Hvor mange investorer HODL Post-ICO? En titt på Token Retention

En av de vakre tingene med Ethereum er at hver eneste transaksjon som skjer på blockchain er åpen for verden. Fra et dataperspektiv betyr dette at det er en overflod av interessante analyser vi kan utføre, og innsiktsfulle beregninger vi kan beregne ut fra disse transaksjonene..

Spesielt er et område som ennå ikke har fått mye oppmerksomhet, tokenretensjon – det vil si hva% av lommebøkene som holder på tokens over en tid. Gitt populariteten til “HODL”, er det ganske overraskende at vi ikke har sett mange harde beregninger på tokenretention ennå (selv om Dhruve Bansal opptrådte et utmerket stykke analyse på Bitcoins “HODL Waves”). Tross alt er transaksjonsdataene til ERC20-tokens lett tilgjengelig for oss å studere.

Å håndtere Ethereum-data er ikke akkurat plug-and-play, men på CoinFi inntar vi disse transaksjonene som en del av vårt datalager, noe som gir enkel tilgang og analyse. Men før vi graver inn i dataene, la oss se på hvordan vi definerer oppbevaring.

Hvordan definerer vi oppbevaring av token?

Oppbevaringsområdet har blitt studert grundig i mobilappen. Og det er et par måter å måle brukerretensjon på som vi kan utnytte når det gjelder tokens, og spesielt ICO. Amplitude har litt god litteratur hvis du er interessert i hvordan brukeroppbevaring måles i mobilappen.

For vårt formål, la oss bringe den enkleste definisjonen av brukeroppbevaring i tokenverdenen: N-dagers oppbevaring.

N-dagers oppbevaring for apper sier: hva% av brukerne er fortsatt aktive N dager etter at appen først ble installert?

I tokenverdenen kan vi lage en analog definisjon for ICO-deltakere: Hvilken% av ICO-deltakere (lommebøker) har fortsatt tokens N dager etter at tokens er distribuert og ulåst?

La meg med en gang påpeke at det er noen åpenbare problemer med denne definisjonen:

  1. Lommebøker er ikke 1: 1 med folk. Folk kan ha flere lommebøker. Og faktisk kan flere personer dele den samme lommeboken (f.eks. I ICO-bassenger).
  2. Vi fanger bare on-chain-transaksjoner, noe som betyr at alle transaksjoner som skjer på sentraliserte børser ikke blir hentet ved hjelp av definisjonen ovenfor. Den gode nyheten er at i en ICO skjer de første transaksjonene (token distribution) på blockchain. Den dårlige nyheten er at en transaksjon fra en personlig lommebok til en lommebok ikke nødvendigvis betyr at lommebokseieren faktisk har solgt tokens.

Det er noen flere problemer å vurdere, men med disse forbeholdene i tankene, la oss dykke ned i dataene ved først å se på CoinFis N-dagers oppbevaring.

En titt på CoinFi’s Token Retention

Knusing ERC20-transaksjonsdataene fra Ethereum blockchain, her er oppbevaringsgraden som vi observerer for CoinFi de første fire ukene etter at COFI-token ble låst opp:

Token Retention-1

Som du kan se, har grafen den kjente omvendte hockey-stick-formen til brukeroppbevaringsgrafer. Den største nedgangen i oppbevaring skjer de første dagene, og deretter danner den raskt et platå. Mens brukerretensjonsgrafer ofte faller til en retensjonsrate på rundt 20-25% etter bare tre dager, COFI-retensjonsgraden er ~ 70% selv etter fire uker.


Den enkleste forklaringen på at denne tokenoppbevaringen er så mye høyere enn appretensjonen, er sannsynligvis at brukeroppbevaring krever aktivitet fra brukerens side (bruk av appen), mens tokenoppbevaring krever inaktivitet (sender ikke tokens hvor som helst).

Men å sammenligne brukerretensjon med tokenretensjon er å sammenligne epler med appelsiner. Senere i dette innlegget kommer vi tilbake til noen mer meningsfylte referanser.

Et annet konsept vi kan låne fra brukeroppbevaring er årskull. I utgangspunktet vil vi dele lommebøkene våre i meningsfulle segmenter. I CoinFis tilfelle hadde vi to ganske forskjellige segmenter som mottok COFI-tokens: investorer og de som mottar luftdråper.

La oss sammenligne oppbevaringsgraden mellom disse to gruppene:

Token Retention-2

Investorer og airdrop-mottakere har stabilisert seg på rundt 65-70% retensjonsgrad etter ~ 60 dager, men investorer ser ut til å ha flyttet tokens raskere. Merk at dette også kan være fordi investeringsbassenger (representert med en enkelt lommebok) distribuerer tokens på nytt til deltakerne i bassenget. Igjen, vi vet ikke egentlig om tokens til slutt ble solgt for andre kryptoassets eller ikke.

Sammenligning av Token Retention Rates

Men er en retensjonsrate på 65-70% høy eller lav?

La oss sammenligne CoinFi-retensjonsgrafen med noen få andre ICOer der tokenfordeling skjedde omtrent samtidig: SelfKey (KEY), Bee (BEE) og Insights Network (INSTAR).

Token Retention-3

15 dager etter at tokenet er låst opp, ligger retensjonsgraden fra ~ 45% til ~ 83%. Det er en spredning på nesten 40 poeng, som viser at forskjellige ICO-er og tokens har vidt forskjellige retensjonsegenskaper.

Interessant nok er SelfKey og CoinFis retensjonskurver nesten identiske de første 16 dagene.

Bies høye retensjonsrate er imponerende, men det kan forklares med to viktige faktorer. For det første var deres individuelle tak veldig lavt (0,2 – 0,4 ETH), noe som betyr at færre mennesker kan være opptatt av investeringen. For det andre tok det omtrent 30 dager før BEE-tokens ble låst opp. Etter så lang tid kan ICO-deltakere til og med ha glemt tokens helt! Som nevnt ovenfor fører inaktivitet til høy tokenretensjon. Det er selvfølgelig også fullt mulig at mange av Bee’s ICO-deltakere rett og slett er HODLere med en retensjonsrate over normen.

Det hoppet du ser for Insights Network, skyldes et airdrop som skjedde 16. mars 2018 for medlemmer av samfunnet. I praksis betydde det at mange investorer som flyttet / solgte tokens, i hovedsak var HODLere igjen da airdrop skjedde.

Til slutt, er det en dårlig ting at Bluzelle har den laveste retensjonsgraden? Vel, Bluzelle hadde faktisk den høyeste avkastningen av disse tokens når den traff børser. Så kanskje årsaksforholdet er omvendt: en høy pris på børser kan føre til at folk selger tokens – fordi de da kan låse inn et overskudd. Vi vil ikke trekke noen sterk konklusjon fra denne analysen alene, men i et senere innlegg vil vi utforske forholdet mellom beregning av tokenretensjon og tokenpris.

Token Retention Metrics kommer snart på CoinFi-plattformen

Oppbevaringsberegninger vil snart være tilgjengelig på CoinFi-plattformen. Vi tror at slike beregninger vil hjelpe kryptoinvestorer å få en bedre forståelse av kryptoassets som er oppført på CoinFi, og i hvilken grad tidlige investorer HODLer sine tokens..

Hvilket symbol vil du se oppbevaringsberegningene for? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor eller ved å tvitre på oss!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector