DeFi-prosjektet Kava inkorporerer strenge sikkerhetstiltak som Apples App Store

Apple får ofte kritikk for sine strenge retningslinjer for App Store som selskapet setter på plass for å isolere brukerne med den beste opplevelsen. Utviklere av applikasjoner må overholde høye standarder og krav, ellers ser innleveringene deres avvises. En lignende tilnærming blir foreslått av utviklerne av Kava blockchain til hele DeFi-økosystemet til utviklere også. Hard Protocol er den første appen på Kava som fungerer som et kryss-kjedepengemarked av brukere som har eiendeler, inkludert Bitcoin, XRP, USDX og andre. På samme måte som Apple krever Kava at utviklere av applikasjoner bruker et strengere utviklerøkosystem der samfunnet deltar i styringen, stemmer på forslag og opprettholder stramme utviklerregler. For eksempel kreves det regelmessige koderevisjoner. 

Apple-tilnærmingen beskytter kunder

Å søke på Apple App Store er en prøvelse. Vilkårene skissert av teknologigiganten angir klart hvilke typer innleveringer som vil bli akseptert. Apple krever en ren og riktig prosess fra utviklerens økosystem som ikke gir rom for tolkning. Samtidig kan avviste søknader sendes inn på nytt hvis de nødvendige endringene blir gjort. 

Alle disse tiltakene blir tatt av Apple for å beskytte sine kunder til enhver tid. Mens Apple App Store er en slags portvokter for fremtiden for utvikling av mobilapper, hjelper implementeringen av en lignende tilnærming for desentralisert økonomi, eller DeFi, til å fjerne hveten fra agnet. Gjennom lenseutviklerne som bygger på Kava blockchain, bør det være nødvendig å håndheve en slik gatekeeping-prosess for apper som bygger den økonomiske infrastrukturen for bankens fremtid..

Den nåværende tilstanden til DeFi er ikke bærekraftig

Kjerneprinsippet med oppdrett av DeFi-avkastning på Ethereum er kanskje ikke mulig i det lange løp. Hvis målet med DeFi er å øke effektiviteten og rekkevidden til teknologi til de beste tjenestebrukernes behov med finansielle tjenester. Mer enn bransjen i bransjen trenger å støtte de sikkerhetskrav og krav som kreves for å betjene brukernes behov trygt. Spesielt er nye prosjekter nesten insentivisert til å love større belønning til investorer sammenlignet med konkurrentene. Et spill med en-upmanship kan bare gå bra så lenge før alt faller ned fordi DeFi burde være mer enn insentivkrigene og fokusere på å betjene brukere med trygge og sikre finansielle tjenester bedre enn bankene.

Kilde: CoinGeckoKilde: CoinGecko

I sin nåværende tilstand er de fleste DeFi-entusiaster i det for kortsiktige gevinster. Å være i det “for teknologien eller kjerneverdiene” er tilsynelatende av mindre betydning. I stedet for å skape mer spenning mellom de som verdsetter prinsipper og brukere som vil tjene mer penger, vil det være nødvendig med en ny handlingsplan. 

Belønne bidragsytere snarere enn spekulanter

En mulig forretningsmodell kommer i form av givende nettverksbidragere, i stedet for de som spekulerer i tokenpriser. Alle som utfører oppgaver for nettverket – for eksempel å fungere som validator eller staker – kan belønnes for innsatsen. Dette skaper et insentiv for de som bidrar, og sikrer at utviklere av protokoller kan fokusere på det de gjør best: effektivisering av koden. 

Et prosjekt som utforsker denne modellen er Kava, et lag en blockchain designet for å gi et grunnlag for DeFi-utviklere å bygge apper med flere kjeder. Bygget med Cosmos SDK, kan apper på Kava også sømløst samarbeide med andre Cosmos SDK-kjeder. Den første appen som utnytter Kava, heter Hard Protocol. Det vil arve tverrkjede funksjoner så vel som de robuste sikkerheten Kava validator noder gir. I tillegg kan apper på Kava som Hard Prtocol utnytte Chainlink Oracles for sikre prisstrømmer. Nåværende likviditetsleverandører leverer eiendeler til Hard Protocols pengemarked vil tjene HARD, styretegnet for Hard Protocol. Dette fungerer som et incitament for eksisterende bidragsytere til å fortsette å gjøre det de allerede gjør.

Et økende fokus på sikkerhet

Sikkerhet er et problem for DeFi-prosjekter bygget på Ethereum. Mer spesifikt har det vært dusinvis av nye prosjekter som har møtt feil, problemer eller teppetrekk. Kodeproblemene kan løses av revisjoner, likevel teppetrekk er klare eksempler på sikkerhetsbrudd med ondskapsfull hensikt. Å beskytte kunder må være en større prioritet i DeFi-sektoren hvis større finansinstitusjoner vil bruke teknologien. 

Fra dette synspunktet opprettholder Kava aktivt en tilnærming som ligner på finansinstitusjoner, smir partnerskap og samarbeider med tradisjonelle banker. Mer spesifikt er Kavas nettverk representert av noen av de største finansinstitusjonene i rommet. Etter hvert som prosjektet fortsetter å vokse, vil flere apper starte, og flere validatorer vil bli lagt til økosystemet. Som et resultat av dette liste over validatorer har vokst ganske stort de siste ukene, med over 80 institusjoner som driver noder. Hver validator, velger og staker desentraliserer nettverket ytterligere. Mer desentralisering vil gi bedre sikkerhet for alle brukere. 

Et annet aspekt å huske på er at koden som driver dette DeFi-prosjektet, er spesialbygd med sterkt fokus på skalerbarhet og hastighet. I tillegg utføres regelmessige tilsyn med koden for å unngå uventede feil underveis. Disse revisjonene er et annet eksempel på økende fokus på sikkerhet. 

Denne tilnærmingen strekker seg også til alle som bygger på toppen av Kava økosystem. Noe som ligner kravene håndhevet av Apples App Store, vil Kava kreve flere kodetilsyn og gi et tryggere miljø for brukerne. Videre vil koden til alle nye applikasjoner, produkter eller tjenester undersøkes under en revisjon for å skape et trygt miljø for brukere av DeFi-produkter og tjenester..

Avsluttende tanker

DeFi-landskapet har vokst betydelig, men har likevel spesifikke problemer å løse. Kava lansering av pengemarkedet Hard protokoll vil bekrefte om lagets tilnærming til desentralisert finansiering kan lønne seg. Det er en innfødt blockchain, snarere enn et prosjekt som kjører på Ethereum. Det gjør det forskjellig fra mange nåværende “topp” DeFi-satsninger på markedet i dag, fordi Etheneum, i likhet med Ethereum, kan bygge og starte sine egne prosjekter som applikasjoner på Kava.. 

Å tilby et alternativ til Ethereums desentraliserte økonomiøkosystem kan gi talende resultater. KAVA er fortsatt relativt nytt og det er ikke kjent. Prosjektet er ikke oppført på DeFi Pulse og er foreløpig ikke tilgjengelig på Coinbase. Det forventes imidlertid å komme opp snart. Få har hørt om KAVA-prosjektet, med tanke på hvor mye penger som for øyeblikket er låst i DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me