Presser Kinas sentralbank etterspørselen etter Bitcoin i landet?

Fortellingen om at kineserne kjøper opp Bitcoin flyter på to måter – noen rapporter sier at kineserne vender seg til kryptovaluta på grunn av FUD opprettet av handelskrigen mellom USA og Kina, mens andre indikerer at kineserne ikke kjøper opp krypto. An artikkel av Nikkei Asian Review fremhever at Kinas sentralbank tross alt kan presse etterspørselen etter Bitcoin. 

PBOCs valutadevaluering som driver etterspørselen etter Bitcoin

I følge artikkelen har en ekspert ved en uformell bitcoinforening i Kina avslørt at volumet av Bitcoin og andre cryptocurrency-kjøp har vokst med så mye som 50%, selv om det ikke er noe solid bevis som støtter denne påstanden.. 

Det skal være kapitalutstrømninger i landet som har økt. I første kvartal av året var underskuddet på feil og mangler i betalingsbalansen 88 millioner dollar, og blant årsakene til dette er kapitalutstrømning. Crypto blir sett på som en stor kanal til hvor pengene strømmer. 

Blant årsakene som er ansvarlige for slik kapitalutstrømning, er politikken som er vedtatt av People’s Bank of China (PBoC) for å bekjempe tapet av eksport, og de har forårsaket alvorlig valutadevaluering de siste ukene. 5. august satte PBoC yuanens daglige referanserate under 7 per dollar, en første for yuanen på nesten et tiår. Dette skapte FUD blant folket og folket, og de strømmet tilsynelatende til “safe haven” bitcoin. 

Analytikere og influencers tar på seg Trade Wars og Bitcoin-pris

Flere krypto-influencers og analytikere har også uttalt at Bitcoin har blitt et fristed i disse tider med global finansiell FUD, særlig forårsaket av USA-Kina handelskrig.

Grayscale Investments, en fremtredende autorisert tillit for digitale valutaer i USA, tilskriver 75% av 2019 Bitcoin-gevinster til handelskrigen mellom USA og Kina. 

Nylig bekreftet Bitcoin-oksen Tom Lee også Bitcoins status som en sikker havnestatus ved å si at den er “positivt korrelert med gull” og har vist seg “i år å være en sikring mot globale risikoer” på CNBCs raske penger. 

DailyFXs seniorvalutastrateg Christopher Vecchio pekte også på at prisen på Bitcoin har vært omvendt proporsjonal med yuanen siden handelskrigen mellom USA og Kina startet i et intervju på Kitco. 

For en uke siden foreslo Mati Greenspan, senior markedsanalytiker i eToro også at prisen på Bitcoin og handelskrigene er korrelert. Han sa –

“Selv om korrelasjon ikke tilsvarer årsakssammenheng, og vi fremdeles ikke har nok data, er det vanskelig å ignorere tilfeldigheten at bitcoin økte kraftig i mai og juni mens USA og Kina hadde spenning på høyden. I dag ser vi nok en gang spenningen stige mellom verdens to største økonomier, og Bitcoin er på et solid grunnlag.

Imidlertid er ikke alle crypto-influencers overbevist om at handelskrigene og yuan-devalueringen som følge presser kineserne til å kjøpe bitcoin. 5. august, dagen for den alvorlige yuan-devalueringen, hadde kryptoinfluencer Dovey Wan twitret –

“Kinesere kjøper opp Bitcoin” er en MEGET tvilsom fortelling IMO


  1. Bitcoin handler til en negativ premie i kinesiske sentriske børser som Huobi og Okex

  2. OTC-prisen på RMB er nå på 1% premie, innenfor sitt normale område siden oksen ”

Peter Schiff, Bitcoin-skeptiker og gullmaksimalist, hadde også smalt kineserne som kjøpte Bitcoin-fortellingen ved å si at kineserne ikke kjøpte Bitcoin som et trygt tilfluktssted, men spekulanter kjøpte det i håp om at kineserne skulle kjøpe det som et fristed.

Det er ingen avgjørende bevis for å bevise riktigheten av noen av de to fortellingene. 

Men i denne tiden når verden er en global landsby er det sannsynlig at effekten av hendelsene i en del av verden ikke vil forbli lokalisert og FUD går utover grenser. Også politisk-økonomisk usikkerhet i forskjellige former påvirker andre deler av verden – den kommende brexit er årsaken til FUD for folket i Storbritannia og EU. Hyperinflasjon har skapt store trengsler i land som Venezuela, Zimbabwe, Argentina og Iran. 

Når verdensøkonomien er i en så urolig tilstand, er det ikke overraskende for Bitcoin å bli anerkjent som et fristedselement, ikke-korrelert med statsutstedte valutaer eller policyer.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map