7 tips for å minimere ditt skatteplikt

Med den økende populariteten til kryptovalutaer som en form for investering, var det bare et spørsmål om tid før skattemannen ble interessert. I 2018 ble det IRS fast uttalt at alle som eier og håndterer kryptovaluta, må ta med dette når de legger inn skatten. Så hvis du eier kryptovaluta, må du definitivt ta alvorlig måten dette påvirker skatteplikten din.

I denne artikkelen vil jeg snakke om hvordan du kan minimere ditt skatteplikt.  

Innhold:

 • Skatt og kryptovaluta
 • Hold nøye poster
 • Skjema 8949
 • Langsiktig vs. kortsiktig investering
 • Bruke kryptortap for å motvirke skatt
 • Vaskesalgsregelen
 • Vurder å ansette en skatteprofesjonell
 • Konklusjon

Skatt og kryptovaluta

Et godt sted å starte er en kort oversikt over nøyaktig hvordan kryptovalutaer beskattes i USA. Tilbake i 2014 ga IRS ut retningslinjer for kryptohandlere og skatt. Den viktigste delen av dette for våre formål er at kryptovalutaer blir sett på av IRS som eiendom. I denne forstand behandles når det gjelder skattekrypto på samme måte som aksjer og aksjer, gull eller eiendomsmidler. Forvirrende betyr dette at kryptovaluta ikke behandles som valuta!

Rent praktisk betyr dette at kryptovaluta må deklareres på skatteformer på samme måte som du ville deklarere aksjer. Spesielt betyr dette at kryptovalutaer er underlagt kapitalgevinstskatt, noe som betyr at du må deklarere eventuelle gevinster eller tap gjort på kryptoer i et gitt år.

Hold nøye poster

Denne kommer ikke som noen overraskelse. Som med alle skattepliktige eiendeler, er det veldig viktig at du fører oversikt over alt. Med krypto kan dette bli vanskelig, spesielt hvis du bruker flere sentraler, forskjellige lommebøker og fryselagringsløsninger. På baksiden vil de fleste lommebøker og børser tilby en komplett logg over uttak, innskudd og handelshistorie. Dette kan være uvurderlig, selv om det definitivt er lurt å holde en egen logg selv.

Som en sidemerknad, hvis du holder en digital oversikt over kryptoinnkomster og -utgifter, må du sørge for å ikke inkludere sikkerhetsdetaljene for kontoene dine. Dette er standard prosedyre – lagre alltid disse detaljene fysisk, ikke på Internett-tilkoblede enheter. På den måten reduserer du hackingsrisikoen.

Postene dine må inneholde:

 • Datoen du kjøpte kryptovalutaen.
 • Beløpet som kryptovaluta var verdt i dollar på kjøpstidspunktet.
 • Datoen du solgte eller handlet kryptovalutaen.
 • Beløpet det var verdt på det tidspunktet du solgte eller handlet kryptovalutaen.
 • Den totale gevinsten eller tapet du gjorde i dollar.
 • Eventuelle avgifter betalt for børser eller lommebøker.

Skjema 8949

Skjema 8949 er papirene du trenger for å fylle ut for å fortelle skattemyndighetene om alle kapitalformuen din. Du kan ta en titt på det her. Som jeg allerede har sagt, er dette slik IRS-klasse kryptovalutaer, noe som betyr at hver kryptohandel du har gjort dette skatteåret, må registreres på skjema 8949.

Dette er grunnen til at det er så viktig å føre nøye poster. Hvis du har ført nøye oversikt over all kryptohandel gjennom året, vil det være enkelt å fylle ut skjema 8949.  

Langsiktig vs. kortsiktig investering

Siden kryptovaluta behandles som eiendom av IRS, blir den skattepliktig i det øyeblikket du selger den for mer enn du kjøpte den for. Dette inkluderer å bytte den mot en annen kryptovaluta. Hva dette betyr er at jo flere handler og salg du gjør, jo mer åpner du deg for kapitalgevinstskatt.

Dette kan være vanskelig i den ustabile verdenen av kryptovaluta. Prisene på kryptokurver kan svinge så raskt at en felles investeringsstrategi er en av kortsiktige gevinster. Å kjøpe en valuta og deretter selge igjen raskt etter et hopp i pris er navnet på spillet. Selv om dette er en rasjonell tilnærming til et så volatilt marked, betyr det at du åpner deg for å betale mye mer skatt, fordi enhver lønnsom handel er en skattepliktig begivenhet..

For å unngå dette kan du endre investeringsstrategien din til å være langsommere og mer langsiktig. I hovedsak, hvis du holder på eiendeler lenger og gjør færre handler, betyr dette færre muligheter til å betale kapitalgevinstskatt.

Langsiktig investering i krypto kommer med sitt eget sett med risiko, men den mest åpenbare er at langsiktig prediksjon av kryptopriser er veldig vanskelig på grunn av høye volatilitetsnivåer. Hvis du gir opp muligheten til å registrere en kortsiktig gevinst, er det ingen garanti for at muligheten vil komme igjen.  

Det er ikke noe velprøvd svar her. For å virkelig maksimere avkastningen din når du handler krypto, er sannheten at du sannsynligvis vil trenge å balansere begge disse strategiene.

Bruk kryptotap for å motvirke skatt

Ideelt sett ville du aldri tape på kryptohandel. Realistisk nok er kryptovalutamarkedet så volatilt at du er nesten sikker på å lide noen tap på et tidspunkt i handelen. Det viktige er å være smart om disse tapene. Det er måter du kan bruke tap til din fordel når det gjelder skatt.

Hvis du gjør et tap, kan du bruke dette til å motregne andre inntektsområder du blir skattlagt på. Hvis du når du summerer alle dine kryptotransaksjoner for skatteåret, finner ut at du totalt sett har gjort et tap, kan opptil $ 3000 av dette tapet brukes til å motregne skatt på andre inntekter, for eksempel lønnen din. På denne måten kan du bruke tapet til din fordel, fordi det vil senke inntektsskatten du trenger å betale.

Tilsvarende, hvis du har andre kapitalformuer ved siden av kryptovalutaer (som eiendom eller aksjer), vil gevinster du har gjort på disse, veies mot tap på krypto, noe som vil redusere kapitalgevinstskatten du betaler på disse andre eiendelene..

Vaskesalgsregelen

De Vaskesalgsregel er en måte å bruke det faktum at en eiendel du eier har mistet verdien for å minimere skatt. Wash Sale-regelen gjelder for tiden for kryptovalutaer, selv om det er verdt å si at skatterett og kryptovaluta fortsatt er i begynnelsen. Det kan tenkes at loven i fremtiden vil endre seg, og Wash Sale-regelen ikke lenger vil gjelde for kryptoer.

I hovedsak, fordi krypto behandles på samme måte som aksjer eller eiendom, betyr dette at verdien bare realiseres når den selges. Dette kan brukes til din fordel når du eier krypto som har redusert i verdi. Hvis du selger den kryptoen på slutten av skatteåret og deretter kjøper den tilbake til samme pris, har du innsett dette tapet i verdi på papir, noe som betyr at du nå kan bruke dette tapet til å motregne skatt på den måten jeg beskrev ovenfor.  

For eksempel, hvis du har en lommebok med Bitcoin som du kjøpte da en Bitcoin var verdt $ 6000, har disse Bitcoin akkurat nå falt i verdi. Du bryr deg kanskje ikke, fordi du planlegger å holde fast i denne Bitcoin i årevis, med forventning om at den vil øke i pris igjen på et tidspunkt i fremtiden. Imidlertid kan du selge disse Bitcoin nå for $ 4000, og realisere et tap på $ 2000. Wash Sale-regelen betyr at du deretter umiddelbart kan kjøpe tilbake Bitcoin til samme pris, men likevel bruke det $ 2000-tapet for å kompensere for skatten..  

Vurder å ansette en skatteprofesjonell  

Mens det å beregne kapitalgevinstskatt kanskje ikke er for tøft, kan det være verdt å snakke med en regnskapsfører hvis du er involvert i mer komplisert kryptohandel med stort volum. Selv om dette kan virke som en unødvendig kostnad, kan det faktisk spare deg penger å få profesjonell hjelp med skatten. Også, hvis du er en heltidshandler, vil bruk av en regnskapsfører frigjøre mer tid for deg å fokusere på handel.

Når du velger en regnskapsfører, er det en rekke sentrale områder å vurdere. Sjekk ut dette Vanlige spørsmål om CPA-er (sertifiserte private regnskapsførere) for en detaljert liste. Det er også veldig viktig at din valgte regnskapsfører er kjent og komfortabel med kryptovalutaen. Det er fortsatt et relativt nytt felt, og et som beveger seg veldig raskt, så du kommer til å trenge noen som kan holde seg på toppen av det. Spesielt vil det være viktig å følge med på regulatoriske endringer angående krypto.

Konklusjon

Verden av skatt og kryptovaluta er komplisert, det er det ingen tvil om. Forhåpentligvis har denne artikkelen gitt deg noen nyttige råd om hvordan du minimerer kryptoskatten din. Spesielt må du sørge for at hvis du har en krypto som har mistet verdien, kan du bruke dette tapet til å motregne andre skatter – på den måten kan noe godt komme av skuffelsen over å få krypto til å miste verdi.  

Et siste advarsel: Hvis du handler krypto, er det veldig viktig at du holder deg oppdatert på lovgivningsnyhetene fra IRS, ellers kan du sette deg selv i fare (se denne artikkelen om IRS kriminelle etterforskninger). Krypto-skatterett er et så nytt felt som, i likhet med kryptovalutaene i seg selv, kan være ganske ustabilt. Å holde seg informert er egentlig halvparten av kampen når det gjelder kryptoskatt.

Om forfatteren

Bryce Welker er en aktiv foredragsholder, blogger og veileder om regnskap og økonomi. Som grunnlegger av Knus CPA-eksamen, han har hjulpet tusenvis av kandidater med å bestå CPA-eksamen ved første forsøk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me