvernordninger, konsensusmekanismer og økonomiske modeller.

Forskjeller i krav til Blockchain

blockchainKilde: Otesi.net

Ulike blockchain har forskjellige krav; for eksempel en supply chain blockchain krever høyere desentralisering og mindre TPS, mens en IoT-blockchain krever høye TPS-gjennomstrømninger og lavere avgifter. Dette resulterer i utfordringer med blokkjeder som kommuniserer med hverandre, siden de er betydelig isolert og koblet fra. Imidlertid kan dette problemet løses ved bruk av noen kryss-kjedeteknologier som NeoX for å hjelpe sammenkoble de forskjellige blokkjedene. Sidekjeder som ICON har også fått mulighet til å kjøre parallelt med blokkjedene, som har en toveis knagg som muliggjør utveksling av eiendeler mellom de to kjedene. Når begge kjedene bruker den samme konsensusprotokollmekanismen, kan sidekjeden enkelt validere transaksjoner i hovedkjeden.

En annen løsning for interoperabilitet er escrows-metoden som brukes av Ripple (XRP). Selskapet bruker Interledger-protokoller som kobler de forskjellige hovedbøkene og lar brukerne bruke tredjepartskontakter for å overføre valutaer fritt. Denne protokollen tar i bruk den kryptografiske algoritmen og kan generere fondforvaring for de forskjellige hovedbokssystemene som er involvert gjennom tredjepartskontakter eller validatorer. Begge parter bekrefter senere kryssbokstransaksjonene etter at de har kommet til enighet. Raiden og Bitcoins lynnettverk kan også brukes til kommunikasjon på tvers av kjeder. Disse Ethereum-nettverkene bruker tøff låsingsteknologi som muliggjør betalinger på tvers av kjeder. Et off-chain betalingsnettverk er opprettet mellom de forskjellige blokkjedene for å utgjøre lynnettverket for å tillate verdioverføring mellom dem.

Raiden-nettverket hjelper Ethereum å bytte fra gjeldende modell når de forskjellige transaksjonene går gjennom blockchain mot modellen der brukerne overfører tokens. Dette er gjennom datautveksling i en off-chain uten å engasjere den globale konsensusprotokollen, samtidig som Ethereum-nettverkssikkerheten opprettholdes. Noen prosjekter som WAN, AION og ICON slår seg også sammen for å tillate blockchain-kommunikasjon. De har sammen dannet BIA for å redusere dette problemet med blockchain-isolasjon.

Offentlig Blockchain-personvern

blockchain personvernKilde: Medium

Personvern er en annen utfordring i blockchain-miljøet. Transaksjoner og nettverksbokser i et offentlig blockchain-miljø er åpne for alle for gjennomsiktighet og enkel sporing. Manglende privatliv i slike transaksjoner er en stor bidragsyter til ulike problemer som konfidensiell bedrift. Noen protokoller er opprettet for å gi et alternativ til Bitcoins anonymitet, inkludert Coin Join, Zero-knowledge proof og Ring signatur.

Bedrifter krever privatliv i transaksjonen, men med blockchain anses dette ikke å resultere i at mange bedrifter prøver å finne en løsning på dette problemet. Et eksempel er EY, som i 2020 lanserte Baseline-protokoll sammen med Microsoft for å hjelpe bedrifter med å bruke Ethereum blockchain ved bruk av Zero proof, distribuert identitet og lagring utenfor kjeden for å forbedre bruken av vanlige standarder for behandling av transaksjoner. Dette aspektet kan gjøre det mulig for virksomheten å ikke lagre sin personlige og sensitive informasjon i blockchain ved å gi dem fullstendig privatliv for prosessene sine.

Ringsignaturen er en personvernprotokoll som brukes av Monero. Når en avsender har startet en transaksjon ved bruk av denne protokollen, blir transaksjonen knyttet til andre brukeres transaksjoner for å danne en ring. Transaksjonene blir deretter maskert slik at alle transaksjoner ikke kan skilles fra hverandre, noe som gjør det vanskeligere for gjerningsmenn å spore en bestemt transaksjon. Monero bruker videre Stealth Address-teknologien til å opprette en engangsadresse for hver transaksjon i ringen. Et bevis på null kunnskap er en metode som brukes av Zcash for å muliggjøre behandling av anonyme transaksjoner. Teknologien kan skjule informasjon om transaksjoner slik at detaljer om avsender, mottaker og beløp ikke er synlige i systemet, bortsett fra brukere som har sine egne private nøkler i den smarte kontrakten.

Coin Join-teknologien brukes av Dash, hvor protokollen blander flere betalinger fra mange spenders og kombinerer dem i en transaksjon. Blandingen av transaksjoner gjør det vanskelig for en å spore en bestemt enkelt transaksjon. Storskala adopsjon og suksess med blockchain-teknologi i verden krever å takle de nåværende utfordringene som plattformen står overfor. Dette inkluderer spørsmål om energiforbruk, interoperabilitet og personvern i omgivelsene. Energiforbruket kan reduseres ved å unngå bevis på validering av arbeid og vedta bevis på innsats og bevis på autoritet siden de er mindre energiintensive.

Utfordringer ved interoperabilitet kan løses ved hjelp av en tverrkjede for å forbedre forbindelsen mellom forskjellige blokkjeder. Personvern kan i den andre enden løses ved bruk av Coin Join, Zero-knowledge proof og Ring signatur, noe som gjør transaksjoner usporbare i systemet, bortsett fra brukere som har åpningsnøkkelen. Disse hindringene kan dermed lettere overvinnes ved å implementere nye teknologiske fremskritt for å øke adopsjonen og veksten av verdens Blockchain-teknologi.

Utvalgt bilde: Cryptofans

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me