Yuan vs Renminbi: Hva er forskjellen?

Inntil for to tiår siden visste ikke mange vanlige mennesker eller var interessert i å vite hva den kinesiske valutaen er. Kina var en stor eksportør, så store importører i resten av verden var i kontakt med den kinesiske valutaen, men det siste tiåret eller så har Kina blitt en supermakt. Nå har alle produsert noen varer i Kina i sine hjem, og alle land i verden gjør forretninger med Kina. Så mange er kjent med den kinesiske valutaen, spesielt etter at den nåværende amerikanske presidenten Donald Trump baserte Kina under sin kampanje for manipulere den kinesiske valutaen, noe som gjør kinesiske varer virkelig konkurransedyktige med varer produsert i Vesten når det gjelder pris, og det stemmer til en viss grad.

Yuan vs Renminbi: Hva er forskjellen?

Renminbi mot Yuan

Den kinesiske valutaen blir en stadig kraftigere internasjonal valuta, men til tross for alt dette kan folk fremdeles ikke se forskjellen mellom Renminbi RMB og Kinesisk yuan CNY eller, som det er forkortet i Hong Kong, CNH. For å kutte det kort er det ingen forskjell i verdi mellom Renminbi og Yuan. De tilsvarer Britiske pund GBP og Sterling £. Selv om det er uttrykksbetingelser, er det et skille: Mens Renminbi er den offisielle valutaen i Kina der den fungerer som et byttemiddel og betraktes som bare penger, er yuanen regningsenhet for landets økonomiske og finansielle system og brukes når penger vurderes i mengde.

Yuan vs. Renminbi: Hva er forskjellen?

Renminbi som penger innenlands

Renminbi er som navnet på Folkerepublikken Kina. Den betraktes som “Folkets valuta” Den ble utstedt av People’s Bank of China og ble introdusert av den kommunistiske regjeringen i Kina for første gang som den offisielle valutaen i 1949. Selv om Renminbi, som forklart ovenfor, ganske enkelt blir referert til som penger når det er snakk om innenlands i Kina. Et godt eksempel er når folk refererer til rike mennesker, som i, de har mye penger. Men når du snakker om et visst beløp, må du uttrykke det i Yuan. Så Renminbi er et medium for utveksling. Men det burde ha mistet levedyktigheten på et tidspunkt. Når penger, som representert av en valuta, ikke lenger er levedyktige som et byttemiddel, kan deres monetære enheter ikke lenger verdsettes nøyaktig. Forbrukere mister evnen til å planlegge budsjetter, og det er ikke lenger en måte å måle tilbud og etterspørsel nøyaktig på.

Yuan som en kontoenhet og som penger i utlandet

I motsetning til Renminbi som regnes som et byttemiddel, er Yuan er kontoenhet for den kinesiske valutaen. En regningsenhet, også kalt numeraire, er en regnskaps- eller økonomisk betegnelse som representerer en enhet i den kinesiske valutaen der prisene måles. En regningsenhet er basisverdien for hele indeksen eller markedet for en valuta. USD pleide å være regningsenhet for en unse gull til en verdi av $ 35. Alle / de fleste andre valutaer uttrykte verdien i forhold til USD. USD er fremdeles regningsenhet for de fleste råvarer, særlig råolje, som alltid uttrykkes i amerikanske dollar. Nedenfor er et eksempel på forskjellen mellom Yuan og Renminbi når folk i Kina refererer til dem i hverdagen.

Yuan vs Renminbi: Hva er forskjellen?

Eksempel:

Klient: Hvor mye penger / renminbi koster en flaske vann?

Butikkeier: Flasken med vann koster 3 yuan (som tilsvarer 50 øre / pence).

Klient: Jeg ser, her er pengene / renminbi (tilbyr en 5 yuan seddel)

Butikkeier: Her er 2 yuan tilbake, takk

Selv om Yuan har en bredere bruk / referanse enn Renminbi, siden det også er det internasjonale byttemiddelet og regningsenheten for den kinesiske økonomien. Dette skyldes også først og fremst at utlendinger ikke er veldig vant til den kinesiske valutaen, derfor kuttet de den som vi gjorde i begynnelsen av denne artikkelen og bruker bare yuanen til alt, siden det er enklere å måle og sammenligne priser. I Hong Kong forkortes yuanen som CNH, mens den i resten av verden er kjent som CNY. Med den kinesiske økonomien som øker i størrelse og dens andel i det totale globale BNP øker kontinuerlig i et tilfredsstillende tempo, blir den kinesiske valutaen en av de viktigste internasjonale valutaene, og i dette tilfellet er det yuanen som tar hovedpunktet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me