Kryptovaluta og avgifter: Nylige oppdateringer fra 5 land

Land over hele verden har kjempet med spørsmålet om hvordan man skal regulere kryptovaluta de siste årene. Til tross for alle utkast til regulering av kryptovaluta og paneldiskusjoner, har de fleste av dem gjort bare delvis fremgang på den fronten, og kryptokurver fortsetter å være i det grå området. Skattemyndighetene er imidlertid desperate etter å hoppe inn i dette markedet på 290 milliarder dollar og kreve sin andel av inntektene til kryptoinvestorer og handelsmenn.. 

Her er 5 land som nylig har oppdatert om hvordan de skal beskatte (eller ikke beskatte) kryptovalutaer –

De Forente Stater

I OSS, Bitcoin kan være en vare, en eiendom eller sikkerhet, avhengig av hvilken regulator – CFTC, IRS eller SEC, refererer man til. En nylig høring som ble arrangert av United States Committee on Banking, Housing and Urban Affairs hadde mye diskusjon om bitcoin skulle bli forbudt eller kunne bli forbudt, men medlemmene av høringen kunne ikke komme fram til noen endelige svar på problemet.. 

Til tross for kryptovalutaens nåværende inkonsekvente status på tvers av stater og regulerende organer, sender IRS imidlertid brev til kryptokontoeiere, informerer dem om reglene rundt kryptovalutaer og oppfordrer dem til å rapportere inntekten riktig. 

IRS brev 6174

Vi har informasjon om at du har eller hadde en eller flere kontoer som inneholder virtuell valuta, men kanskje ikke kjenner kravene for rapportering av transaksjoner som involverer virtuell valuta, som inkluderer kryptovaluta og virtuelle valutaer som ikke er krypto. Etter å ha gjennomgått (pedagogisk) informasjon nedenfor, hvis du mener at du ikke har rapportert dine virtuelle valutatransaksjoner på en føderal selvangivelse nøyaktig, bør du sende inn endrede avkastninger eller misligholdte avkastninger hvis du ikke leverte en avkastning for en eller flere skattepliktige år. ”

Manglende korrekt rapportering av “inntektsskattekonsekvensene av transaksjoner med virtuell valuta” kan føre til skatt, renter, straffer eller til og med straffeforfølgelse. 

India

I India, Inntektsskattavdelingen sendte skattevarsler til kryptoinvestorer og handelsmenn i juli som inneholdt en liste med 26 spørsmål rundt mottakernes inntektskilder, deres kryptokurrency-transaksjoner, plattformene de har brukt til å handle i kryptovaluta og om de har betalt skatt på sine fortjeneste fra kryptovalutainntekt. Videre bestiller meldingen mottakerne til å møte i kontoret til viseadministratoren for inntektsskatt på en spesifisert dato og fremlegge bevis med enten kontobok eller andre dokumenter angående deres inntektskilder. Det instruerer dem også “ikke å dra før de får tillatelse fra tjenestemenn til å gjøre det” og advarer om mulige bøter på opptil 10 000 Rs hvis de ikke kommer og gir de nødvendige bevisene. 

Det skal bemerkes at India har innført et bankforbud mot kryptovalutaer, og et ubekreftet dokument som nylig ble lekket av blockchain-advokat Varun Sethi antyder at India kan innføre et fullstendig forbud mot alle kryptovalutaer unntatt digital rupi og digitale utenlandske valutaer. Utkastet til lovforslag, med tittelen “Forbud mot kryptovaluta & Regulering av offisielle digitale valutaer ”sier

“Ingen skal gruve, generere, holde, selge, handle i, utstede, overføre, avhende eller bruke Cryptocurrency på Indias territorium.”

Imidlertid er ingen offisiell beslutning foreløpig kunngjort om teppeforbudet mot kryptovaluta.

Brasil


Brasil ble det siste landet som ble med på listen over land som innfører avgifter på kryptovaluta. Tidligere i mai hadde Brasils varamedlemmers president, Rodrigo Maia, beordret opprettelse av en kommisjon for å jobbe med å utforme kryptovalutaregler. Det har ikke vært noen offentlig oppdatering om utviklingen på den fronten. I henhold til de siste rapportene har Department of Federal Revenue imidlertid beordret obligatorisk utlevering av informasjon om transaksjoner over $ 30.000 brasiliansk real ($ 7 600) til skattemyndighetene. Flyttet, rettet mot både private investorer og kryptoselskaper, blir sett på som et middel for å øke skatteinntektene. 

Singapore

Kryptohandlere i Singapore kan snart ha hatt en grunn til å glede seg fordi skattemyndigheten i landet kan frita kryptovaluta-transaksjoner fra GST. 5. juli publiserte Inland Revenue Authority of Singapore (IRAS) en Veiledning til e-skatteutkast for detaljerte retningslinjer for beskatning av “Digital Payment Tokens”. 

Veiledningen sier klart hva som utgjør “Digital betalingstokener” –

Digital TokenKilde: IRAS e-Tax Guide

Godkjenningen av utkastet til guide vil føre til at følgende endringer trer i kraft fra 1. januar 2020 – 

SingaporeKilde: IRAS e-Tax Guide

IRS søker også å mate på denne endringen av GST-behandling fra bedrifter som har å gjøre med kryptovaluta-transaksjoner. 

Den singaporeanske regjeringens tilnærming til regulering og beskatning av kryptokurver gjør den til et av få land som utvikler et miljø som bidrar til veksten av digitale kryptokurver. 

Georgia

Georgia ga nylig ut en oppdatering om beskatningen av kryptokurver, til tross for mangelfullt regelverk rundt dem. Landets finansminister, Ivane Matchavariani, signerte nylig et lovforslag som tydeliggjør hvordan enheter som handler kryptovalutaer, både selskaper og enkeltpersoner, skal skattlegges. 

I følge denne nye regningen vil innbyggerne i landet kunne bytte kryptovalutaer mot fiat-valuta uten å måtte betale merverdiavgift på transaksjonen. Dette innebærer at landet kan se på Bitcoin som valuta, siden moms bare pålegges varer og tjenester. 

Det skal bemerkes at den georgiske larien vil forbli det lovlige betalingsmiddel i landet, og kryptovalutaer, som utenlandske fiat-valutaer, vil ikke bli akseptert for betaling. Gruveselskaper må betale merverdiavgift med mindre de er registrert i utlandet. 

Fraværet av ekspressbestemmelser rundt kryptovalutaer er en grunn til foruroligelse blant innehavere av kryptovaluta, spesielt når regulatorer i land som USA og India foreslår et fullstendig forbud mot kryptovalutaer og til og med foreslår straff for de som har kryptovalutaer. På et slikt tidspunkt kunne nyheten om kryptokurrencyskatt sett på som en sky med sølvfôr. 

Hvis skattebyråene i verden utarbeider skatteregler rundt kryptovalutaer, innebærer det at de ikke planlegger å forby kryptovalutaer. Investorer i kryptovaluta vil heller ha regler rundt kryptovalutaer og betale skatt på kryptoinntektene sine enn å leve i den konstante frykten for å bli straffet i tilfelle et kryptovalutaforbud.

For økonomier kan regulering av krypto være et gunstigere alternativ ettersom de vil kunne dra nytte av ekstra skatteinntekter. Forbud mot kryptovaluta vil bare skyve dette spirende markedet under jorden der myndighetene vil ha liten synlighet eller kontroll over kryptovalutahandelen. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector