Hvordan vil Corona-pandemien påvirke krypto-adopsjon? Eksperter veier inn

Hvis coronavirus først så ut til å være en ren helsekrise, har de siste ukene vist at det er alt annet enn. Det globale aksjemarkedet har stupte, og mange sektorer som for øyeblikket anses som ikke-essensielle, står overfor masselukkinger, og herjer kaos på tvers av bransjer, inkludert reiser, gjestfrihet og detaljhandel. 

Kryptomarkedene har heller ikke rømt uskadd, noe som gjenspeiler den globale økonomiske sammenbruddet. 12. mars krasjet prisen på Bitcoin over 40%. Tidspunktet kunne ikke vært mer uheldig, gitt at prisen på krypto hadde begynt å vise etterlengtede bullish signaler. 

I skrivende stund har det vært foreløpige tegn på utvinning i prisen på Bitcoin, men ennå ikke til begynnelsen av mars. Den kommende Bitcoin-halveringen i mai gir fremdeles et glimt av håp om at markedene vil komme tilbake de neste månedene. 

Hvorvidt en slik rebound vil strekke seg til den en gang spirende DeFi-bevegelsen, gjenstår å se. I midten av februar, før coronavirus-panikken tok tak, var det over 1,2 milliarder dollar låst i DeFi. 

Da kryptoprisene falt dramatisk 12. mars, led DeFi imidlertid den første “Black Swan” -hendelsen. Over 4 millioner dollar i Maker-lån ble plutselig ikke støttet av noen underliggende eiendeler, noe som satte Ethereums mest fremtredende dApp i en kinnskjegg av en nødstopp. Foreløpig er forvaltningskapitalen investert i DeFi på litt over 500 millioner dollar, mindre enn halvparten av 2020-toppen. 

Så er det håp om krypto? Kanskje ting ikke er så dystre som de kan virke. 

Coronavirus som et push for adoption?

Før COVID-19-panikken tok tak, så virksomhetsadopsjon av blockchain lovende ut. Allerede så tidlig som i mars kom det rapporter tre fjerdedeler av ledere se blockchain som en strategisk prioritering i 2020. 

Med det plutselige fallet i aksjekursene gjenstår det å se om selskaper fortsatt vil sette av budsjetter til digital transformasjonsinnsats. Imidlertid henvendte vi oss til Lior Yaffe, hovedutvikler og medstifter av Jelurida, selskapet som driver Ardor- og Nxt-blokkjedene for å ta ting. Han mener det ikke er så tydelig og sier: 

“Kryptovalutaer eksisterer i den virtuelle verden, så så lenge folk har en fungerende internettforbindelse, og en stor andel av befolkningen fremdeles er sunn, er det vanskelig å se noen direkte innvirkning av pandemien på adopsjon av blockchain.”

Bitcoin-prisulykken ser absolutt ut til å ha vekket interessen til noen detaljistinvestorer. Fiat-to-crypto onramp-leverandør Simplex rapporterte at buy-in til krypto steg fire ganger 12.-14. mars. 

“Det er klart at mange mennesker har sett den nylige nedgangen som en kjøpsmulighet i stedet for et tegn på at cryptos investeringsavhandling er ugyldiggjort,” sa Simplex-sjef Nimrod Lehavi til The Block. 

Spesielt europeiske baserte investorer kjøpte seg inn i BTC da den sank til $ 6000. Det er utvilsomt ikke tilfeldig at Europa var midtpunktet for viruset den uken. 

Crypto og Corona – Samme feil fra regjeringer? 


Den økende populariteten til kryptovalutaer har lenge hatt regulatorer som klør seg i hodet. Noen land, som Sveits eller Singapore, har tatt en mer avslappet, pragmatisk tilnærming til teknologien, noe som har ført til en spredning av oppstart i disse navene.. 

Imidlertid har andre, inkludert USA og India, en tendens til å være mer ugjennomsiktige i behandlingen av kryptovalutaer og mynttilbud. Denne tilnærmingen har ført til beskyldninger av innovasjon som blir kvalt i disse landene, som er hjemmet til rike bassenger av programmeringstalenter. 

Lior Yaffe mener at denne forskjellen i tilnærming mellom forskjellige regjeringer også er synlig i arbeidet med å takle koronavirus og forklarer hvordan han mener det hindrer suksess i begge tilfeller. 

“En mye bedre tilnærming til å håndtere pandemien ville ha vært for et globalt team av eksperter, ansvarlig for menneskehetens velvære, å utstede retningslinjer basert på objektiv informasjon, og dermed sette politiske hensyn til side.”

Fremtidsutsikter

Hvorvidt de globale og kryptokonomiene kan overleve coronavirus-panikken, er sannsynligvis et spørsmål om hvor lenge krisen varer. Jo raskere forskere kan finne en vaksine eller at inneslutningstiltak trer i kraft, jo raskere vil ting være tilbake til det normale og økonomien kan begynne å komme seg. 

Imidlertid kan skaden føles andre steder. Yaffe la til en endelig kommentar og forklarte: 

“Pandemien har rammet når rentene er historisk lave, og mange land er sterkt gjeldsgjorte. I tillegg til dette har borgere i mange land allerede utviklet en dyp mistillit til sine regjeringer, og kombinert med nedfallet av pandemien, kunne vi se et vippepunkt som kan ha en langvarig effekt. ”

Hvis dette siste punktet viser seg å være nøyaktig, kan det vise seg å være et sentralt vippepunkt for adopsjon av kryptovaluta. Tross alt opererer Bitcoin og flere andre kryptovalutaer ikke under noen sentral kontroll. Derfor kan enkeltpersoner som ikke har rett til handlingene fra sine regjeringer forsøke å sikre at deres økonomi er helt innenfor sin egen kontroll. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector