Er Facebooks Past Haunting Libra’s Future? Vet her!

Er det noen som har glemt det Facebooks Cambridge Analytica-skandalsak om personvern? Hvis du ikke har gjort det, undersøker senatskomiteen denne saken fortsatt.!

Som vi alle vet, har Facebook vært utsatt for skandaler i årevis – noen ganger på valginnblanding, så andre ganger bekymringer om personvern. Til tross for alt bestemte Facebook seg for å lansere kryptovaluta, Libra-mynt, noe lovgivere ikke fordøyde.

Følgelig er lovgivere fortsatt ikke klare til å akseptere det faktum at Facebook ser på å revolusjonere den nåværende formen for penger, og håper å legge til rette for en åpen bankfasilitet til ikke-bank og underbank.

Det er vanskelig å stole på Facebook nå!

De hørsel ble satt 16. juli 2019 på Capitol Hill i Washington, DC hvor Calibras administrerende direktør David Marcus presenterte for å vitne om Facebooks plan om kommende kryptovaluta, Libra, det involverte personvernet og mange andre aspekter involvert. Bare for å minne om, er Libra en stablecoin støttet av et konsortium av selskaper, inkludert PayPal, MasterCard, eBay, Visa, Vodafone og mer – mens Calibra er en digital lommebok som gjør det mulig å lagre, overføre og kjøpe Libra-mynt.

I følge vitnedokumentet fra Marcus i forkant av høringen i Senatet, har Facebook Inc. ingen involvering i Libras økonomiske aspekt – som sådan ble det diskutert under høringen. Mr.Marcus insisterte på at brukerens økonomiske data bare vil være tilgjengelig i Calibra-lommeboken, og Facebook har ikke tilgang til brukerens data eller økonomisk informasjon – dessuten legger det til at Facebook Inc., vil være bare ett av medlemmene i Libra Associations akkurat som andre private spillere; eBay, Vodafone osv. For de som ikke kjenner Libra Association er en ideell organisasjon, designet for Libra og støttet av flere private selskaper fra forskjellige bransjer, inkludert telekommunikasjon, finans, forsikring, media og mer.

Senatets høringsdag 1 Åpner personvernproblemet

Under høringsdagen 1 uttaler Lars Seier Christensen, som er styreleder i Concordium, verdens første ID / KYC-klare virksomhets blockchain-nettverk, at et av hovedspørsmålene er avhengig av ikke å stole på Vekten, er “sikkerhet” som spenner fra nasjonal sikkerhet til investorbeskyttelse.

Tilsvarende uttrykte senator Sherrod Brown sin bekymring;

Selskapet hadde vist “gjennom skandale etter skandale at det ikke fortjener vår tillit”.

I en kontinuerlig samtale sier Mr.Brown at det ville være en “villfarelse” å tenke om et individ kan stole på sosiale medier med sine “hardt opptjente” penger. Mens Facebook visjonerte om å hjelpe underbank for en ikke-bank, påpeker Mr.Brown at;

“Vi vil være gale for å gi dem en sjanse til å la dem eksperimentere med folks bankkontoer.”

Facebooks tidligere arr er fremdeles synlige. Det verste minnet om privatlivets fred på Cambridge Analytica på Facebook er bare for vanskelig å gni, noe som førte til at en annen senator passerte harde kommentarer. Den republikanske senatoren Martha McSally uttrykte bekymring som – “Jeg stoler ikke på dere”. Hun sa;

“I stedet for å rydde opp i huset ditt, lanserer du en ny forretningsmodell.”


Mr.Marcus prøvde å forklare hvordan Facebook holder sitt sosiale nettverk til side med Vekten. Han sa, “Facebook vil bare ha en stemme”.

“Måten vi har bygget dette på er å skille sosiale og økonomiske data fordi vi har hørt høyt og tydelig at de ikke vil ha de to typene datastrømmer koblet til, så dette er måten systemet er designet på”

Uansett hva saken er – hele høringen satte Facebooks Libra i et dilemma. I følge høringsnotatene fulgte Marcus sin tone med å forklare Vekten som en åpen kildekode og en kryptovaluta-plattform. På den annen side er Calibra en digital lommebok, men det er i mellomtiden et Facebook-produkt som er det klart kraftigste sosiale nettverket. En senator pekte på Marcus og sa “du gjør ikke dette for moro skyld”.

Selv om Facebook startet denne planen i USA, mottar den også et velkomment trekk fra andre land, for eksempel Sveits. Dette er ganske sant å se Testify-dokumentet til Mr Marcus som definerte dette som følger;

Jeg er stolt over at Facebook har satt i gang denne innsatsen her i USA, skriver Marcus. Jeg tror at hvis Amerika ikke leder innovasjon innen digital valuta og betalingsområdet, vil andre gjøre det.

Facebook vender fin på $ 5 milliarder kroner

Videre er det verdt å merke seg at rapporter som fremhever “Federal Trade Commission (FTC)” har godkjent en bot på rundt 5 milliarder dollar på Facebook for Cambridge Analytical-personvernbrudd. Når det gjelder dette, uttaler representant David Cicilline, demokrat fra Rhode Island at; “FTC ga nettopp Facebook en julegave i fem måneder”.

“Det er veldig skuffende at et så enormt kraftig selskap som driver med så alvorlig oppførsel får et slag på håndleddet.”

Når det gjelder dette skandalspørsmålet som ble reist under en høring tirsdag 16. juli 2019, svarte Marcus at “Vi vet at vi trenger å ta oss tid til å få dette riktig,” – han vil igjen vitne for House Financial Service Committee på onsdag (17. juli 2019) for dag 2.

Kombinere de blandede uttalelsene fra hørselen – både fra tekniske hjerner og de som brutalt uttrykte sin direkte mistillit til Facebook, det er spennende å vente og fange neste dags hørsel og resultatet av det.

Hva blir det neste?

Selv om Mr.Marcus prøvde sitt beste for å forklare hvordan Facebook overhodet ikke er involvert i Vekten og Calibra når det gjelder brukerens data – er det ganske vanskelig å tro at facebook ser sin tidligere rekord. I begynnelsen av juli uttalte Mr.Marcus faktisk at “brukerens ikke trenger å stole på Facebook for å bruke Vekten”.

‘Bunnlinjen: Du trenger ikke å stole på Facebook for å få fordelen av Vekten. Og Facebook vil ikke ha noe særlig ansvar for Libra-nettverket, ‘sa Marcus. ‘Men vi håper at folk vil svare positivt på Calibra-lommeboken. Vi har vært tydelige på vår tilnærming til økonomisk dataseparasjon, og vi vil leve opp til våre forpliktelser og jobbe hardt for å levere reell nytte. ‘

Imidlertid er det fortsatt et spørsmål om tid om Facebook vil få suksess i USA. Nylig uttalte en analytiker Brent Thill fra Jefferies at «det spiller ingen rolle om Facebooks Libra mislykkes. Mr.Thill fastslår at

“Han tror ikke Facebooks Libra vil ha stor suksess i USA fordi 80% av amerikanske Facebook-brukere ikke har interesse for digital valuta.”

Med tanke på at Facebook ikke har en ren oversikt over personvern over brukerens data, hva tror du Libra neste kapittel er.? Tror du det vil motta positive bemerkninger fra amerikanske regulatorer eller hard kritikk som førte til at Facebook bestemte seg for sitt neste trekk.? Gi oss din mening i kommentaren nedenfor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector