Er Afrika det nye kryptovaluta-navet? Afrikanske selskaper oppfordrer sentralbanken til å kjøpe Bitcoin over USD

Skyer stiger over verdien av USD og kan føre til påfølgende fall i verdien på kort tid. Afrikanske selskaper tar denne risikoen på alvor og kaller det et spørsmål av nasjonal interesse som ber sentralbanken om handling i saken og har oppfordret til å favorisere Bitcoin fremfor amerikanske dollar..

Hvorfor kaoset?

Den amerikanske dollaren led av pågående “selg faktum” -svaret på godkjenningen av skatteregningen. Porteføljejusteringer ved utgangen av året sammen med svakere forbrukertillit, en glipp av arbeidsløse krav og andre negative nyheter hjalp ikke greenbacken. Den økende prisen på olje og andre valutaer har også ført til at USD har mistet terrenget over hele linjen.

Se på det langsiktige diagrammet for amerikanske dollarindeksen nedenfor. Indeksen sporer i hovedsak dollarens ytelse i forhold til andre store valutaer.

                            Kart med tillatelse fra StockCharts.com

Faktisk er mange afrikanske land avhengige av kontantreservene i USD, og ​​amerikanske dollar har antatt at verdifall har skremt representanter for mange selskaper. Groupe Nduom, visepresident for et ledende finansielt holdingselskap, Papa-Wassa Chiefy Nduom, har tatt til Linkedin og Twitter for å bringe dette problemet for “mindre avhengighet av greenbacks og mer investering i bitcoin” i rampelyset.

Mr. Nduom spør via sin Linkedin-konto.

“Hva om dette kontinentet endelig kunne bygge konsensus rundt en ny digital reserveaktivitet – og finne ut måter å finansiere utvikling av infrastruktur ved å utnytte den,”

Han skrev.

“Jeg vil se etter den første afrikanske sentralbankmannen som sier – jeg er lei av å sette hatten i hånden og tigge – la oss ta litt risiko og grave i dette nye globale, tillatelsesløse, robuste og utvidbare økonomiske økosystemet. Alt vi trenger å lære er gratis på internett. ”

Økende interesse for afrikanske land for kryptovaluta og bitcoin

Det er omtrent 2,5 milliarder mennesker som ikke har tilgang til banker eller kontoer, og de fleste av dem bor i økonomisk og politisk ustabile land. Bitcoin kan brukes som medium for å lagre velstand, og eliminerer dermed sjansene for at lokale myndigheter eksproprierer midler fra en bankkonto.


Nylig observerer Afrika også en økning i Bitcoin-aktivitet. Kunder i verdens nest største kontinent og nest mest folkerike har tatt kryptovaluta på alvor i en stund nå.

Sør-Afrika er en av nøkkelaktørene når det gjelder kryptovalutaer og blockchain med en rekke oppstart som kjører i landet.

Sør-Afrika har for øyeblikket ingen regler for bruk av kryptovalutaer. Skjønt, har Reserve Bank ryddet sin posisjon til virtuelle valutaer og skissert dem i denne artikkelen på  Posisjonspapir om virtuelle valutaer utgitt tilbake i 2014.

Mulighetene på det afrikanske kontinentet for kryptovalutaoppstart

Bitcoin for overføringer

Et bestemt område der Bitcoin og andre kryptovalutaer kan vise seg å være spesielt forstyrrende på det afrikanske kontinentet, er for overføringer. Pengeoverføringer til Afrika sør for Sahara, hovedsakelig sendt fra medlemmer av samfunnet som jobber i utlandet, forventes å øke med 41 milliarder dollar i 2016. Det anslås at overføringer i Afrika utgjør et land for land gjennomsnitt på 5 prosent av BNP.

Kan Bitcoin være alternativ til tradisjonell bankvirksomhet?

Som sådan sier Christian som er grunnlegger av den nigerianske oppstarten Bitstake at Bitcoin kan tilby en levedyktig alternativ form for finansielle tjenester for Afrika.

“Bitcoin kan hjelpe finansinstitusjoner i Afrika og produsere sunne alternativer. Hvis en bank ikke er i rekkevidde for en befolkning, vil de trenge levedyktige alternativer for å trygt sikre og overføre økonomi – vi tror at tjenesten vår henvender seg til dette” ikke-bankede “segmentet.”

Barrierer for vekst

Ingen tvil om at bitcoin er et nytt konsept som kan forvandle det afrikanske kontinentets økonomi, men det er fortsatt i sin spedbarnsfase. De største hindringene som kan oppstå for Bitcoin-adopsjon er at

  • Afrika er fortsatt veldig illikvid,  
  • Det er digital knapphet, ettersom folk flest ikke har tilgang til digitale enheter.
  • Afrika har kraftmangel som sådan, og motstår all slags gruvedrift.

Falk Benke, grunnlegger av ghanesisk bitcoin-oppstart, beam, hevder at Bitcoin ikke vil være i stand til å oppfylle sitt potensial med mindre opptaket blir gjort lettere gjennom en rekke tiltak, alt fra samfunnsutdanning til etablering av et gunstig reguleringsregime.

“Bitcoin har potensial til å påvirke Afrika under visse omstendigheter: adopsjon av massene som krever utdannelse og tilgjengelighet gjennom funksjonstelefoner, samt et vennlig reguleringsmiljø,”

han sier.

Det fører oss til et spørsmål, vil fallet i USD-verdi påvirke Bitcoin??

Gi oss beskjed om dine tanker om bitcoin i 2018 i kommentarene nedenfor, eller skriv til oss på [e-postbeskyttet]

Det presenterte innholdet kan inneholde personlig oppfatning av forfatteren og er underlagt markedsforhold. Gjør din markedsundersøkelse før du investerer i kryptovalutaer. Forfatteren eller publikasjonen har ikke noe ansvar for ditt personlige økonomiske tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map